Cemacon şi-a majorat capitalul cu 7,69 milioane lei

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 noiembrie 2014

Cemacon şi-a majorat capitalul cu 7,69 milioane lei

Producătorul de blocuri ceramice "Cemacon" (CEON) şi-a majorat capitalul social cu 7,69 milioane de lei, la 8,21 milioane de lei, acţionarii subscriind 87,42% din oferta de 8,8 milioane de lei, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Conducerea companiei a anunţat că au fost validate 96 de subscrieri, în cadrul majorării capitalului.

Încă de săptămâna trecută, reprezentanţii "Cemacon" estimaseră că gradul de subscriere la majorarea de capital pe care o aveau în derulare urma să depăşească 80%.

Înainte de această ofertă, compania a operat o reducere a capitalului social, de la valoarea de 26.287.248,6 lei la valoarea de 525.796 lei, după cum deciseseră acţionarii, în Adunarea Generală din luna aprilie.

Potrivit conducerii "Cemacon", societatea se află în faza finală de implementare a restructurării datoriilor cu Banca Comercială Română: "Prin această strategie, îndatorarea de peste 31 de milioane de euro se va reduce la 13 milioane de euro, restructurat pe o perioadă de 10 ani".

În urma înţelegerii din noiembrie 2013 dintre acţionarii companiei - KJK Fund II, SC Consultanţă Andrei & Andrei, SSIF Broker şi Casa de Insolvenţă Transilvania - cu Banca Comercială Română, producătorul de cărămizi a anunţat, în luna februarie, că BCR a externalizat către fondul de investiţii Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief UA, înregistrat în Olanda, 12 milioane euro din datoria Cemacon către bancă. Fondul este controlat de Erste şi preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri, Florin Pogonaru.

Cifra de afaceri a producătorului de cărămizi a crescut cu 37% în primele nouă luni, la 51,7 milioane de lei (11,6 milioane euro), datorită, în cea mai mare parte, vânzării de produse finite. Cemacon a încheiat primele 9 luni cu un profit net de 3.766.959 lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb