Cerere de insolvenţă pentru Radio Smart, compania lui Marius Tucă şi a lui Adrian Sârbu

G.D.
Companii / 23 octombrie 2022

Cerere de insolvenţă pentru Radio Smart, compania lui Marius Tucă şi a lui Adrian Sârbu

Cerere de insolvenţă pentru Radio Smart, care operează postul Smart FM, companie în care acţionari apar Marius Tucă şi Aleph Media a lui Adrian Sârbu. În luna noiembrie este termenul, după o cerere a Uniunii Producătorilor de Fonograme din România - Asociaţia pentru Drepturi Conexe (UPFR), transmite site-ul Supervizor.

Demersul asociaţiei, scrie site-ul Supervizor, vine după ce UPFR a avut, în primăvară, câştig de cauză într-un dosar de încuviinţare a executării silite. "Asta sugerează că nu a reuşit să-şi recupereze banii cuveniţi prin intermediul executorului judecătoresc şi a recurs la ultima variantă, cererea de insolvenţă".

Dosarul are termen de judecată pe 4 noiembrie.

Înfiinţată în ianuarie 2009, societatea RADIO SMART SRL este "titulară a licenţei audiovizuale regionale pentru serviciul de programe cu denumirea SMART RADIO" şi îi are ca asociaţi pe Dan IACOB (10%), Marius TUCĂ (40%) şi ALEPH MEDIA (fondată de Adrian Sârbu) - 50%.

Marius Tucă şi Adrian Sârbu apar acţionari, însă colaborarea dintre ai s-a oprit în primăvara acestui an, iar Marius Tucă a şi dat în judecată Aleph (detalii, la finalul articolului).

Site-ul Supervizor notează că, începând cu 2019, RADIO SMART SRL a raportat pierderi anuale de peste 300.000 de euro (1,5 milioane lei). La 31 decembrie 2021, datoriile Smart erau de 1,1 milioane de euro.

Aleph Media, compania co-acţiunar la Radio Smart, avea la 30 iunie 2022 - potrivit supervizor.ro - obligaţii la bugetul de stat în valoare de şase milioane de euro.

Marius Tucă şi Adrian Sârbu au început colaborarea la începutul lui 2019. În luna februarie, acum trei ani, compania Aleph Media, fondată de Adrian Sârbu, intra cu 50% din acţiuni în postul de radio Smart FM. Cealaltă jumătate era a familiei Tucă. Marius Tucă preluase Smart FM după ce fondatorul acestuia, Valentin Nicolau, a încetat din viaţă în 2015.

Pe lângă postul de radio, Marius Tucă şi Adrian Sârbu au intrat ca parteneri într-un proiect de televiziune. În iunie 2019, compania Smart TV Management, cu Marius Tucă şi Aleph acţionari în mod egal, primea licenţa de emisie de la CNA pentru postul generalist Smart TV. Doi ani mai târziu, Smart TV era gata de emisie şi intra online.

Marius Tucă a intrat pe Aleph News chiar în prima zi de emisie. Invitat: chiar Adrian Sârbu.

În primăvara acestui an, jurnalistul Marius Tucă a dat în judecată societatea Aleph Media, care operează televiziunile Aleph, potrivit informaţiilor de pe Portalul Instanţelor de Judecată, iar obiectul procesului este "ordonanţă de plată". Cu alte cuvinte, Marius Tucă are de recuperat bani de la Aleph Media.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. tuca a incercat un ultim zvac , aducand ode bizare lui helwig , cica are discurs prezidentiabil ?1? nu-mi pare rau ca-s in faliment !

    E de mirare de ce nu-i ajuta "maistrul" Cristoiu, caci i-a jumulit destul de bani...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb