Consilierii generali au aprobat în şedinţa de astăzi un proiect de hotărâre pentru transferul unui teren aflat în administrarea Societăţii Române de Televiziune (SRTV) în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), pentru construcţia Spitalului Metropolitan, potrivit unui comunicat al municipalităţii, trimis Redacţiei.
Astfel, la propunerea Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat proiectul de hotarare "privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului situat în Şos. Pipera nr. 63-65, sector 2 din domeniul public al statului şi administrarea Societăţii Române de Televiziune în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti".
Proiectul a fost votat cu 43 de voturi ''pentru'' (PSD, ALDE, PMP si USB), o abţinere (PNL) şi şapte voturi ''împotrivă'' (PNL).
Gabriela Firea a declarat: "Am identificat un teren potrivit pentru construcţia spitalului metropolitan, situat pe Şos. Pipera (...). Terenul, în suprafaţă de 4,6 hectare, face parte din domeniul public al statului român şi se află în administrarea Societăţii Române de Televiziune. Alegerea s-a bazat pe faptul că amplasamentul este uşor accesibil atât cu mijloace de transport în comun (metrou, autobuz, tramvai), cât şi cu mijloace auto, fiind situat pe o arteră de penetraţie în Bucureşti, are în imediata proximitate toate reţelele de utilităţi necesare acestui tip de proiect şi, fiind în proprietatea statului nu presupune nici costuri de achiziţionare şi nici exproprieri. Am propus Consiliului General să aprobe înaintarea unei solicitări către Guvernul României, pentru ca acest teren să fie trecut în domeniul public al municipiului Bucureşti şi în administrarea Consiliului General. Noul spital va fi unul ultramodern, conform standardelor europene, cu aproximativ 2000 de paturişi va cuprinde secţii pentru specialităţi deficitare în Bucureşti, respectiv oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală, mari arşi etc. De asemenea, aici vor putea fi relocate, temporar, secţii ale spitalelor bucureştene pe perioada lucrărilor de consolidare a clădirilor respective. Avantajul unui spital construit de la zero este că toate circuitele medicale pot fi configurate cu respectarea strictă a normelor legale, ceea ce atrage după sine o calitate ridicată a actului medical".