CELE MAI RENTABILE PLASAMENTE Unităţile fondului "Napoca" s-au apreciat cu 8,3% în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 27 ianuarie 2004

Creşterea preţurilor acţiunilor cotate la BVB a determinat şi aprecierea valorii unităţilor fondurilor pe acţiuni. Investitorii care au cumpărat pe 24 decembrie unităţile "Napoca" ar fi avut ieri cel mai mare cîştig al plasamentului în fonduri mutuale. Valoarea unităţii de fond a cres-cut cu 8,34% în ultima lună. Dacă o exprimăm în euro, creşterea reală a fost de 7,14%, ca urmare a deprecierii leului în raport cu euro. Cei care au optat pentru unităţile "Intercapital" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 4,87%.

Un cîştig mai ridicat ar fi avut persoanele care au preferat să-şi formeze un portofoliu de acţiuni. Cei care au cumpărat în ultima sesiune bursieră a anului trecut acţiunile celor mai lichide zece societăţi cotate la prima categorie a BVB şi şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET şi-au majorat valoarea sumei investite cu 11,39%. Cîştigul a fost determinat de aprecierea indicelui bursier, calculat în euro. Mai ins-piraţi au fost investitorii care au cumpărat pe 19 decembrie toate cele cinci acţiuni SIF cu structura indicelui BET-FI. Creşterea indicelui BET-FI, calculat în euro, a fost de 14,18% în acest an.

Randamentul maxim lunar ar fi revenit ieri investitorilor care au cumpărat acţiunile "Azomureş". Cursul lor mediu a crescut în acest an cu 35,12%. Exprimat în euro, cursul mediu al acţiunilor "Azomureş" a crescut cu 34,38%.

Persoanele care şi-au constituit pe 24 decembrie un depozit lunar în lei ar fi avut ieri un cîştig redus. Cea mai bună dobîndă lunară, oferită de CEC şi "Finansbank", a determinat o creştere cu doar 0,34% a valorii sumei investite, exprimate în euro.

Un cîştig asemănător ar fi avut cei care au preferat să-şi constituie un depozit lunar în euro. Ei şi-au majorat suma investită cu maxim 0,3% dacă au optat pentru "Garanti Bank".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb