China va permite accesul în ţară doar străinilor vaccinaţi împotriva Covid-19 cu un vaccin chinezesc

J.P.
Internaţional / 18 martie 2021

China va permite accesul în ţară doar străinilor vaccinaţi împotriva Covid-19 cu un vaccin chinezesc

China va relua procesarea de vize pentru străini din zeci de ţări, dar numai dacă aceştia au fost vaccinaţi împotriva Covid-19 cu un vaccin fabricat în China, potrivit publicaţiei The Guardian.

Pentru a preveni o reapariţie a epidemiei de coronavirus, frontierele chineze sunt închise de un an de zile pentru majoritatea cetăţenilor străini. China, unde COVID-19 a apărut la sfârşitul lui 2019, afirmă că astfel a reuşit să eradicheze de atunci epidemia pe teritoriul său.

Ambasada Chinei în SUA a anunţat luni într-un comunicat că va începe să trateze cererile pentru viză ale celor "care au primit un vaccin chinezesc împotriva COVID-19", chiar dacă niciun ser chinezesc nu este încă disponibil pe teritoriul american.

Această reluare a procedurii se aplică vizelor de lucru, de călătorie în scop de afaceri şi din "raţiuni umanitare" precum reuniunile de familie.

Potrivit comunicatului, procedura vizează candidaţii care au primit două doze de vaccin sau chiar una singură cu cel puţin 14 zile înainte de a solicita viza. Cu toate acestea, o carantină ce poate ajunge la trei săptămâni va rămâne obligatorie după sosirea lor pe teritoriul chinez.

Ambasadele Chinei în mai multe ţări, printre care India, Pakistan, Filipine, Italia şi Sri Lanka, au publicat comunicate similare, însă niciun vaccin chinezesc nu este disponibil în unele dintre aceste ţări unde a fost anunţată măsura, cum sunt India sau Italia, ceea limitează anvergura anunţului făcut de China.

Franţa nu este vizată de această relaxare a restricţiilor, precizează AFP.

Beijingul îşi accelerează campania de vaccinare destinată populaţiei sale, cu patru vaccinuri locale autorizate, însă niciun vaccin străin nu a fost deocamdată aprobat de autorităţile chineze.

De asemenea, China a exportat masiv vaccinuri proprii în străinătate, pentru a atenua criticile internaţionale în ceea ce priveşte modul în care a gestionat criza sanitară la începutul pandemiei.

Vaccinuri chinezeşti au fost livrate în câteva zeci de ţări, printre care Turcia, Indonezia şi Cambodgia, iar Beijingul intenţionează să exporte alte aproape 400 de milioane de doze, potrivit mass-media chineze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb