Chiţoiu doreşte continuarea parteneriatului cu Banca Mondială în perioada 2014 - 2017

F.A.
Politică / 12 decembrie 2013

Ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu a subliniat, astăzi, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Băncii Mondiale (BM), că doreşte continuarea parteneriatului cu BM în perioada 2014 - 2017, potrivit unui comunicat de presă.

Astăzi, domnul Daniel Chiţoiu, Viceprim-ministru, Ministrul Finanţelor Publice şi domnul Liviu Voinea, Ministrul Delegat pentru Buget s-au întâlnit cu reprezentanţii Bănci Mondiale, doamna Mamta Murthi - Director, Unitatea pentru Europa şi Asia Centrală şi doamna Elisabetta Capannelli - Director de Ţară pentru România şi Ungaria.

Ministrul Finanţelor Publice Daniel Chiţoiu a mulţumit delegaţiei Băncii Mondiale pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului cu privire la implementarea reformelor sectoriale în vederea surmontării cu succes a perioadei de criză. În acest context, domnia sa a subliniat că doreşte continuarea parteneriatului cu Banca Mondială pe această linie.

În cadrul întâlnirii au fost discutate principalele direcţii de acţiune ale parteneriatului de ţară pentru perioada 2014-2017, stadiul portofoliului de împrumuturi acordate României de BIRD precum şi sectoarele pentru care asistenţa tehnică a băncii ar fi extrem de necesară.

În ceea ce priveşte noul parteneriat de ţară, s-a convenit includerea a două împrumuturi de politici de dezvoltare, precum şi a trei împrumuturi pentru finanţarea unor acţiuni de reformă şi investitii în domeniile sănătate, educaţie şi incluziune socială, potrivit sursei citate.

Referitor la asistenţa tehnică, reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice şi-au exprimat interesul pentru implicarea băncii în sprijinirea autorităţilor române în special în îmbunătăţirea cadrului legal privind redevenţa şi impozitarea proprietatii, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb