China uşurează obţinerea vizelor pentru cetăţenii americani şi ridică vizele pentru câteva state europene

S.B.
Internaţional / 30 decembrie 2023

China uşurează obţinerea vizelor pentru cetăţenii americani şi ridică vizele pentru câteva state europene

China va simplifica cererile de viză pentru turiştii din Statele Unite începând cu 1 ianuarie, reducând numărul de documente necesare, potrivit unui anunţ publicat vineri pe site-ul ambasadei chineze la Washington, informează news.ro.

Anterior, Beijingul a deschis calea pentru ca deţinătorii de paşapoarte din Franţa, Germania, Italia, Olanda, Spania şi Malaezia să viziteze ţara fără a fi nevoie de solicitarea unei vize, începând cu 1 decembrie, relatează Reuters.

Aceste măsuri luate de Beijing sunt puse pe seama dorinţei Chinei de a-şi revigora turismul şi de a stimula a doua cea mai mare economie a lumii, după căderea suferită în timpul pandemiei de COVID-19.

Astfel, solicitanţii de vize turistice din SUA nu vor mai fi nevoiţi să prezinte rezervările pentru biletele de avion, rezervările pentru hotel sau o scrisoare de invitaţie, se arată în anunţul ambasadei chineze.

Anterior, Beijingul a deschis calea pentru ca deţinătorii de paşapoarte din Franţa, Germania, Italia, Olanda, Spania şi Malaezia să viziteze ţara fără vize începând cu 1 decembrie. Tratamentul fără vize va dura 12 luni, timp în care turiştii din aceste şase ţări pot vizita China pentru o perioadă de până la 15 zile.

De asemenea, în noiembrie, China şi-a extins politica de tranzit fără vize pentru 54 de ţări.

Numărul de turişti care au sosit în ţară a scăzut vertiginos în timpul pandemiei din cauza politicilor stricte de control al COVID.

Zborurile internaţionale către China au crescut de când Beijingul a renunţat la restricţiile COVID, în urmă cu un an, dar sunt încă la doar 60% din nivelurile din 2019.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. China abia tirziu a inteles ca si Putin dealtfel .China este ca si Rusia in prag de colaps economic ea neavind nici macar resursele energetice ale rusilor .BRICS incepe sa pice iar OPEC va face la fel .Disparitiile recente ale unor militari de frunte si a unor politicieni de marca stau marturie .Intr-un cuvint la fel ca la Ceausescu una era raportarea catre Partid si altul era adevarul din scripte .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb