China introduce taxe vamale pentru importurile de oţel din Japonia, Coreea de Sud şi UE

Andrei Stan
Internaţional / 24 iulie 2016

Ministerul chinez al Comerţului a decis astăzi să introducă taxe vamale anti-dumping pentru oţelul folosit în industria electrică, care este importat din Japonia, Coreea de Sud şi Uniunea Europeană, transmite AP.

Într-un comunicat publicat pe pagina sa de Internet, Ministerul chinez al Comerţului a precizat că a luat această măsură după ce o anchetă a găsit dovezi că oţelul vândut la preţuri ieftine pe piaţa locală afectează industria chineză. În consecinţă, a introdus taxe vamale variind între 37,3% şi 46,3% pentru importurile de oţel utilizat pentru producţia de generatoare mari şi transformatoare electrice. Ministerul chinez al Comerţului a subliniat că aceste taxe vamale vor rămâne în vigoare timp de cinci ani.

Pe de altă parte, China, care produce peste jumătate din oţelul mondial, este acuzată de SUA şi Europa că practică o politică de dumping pe pieţele mondiale şi că încalcă acordurile comerciale în dauna producătorilor din alte ţări, scrie Agerpres. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a vizitat Beijingul săptămâna trecută, a subliniat că există o legătură directă între diminuarea supra-capacităţilor de producţie ale Chinei în sectorul oţelului şi acordarea de către UE a statutului de economie de piaţă pentru China.

UE, al doilea mare producător mondial de oţel, a demarat deja o anchetă asupra importurilor de oţel provenit din China în timp ce SUA au introdus recent tarife vamale împotriva Chinei. Autorităţile de la Beijing au avertizat că vor contesta aceste tarife la Organizaţia Mondială a Comerţului, adăugând că vrea să reducă supra-capacităţile de producţie şi subvenţiile pentru industria siderurgică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb