CEREREA DE ÎNGRĂŞĂMINTE, ÎN SCĂDERE "Azomureş" îşi reduce activitatea

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 14 noiembrie 2008

Producătorul de îngrăşăminte "Azomureş" Târgu Mureş (simbol AZO la Bursa de Valori Bucureşti) îşi reduce activitatea de producţie la circa jumătate din capacitate pe fondul scăderii preţurilor la anumite produse ale societăţii şi a reducerii drastice a cererii de îngrăşăminte chimice, potrivit unui comunicat transmis, ieri, de companie.

Astfel, societatea va funcţiona cu o singură Instalaţie de Amoniac, activitatea de producţie a Secţiei de îngrăşăminte complexe NKP fiind complet oprită, se mai arată în comunicat.

Ca urmare a restrângerii activităţii, conducerea companiei a anunţat suspendarea contractelor individuale de muncă pentru aproximativ 250 de salariaţi (mai puţin de 10% din totalul de personal).

Reprezentanţii societăţii estimează că activitatea va fi restrânsă până la finele acestui an, dar nu exclud posibilitatea prelungirii sau încetării acestei situaţii ca urmare a condiţiilor economice şi financiare viitoare. Administratorii apreciază că profitul estimat pentru anul 2008 nu va fi afectat de limitarea producţiei.

Acţionarii companiei au aprobat, în Adunarea Generală de la finele lunii aprilie, Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al societăţii pentru anul în curs, prin care estimează un profit net anul de 61,81 milioane de lei.

În primele şase luni ale anului, "Azomureş" a afişat un profit net de 132,22 milioane de lei, depăşind, astfel, profitul bugetat pentru întreg anul 2008.

Compania deţine un capital social de 52,6 milioane de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei. "Transworld Fertilizers Holding Lux" controlează 55,97% din societate, în timp ce "Azomureş Holdings LLC " are 19,05% din acţiunile AZO. De asemenea, "Fondul Proprietatea" deţine o participaţie de 7,69% din capitalul social al emitentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb