"Chimcomplex", producător independent de produse chimice din ţara noastră demarează un program robust de dezvoltare a afacerilor sale din industria chimică, pentru următorii 5 ani. Programul prevede atât creşterea organică, dar şi achiziţii ale altor unităţi la nivel european, se arată într-un comunicat de presă trimis Redacţiei.
Compania vizează dezvoltarea facilităţilor de producţie din Oneşti, România, unde deja a investit peste 70 de milioane de euro, inclusiv în două unităţi moderne de cogenerare ce au permis atingerea unui nivel de eficienţă energetică similar cu al liderilor mondiali în domeniu.
Prima investiţie, de peste 10 milioane de euro, constă într-o unitate de producţie de clorură de calciu cu o capacitate de 30.000 tone pe an şi demarează la începutul lui 2017. Investiţii în alte unităţi de producţie sunt în faze avansate de pregătire şi vor fi lansate în 2018 şi 2019.
"Chimcomplex" a identificat o serie de oportunităţi de achiziţie, atât în România dar şi în alte ţări europene. Printre acestea se află şi active ale Oltchim, alături de alte platforme la nivel european. Compania consideră că "cea mai bună soluţie pentru economia românească, pentru mai bună valorificare a resurselor naturale, umane şi de capital de care dispune România pentru industria chimică, este reprezentată de consolidarea afacerilor «Oltchim» cu cele ale «Chimcomplex»".
Pentru supervizarea şi implementarea cu succes a acestui program de investiţii şi expansiune regională, "Chimcomplex" va numi începând din 2017 un Advisory Board care va include un trader de produse chimice şi petrochimice cu experienţă pe pieţele internaţionale, din partea "Tricon Energy USA" şi un specialist în domeniul pieţelor financiare şi de capital care a derulat multiple tranzacţii şi finanţări în spaţiul CEE în ultimii 15 ani ca reprezentant al unor reputate fonduri de investiţii internaţionale, din partea "Amerocap USA".
În trecut un exportator considerabil, ţara noastră importă la ora actuală produse chimice şi conexe de aproximativ 8 miliarde de euro anual şi exportă de doar 2-3 miliarde euro.
"Chimcomplex" a apreciat că implementarea cu success a strategiei sale pentru următorii 5 ani va deveni o "poveste de success a consolidării capitalului privat românesc", va contribui la relansarea unui sector industrial "altădată înfloritor", la creşterea exporturilor, şi "va pune în valoare" experienţă, resursele naturale, umane (ingineri, universtitati, licee, şcoli profesionale), poziţia geografică şi va face din industria chimică un vector de dezvoltarea sustenabilă şi pe termen lung a creşterii economice în România.
1. fără titlu
(mesaj trimis de OLT în data de 22.12.2016, 19:10)
Banditul nu pune mana pe OLT....
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Petre în data de 22.12.2016, 19:54)
Cine este banditul? Vuza? De ce crezi ca nu trebuie sa ia Vuza Oltchimul ? Ca nu vrei tu?
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de dan în data de 23.12.2016, 13:26)
Vuza intai sa respecte actionarii minoritari, sa dea dividende, sa faca rascumparari de actiuni in piata asa cum s-a votat in AGEA de 7 luni si nu a facut nimic de atunci si pana in prezent iar Asf-ul doarme la propriu. Intai sa faca Vuza asta dar Vuza nu o face pentru ca scoate bani din Chimxomplex prin firmele din grupul lui. Deci, la minoritari nu da nimic dar el isi ia prin alte firme banii. Atentie DNA!!!
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.02.2017, 15:30)
Corect! Nu va lua Oltchim: conduce un grup infractional care a spoliat tot ce a atins.
Acum, in anul 2017, iluzia SCR Grup se va destrama si asta NAINTE de a pune mana pe Oltchim!
Detaliile ... urmeaza...