CEL MAI MARE DECLIN DIN ULTIMELE PATRU ZILE: Euro, tras în jos de naţionalizarea unei bănci spaniole

(A.V.)
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 mai 2010

Euro, tras în jos de naţionalizarea unei bănci spaniole

Euro a înregistrat ieri, pe pieţele externe, cea mai puternică depreciere din ultimele patru zile, faţă de dolar, după ce, la finele săptămânii trecute, Banca Spaniei a anunţat preluarea unui creditor regional cu probleme financiare.

Euro a pierdut 1,7%, având un curs de 1,2383 dolari la ora 9:17 a.m., pe piaţa din New York, comparativ cu 1,2570 dolari la data de 21 mai. Mai devreme, euro consemnase o valoare de 1,2361 dolari - cea mai redusă din 18 mai până în prezent. Amintim că, în 19 mai, euro avea un curs 1,2144 dolari, cel mai mic de după 17 aprilie 2006. Anul acesta, euro s-a depreciat cu 6,8% faţă de dolar.

Banca Spaniei a anunţat, sâmbătă, că a numit un administrator interimar la "CajaSur", bancă de economii cu mari probleme financiare din cauza creditelor imobiliare neperformante. Instituţia creditoare, cu sediul în Cordoba (Spania), controlată de Biserica Romano-Catolică, va fi condusă de un fond de restructurare bancară din cadrul guvernului, ca urmare a naţionalizării. În 2009, "CajaSur" a avut pierderi de 596 milioane de euro (748 milioane de dolari), la vânzări de 426 milioane de euro. "CajaSur" are 486 de sucursale şi active de 19 miliarde de euro.

În opinia analiştilor, cele întâmplate cu banca din Spania au adus nelinişti din nou pe piaţa valutară, investitorii temându-se în privinţa stabilităţii zonei euro.

SUA, Grecia, Franţa, Japonia, Marea Britanie şi Spania - într-un "cerc de foc"

SUA, Grecia, Franţa, Japonia, Marea Britanie şi Spania se află, alături de alte state, într-un "cerc de foc" din cauza datoriilor foarte mari şi a temerilor investitorilor, potrivit Pacific Investment Management Co. ("Pimco"), administratorul celui mai mare fond de investiţii în obligaţiuni din lume, anunţă Mediafax. "Chiar dacă sprijinul anunţat de statele din zona euro şi Fondul Monetar Internaţional a clamat temerile privind riscul de neplată în cazul Greciei, capacitatea statului elen de a refinanţa datorii pe termen scurt rămâne nesigură. Alte state dezvoltate în acest < cerc de foc > sunt Irlanda, Spania, Franţa, SUA, Marea Britanie, Italia, Portugalia şi Japonia", afirmă John Wilson, director în cadrul "Pimco".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb