"Celhart Donaris" a înregistrat pierderi de 6 milioane lei, în 2008

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 11 martie 2009

Combinatul de celuloză şi hârtie din Brăila, "Celhart Donaris", a înregistrat, anul trecut, pierderi de şase milioane de lei.

Veniturile companiei s-au cifrat, în 2008, la 39,4 milioane lei, în scădere cu aproape 20 milioane lei faţă de 2007, când veniturile totale s-au ridicat la 60 milioane lei.

Compania a anunţat că, anul trecut, a fost unul foarte greu pentru activitatea societăţii, care a înregistrat datorii de 19,9 milioane lei, având de recuperat creanţe în valoare de 6,7 milioane lei.

Conducere Celhart Donaris a notificat, în ianuarie 2009, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) şi Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila cu privire la intenţia de concediere colectivă a 104 de persoane dintre cei 122 salariaţi.

Patronatul nu a precizat dacă aceste persoane, care urmează a fi disponibilizate, vor primi sau nu plăţi compensatorii, ceea ce a stârnit nemulţumiri în rândul angajaţilor, aceştia organizând un protest spontan pe 13 ianuarie.

Combinatul de Celuloză şi Hârtie din Brăila, un actor important pe piaţa economică locală şi naţională, urmează să îşi închidă porţile cu această ultimă rundă de disponibilizări.

Activitatea de producţie a fabricii a fost sistată încă din octombrie 2008, salariaţii fiind trimişi fie în concediu de odihnă, fie în şomaj tehnic.

În cursul anului 2007, compania a procedat în două rânduri la concedierea colectivă a peste 400 de angajaţi, în primăvară plecând 170 de angajaţi, iar în iarnă 244 de persoane.

SC Celhart Donaris a înregistrat, în 2007, o pierdere de 8,91 milioane lei, raportat la o cifră de afaceri de 37,4 milioane lei.

Contractul de privatizare a Celhart Donaris a fost semnat în ianuarie 2004, pachetul majoritar de acţiuni fiind cumpărat de grupul de firme "Ecopack - Ecopaper" din Braşov, a omului de afaceri Vladimir Cohn.

Înainte de privatizare, societatea funcţiona cu 1.500 de angajaţi, iar imediat după privatizare noul patron a decis să concedieze 640 de salariaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb