Chiliman cere instanţei să anuleze contractele de asociere semnate pentru pieţele din sectorul 1

Ziarul BURSA #Companii #Administraţie / 15 aprilie 2005

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că a cerut instanţei, încă din septembrie 2004, anularea tuturor contractelor de asociere semnate pentru pieţele din sectorul 1, pe motiv că acestea sunt total păguboase şi în detrimentul administraţiei locale şi al cetăţenilor.

"Încă din 1998 toate spaţiile care aparţineau domeniului public trebuiau să fie concesionate prin licitaţie publică cu aprobarea Consiliului local. Pieţele aparţin domeniului public şi din 1999 fostul primar George Pădure a concesionat fără acordul Consiliului local al sectorului 1 patru pieţe din sector. Asocierea în participaţiune s-a făcut fără aprobarea consilierilor locali şi astfel administrarea pieţelor Amzei, 16 Februarie, Floreasca şi 1 Mai au trecut dintr-o mînă în alta pe la diverşi proprietari", a afirmat primarul sectorului 1.

Chiliman a precizat că asocierea s-a făcut încălcînd flagrant legea, iar contractele, în opinia sa, sunt lovite de nulitate absolută deoarece au încălcat Legea 213/1998 privind regimul proprietăţii publice. El face un apel către justiţie să urgenteze procedura de soluţionare, dat fiind faptul că pînă în prezent procesul a trenat. La judecătoria sectorului 1 au fost date pînă în prezent două termene de înfăţişare şi s-a declarat recurs, astfel încît acesta trebuie să se discute pe 6 mai.

Primarul Andrei Chiliman a adăugat că fostul primar Vasile Gherasim a introdus, la rîndul său, în 2001, acţiune pe rol pentru anularea acestor contracte, însă autoritatea locală a pierdut pe fond acest proces. Chiliman a apreciat că juriştii primăriei de atunci nu au pledat profesionist pentru cîştigarea în instanţă a dosarului.

"Aceste asocieri sunt nişte mizerii şi vrem să se facă dreptate pentru primărie şi cetăţenii sectorului 1. Asocierea este total în dezavantajul administraţiei, deoarece în urma unei analize atente a contractelor de asociere am constatat că la bugetul local s-au încasat sume foarte mici", a mai spus primarul sectorului 1.

El a exemplificat că pentru piaţa Amzei se încasează la buget doar 3.600 de dolari pe lună, pentru piaţa 1 Mai - 1.500 dolari pe lună, 16 Februarie - 1.800 dolari pe lună şi Floreasca - 600 dolari pe lună, sume foarte mici în comparaţie cu potenţialul acestor spaţii agroalimentare. Chiliman a pledat pentru concesionarea pieţelor în interesul autorităţii locale, el subliniind că în prezent piaţa Matache se află în administrarea primăriei şi încasează lunar circa 11.000 de euro, ceea ce este cu mult mai mult faţă de sumele încasate în urma contractelor de asociere.

La conferinţa de presă primarul Chiliman a spus că pieţele date în asociere au fost patronate de Omar Hayssam şi au fost subînchiriate către o altă firmă aparţinînd tot unui arab, Mohamad Munaf, pentru a se mări nivelul chiriilor şi prejudeciind astfel interesele comunităţii.

"Consecinţele asocierii cu aceste firme conduc la aspecte negative ale pieţelor; piaţa Amzei, spre exemplu, este mutilată de lăzi de tablă şi dughene care pot fi cu greu modificate pentru a se putea realiza o modernizare", a adăugat Chiliman. Primarul sectorului 1 aşteaptă verdictul justiţiei şi speră ca el să fie corect şi în interesul comunităţii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb