CHRIS WRIGHT, CROSS ASSET STRATEGIST, UBS: "Bune sau rele, rezultatele testelor de stres ne vor arăta ce se întâmplă cu băncile"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 octombrie 2014

"Bune sau rele, rezultatele testelor de stres ne vor arăta ce se întâmplă cu băncile"

"Anul trecut pe vremea asta ne plăcea mult Rusia, însă acum nu am recomanda investiţiile acolo"

Rezultatele testelor de stres asupra băncilor vor avea efecte pozitive asupra pieţelor, consideră Chris Wright, Cross Asset Strategist la banca elveţiană UBS, care apreciază că, ulterior evaluărilor, vom şti care este situaţia reală a băncilor.

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat că rezultatele testelor de stres derulate în rândul principalelor bănci europene vor fi date publicităţii duminică, 26 octombrie, la prânz, când majoritatea pieţelor financiare sunt închise.

BCE va dezvălui care dintre cele 130 de mari bănci europene au nevoie de mai mult capital ca să facă faţă unor eventuale pierderi, pe baza unei analize a finanţelor lor şi a rezultatelor testelor de stres destinate să simuleze modul în care s-ar comporta băncile într-un scenariu de criză economică.

"În mare, oamenii văd rezultatele testelor de stres ca fiind pozitive", a declarat Chris Wright, adăugând: "Acum, băncile sunt văzute ca fiind riscante.

"Fie că rezultatele vor fi bune sau rele, testele de stres vor oferi răspunsuri despre starea băncilor, oamenii vor şti care instituţii mai au nevoie de capital. Astfel, va fi îndepărtat riscul faptului că nu ştim ce se întâmplă.

Băncile mari au mai fost evaluate, însă despre cele mici nu prea ştim mare lucru. Pe termen lung, suntem optimişti în privinţa acţiunilor băncilor".

Potrivit analistului UBS, sunt semne că băncile au terminat procesul de dezintermediere şi că urmează să fie reluată creditarea.

Chris Wright recomandă investitorilor să stea departe de zonele de conflict.

Referitor la tensiunile dintre Ucraina şi Rusia, domnia sa a spus: "Anul trecut pe vremea asta ne plăcea mult Rusia; reformele erau încete, dar eram optimişti în privinţa evoluţiei. După izbucnirea conflictului însă, a trebuit să ne schimbăm perspectiva. Acum, nu poţi estima ce se petrece. Acţiunile scad sau urcă cu 10%, săptămânal, în funcţie de evenimente. Nu am recomanda Rusia acum".

Analistul apreciază că acţiunile sunt ieftine, pe pieţele emergente, şi le recomandă pe acelea unde au loc reforme, nominalizând China, Mexic, Coreea, Taiwan, chiar şi India, dar pe termen mai lung, poate de 5-10 ani.

În opinia sa, deşi acţiunile americane sunt la maxime istorice, trendul va continua să fie crescător, bazându-se pe evoluţia pozitivă a veniturilor companiilor. De asemenea, analistul estimează o continuare a aprecierii dolarului faţă de euro, având în vedere că obligaţiunile americane au devenit mai atractive faţă de cele spaniole.

Chris Wright consideră că, în Zona Euro, cea mai mare îngrijorare este deflaţia, în special în Germania.

Începând din data de 4 noiembrie 2014, Banca Centrală Europeană va prelua activitatea de supervizare bancară în zona euro şi, înainte de asta, vrea să evalueze starea de sănătate a celor mai mari 128 de bănci din zona euro printr-o analiză amănunţită a calităţii activelor lor şi, de asemenea, a capacităţii lor de a face faţă şocurilor şi stresului. Analiza, de o complexitate şi profunzime fără precedent în Europa, este destinată să restabilească încrederea în sistemul financiar din zona euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb