CHIRIŢĂ, PROPUS DE COMISIILE PARLAMENTARE PENTRU FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL ANRE Iulian Iancu: "Dumitru Chiriţă va fi confirmat doar prin faptele sale"

A.S.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 17 octombrie 2017

Iulian Iancu: "Dumitru Chiriţă va fi confirmat doar prin faptele sale"

Deputatul PNL Virgil Popescu: "Mie mi s-a părut ceva strigător la cer. L-am întrebat pe preşedintele Consiliului de Administraţie al Romgaz, care este şi secretar de stat în Guvernul României, domnul Gabriel Gheorghe, cât este preţul la înmagazinare şi mi-a spus ceva de genul 720 de lei pe MWh, în condiţiile în care acest preţ este de 21 de lei pe MWh la Romgaz".

Deputatul PSD Dumitru Chiriţă a fost votat, ieri, în cadrul comisiilor reunite de specialitate din Parlament pentru un mandat de cinci ani în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

Pentru funcţia de vicepreşedinte a fost propus Zoltan Nagy-Bege, iar pentru membru în comitetul de reglementare al ANRE au fost votaţi Gheorghe Gabriel Gheorghe şi Cornelia Sulger.

Propunerile comisiilor reunite vor fi supuse la vot mâine, în plenul reunit.

Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, a declarat: "Cert este că noua conducere ANRE pleacă la drum cu un foarte mare handicap, în sensul că sunt foarte multe reglementări netranspuse şi este o situaţie confuză şi foarte neclară atât în piaţa de energie electrică şi în ceea ce se doreşte a fi piaţa de gaze naturale.

În noua calitate, Dumitru Chiriţă va veni la audierile privind activitatea ANRE obligatoriu, va trebui să reprezinte autoritatea, dacă va fi votat mâine (n.r. miercuri) de plen.

Domnul Chiriţă, bun sau rău, va fi confirmat doar prin faptele sale. El are o experienţă acumulată în ani şi care a fost probată şi în felul în care s-a manifestat în procesul legislativ, pe care eu l-am putut analiza în mod direct, fiind colegi. Întotdeauna s-a aşezat pe poziţia corectă în analiză. De asemenea, este un cunoscător al fenomenelor din piaţă şi am să va dau două exemple. Atunci când s-a pus problema investiţiilor în reţelele de distribuţie energie electrică şi când au încercat anumiţi operatori să-şi justifice investiţiile printr-o recunoaştere a contorilor drept investiţie a fost cel mai ferm şi cu atitudinea cea mai corectă".

Iulian Iancu a mai spus că, atunci când s-a pus problema discuţiilor tensionate, sensibile şi foarte controversate, în ceea ce priveşte liberalizarea preţului la gaze, Dumitru Chiriţă a fost foarte corect în abordare: "Corect din punctul meu de vedere înseamnă să te aşezi pe principiile europene din domeniu, în favoarea României şi a poporului român".

Pe de altă parte, deputatul PNL Virgil Popescu, vicepreşedinte al aceleiaşi comisii, şi-a arătat nemulţumirea faţă de rezultatul votului, în condiţiile în care unul dintre cei selectaţi, Gheorghe Gabriel Gheorghe, preşedintele Consiliului de Administraţie al Romgaz, a răspuns greşit când a fost întrebat la audieri despre tariful de înmagazinare a gazelor încasat de Romgaz: "Mie mi s-a părut ceva strigător la cer. L-am întrebat pe preşedintele Consiliului de Administraţie al Romgaz, care este şi secretar de stat în Guvernul României, domnul Gabriel Gheorghe, cât este preţul la înmagazinare şi mi-a spus ceva de genul 720 de lei pe MWh, în condiţiile în care acest preţ este de 21 de lei pe MWh la Romgaz, companie pe care o conduce, iar preţul gazelor la consumatorul final este 120-130 de lei pe MWh. Pe oamenii aceştia îi punem în comitetul de reglementare al ANRE. L-am întrebat dacă este membru de partid şi a recunoscut că este ALDE. În ultimele zile, am făcut tot felul de acţiuni vizavi de politizarea excesivă pe care Ministerul Energiei şi ALDE o fac în companiile de stat, însă aşa ceva este inadmisibil. Dacă tot e politic, să vină cu oameni competenţi, dar cu asemenea oameni este greu să crezi că ANRE va funcţiona mai bine. Nu avem ce să facem din punct de vedere al opoziţiei pentru că nu avem voturile necesare. Mă mir la colegii de la PSD că au acceptat aşa ceva şi nu l-au trimis acasă pe domnul Gheorghe şi să vină ALDE cu alte propuneri".

Comisia economică, de industrii şi servicii din Senat şi Comisia de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor i-au audiat ieri pe candidaţii care şi-au depus CV-urile pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte şi membru în comitetul de reglementare al ANRE.

La data de 23 octombrie expiră mandatele a patru din cei şapte membri ai comitetului de reglementare al ANRE, funcţii ocupate momentan de Niculae Havrileţ (preşedinte), Emil Calotă (vicepreşedinte), Zoltan Nagy-Bege şi Gheorghe Barbu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Iulian iancu erapersoana cea mai indreptatita pentru funcia de prededinte ANRE

    1. Erai ironic, nu?

      Dați gazul la intern cât mai ieftin ca sa se importe cât mai mult. Vânzarea gazului sub prețul de import este paguba statului roman.

    toti bucatarii, chelnerii, frizerii si, de ce nu, electricienii plasati de PSD in functii de presedinte, director, manager vor fi confirmati doar de faptele lor (de furt, trafic de influenta si favorizarea infractorilor care i-au plantat acolo)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb