CFA ROMÂNIA: BVB va deschide şedinţa de astăzi pentru a atrage atenţia asupra nevoilor şi drepturilor investitorilor

Mina Irina
Piaţa de Capital / 26 mai 2016

Preşedintele CFA România, Adrian Codîrlaşu, va deschide şedinţa de tranzacţionare de astăzi a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), pentru a atrage atenţia asupra nevoilor şi drepturilor investitorilor, potrivit unor surse din presă.

CFA România anunţă că va fi alături de multe dintre cele 147 de societăţi CFA din toată lumea prin recunoaşterea lunii mai ca luna "Putting Investors First", o iniţiativă globală desfăşurată timp de o lună pentru a promova nevoile şi drepturile investitorilor.

În acest context, preşedintele CFA România, alături de membri ai Consiliului Director al asociaţiei, vor deschide şedinţa de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti în data de 26 mai pentru a marca participarea pieţei româneşti de capital la această iniţiativă globală.

În plus, CFA România s-a angajat să distribuie Declaraţia Drepturilor Investitorilor, un set al Drepturilor pe care orice investitor ar trebui să le ceară de la furnizorii de servicii financiare.

"Luna 'Putting Investors First' este o iniţiativă globală captivantă la care suntem mândri să luăm parte. Sperăm să creştem conştientizarea nevoii ca atât instituţiile financiare cât şi profesioniştii în investiţii să protejeze interesele investitorilor şi ale consumatorilor de servicii financiare în general. Ne dorim ca membrii noştri să promoveze şi să participe la acţiunea noastră prin utilizarea hashtag-ului #CFAdifference pentru a disemina Declaraţia Drepturilor Investitorilor către clienţii, colegii şi firmele pentru care lucrează. Scopul nostru final este de a întări încrederea în profesionalismul activităţii de management al investiţiilor", a declarat Adrian Codîrlaşu, preşedintele CFA România.

Un punct central al Lunii 'Putting Investors First' este Declaraţia Drepturilor Investitorilor, pe care profesioniştii din domeniul investiţiilor sunt încurajaţi să o distribuie clienţilor şi comunităţilor din care fac parte. Cele zece Drepturi fac referire la produsele şi serviciile financiare şi la managementul investiţiilor, cercetare şi consultanţă, personal banking, chiar şi celor de asigurări şi investiţii imobiliare. Această declaraţie a drepturilor este menită să ajute investitorii să solicite ca persoanele şi firmele cu care aceştia lucrează să respecte aceste drepturi. Documentul include drepturi care revin investitorilor, precum consultanţa obiectivă, divulgarea conflictelor de interese şi comisioane rezonabile şi corecte.

"Investitorii aşteaptă un grad de transparenţă ridicat, solicitând managerilor de investiţii cele mai înalte standarde etice şi profesionale", a spus Adrian Codîrlaşu.

În recentul Raport al CFA Institute, "De la încredere la loialitate: Un sondaj global privind dorinţele investitorilor", se specifică faptul că "în ciuda unei uşoare creşteri a încrederii faţă de serviciile financiare, loialitatea clienţilor rămâne fragilă, arătând nevoia de a depune eforturi în continuare în această direcţie".

CFA România este asociaţia membră a CFA Institute şi, totodată, asociaţia locală a profesioniştilor în investiţii, care are în componenţă peste 170 de membri, majoritatea fiind deţinători ai titlului de CFA. Comunitatea CFA reuneşte aproximativ 500 de membri şi candidaţi, aceştia fiind înscrişi pentru examenele de obţinere a certificării, la unul din nivelele I, II sau III.

CFA Institute este asociaţia globală a profesioniştilor în investiţii care stabileşte standardele pentru excelenţă profesională şi oferă certificarea CFA. CFA Institute are mai mult de 125.000 de membri în 147 de ţări şi teritorii, incluzând peste 120.000 deţinători de certificat CFA şi 144 de societăţi membre, conform aceloraşi surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb