CHRISTINA VERCHERE, DIRECTORUL GENERAL AL OMV PETROM: ''Vom pierde ultimul tren pentru gazele din Marea Neagră,dacă legislaţia nu va fi modificată în acest an''

G.U.
Piaţa de Capital / 28 iulie 2021

Sursă foto: Forbes

Sursă foto: Forbes

Dacă Legea offshore nu va fi modificată în acest an, vom pierde ultimul tren pentru gazele din Marea Neagră, a declarat, astăzi, directorul general al OMV Petrom, Christina Verchere, într-o conferinţă de presă, informează Agerpres.

Aceasta a precizat că se aşteaptă ca Legea offshore să fie modificată până la finele anului, conform declaraţiilor publice ale autorităţilor, şi nu are informaţii suplimentare.

"Ştiu ce ştiţi şi voi, că ministrul Energiei a spus că Legea offshore va fi modificată în acest an. A devenit foarte crucial ca acest lucru să se facă anul acesta. De ce? Pentru că tranziţia energetică are nevoie de gaz şi riscăm să pierdem ultimul tren, deci trebuie să ne mişcăm. Şi ştim că acest proiect este important pentru România", a spus şefa Petrom.

Investiţia în acest proiect este condiţionată de existenţa unui cadru fiscal stabil, întrucât este vorba de miliarde, consideră Verchere.

Tot astăzi, la Viena, Rainer Seele, director general al OMV, a afirmat că proiectul Neptun din Marea Neagră "este mai important ca niciodată" pentru perspectivele viitoare ale Petrom, informează Agerpres.

Grupul austriac OMV, prin subsidiara OMV Petrom, şi ExxonMobil sunt parteneri egali în proiectul de explorare a zăcământului de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, estimat la 42 - 84 de miliarde de metri cubi de gaze. Zăcământul a fost descoperit în 2012, însă dezvoltarea sa a fost amânată de mai multe ori, după ce România a implementat modificări legislative considerate nefavorabile de către dezvoltatori.

O decizie finală de investiţii cu privire la proiectul de gaze Neptun din Marea Neagră ar urma să fie adoptată în primul trimestru din 2022.

"OMV va face tot ceea ce stă în puterea sa pentru a se asigura că acest proiect este unul de succes", a spus miercuri Rainer Seele, adăugând că şi Guvernul României trebuie să asigure cadrul necesar pentru această investiţie.

Cu privire la acest aspect, Rainer Seele este optimist şi vede că există conştientizarea necesară.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Trenul ar trebui sa se numeasca Romania si ea ar trebuiu sa exploateze resursele ei. Acum peste 2000 de ani astarmosii nostrii (dacii) aveau tehnologie pentru extragerea aurului. Acum, noi nu mai avem nici macar acea tehnologie. Egiptenii si alte popoare extrageau aurul si acum 5000 de ani. In prezent Romania se afla in urma cu 5000 de ani in privinta tehnologiei de extragere a aurului. Ne laudam cu marile realizari ale capitalismului dar tenologic suntem in epoca de piatra.

    1. Sa ramanem cu gazul in pamant. OMV sa-si puna pofta in cui pentru ca au jefuit tara asta destul.

    trenul pleaca.....dar pleaca si gazele de acolo? intreb...pentru un prieten.....

    1. gazele nu pleaca dar reprezinta combustibil de tranzitie pana la o economie fara emisii de carbon. Energia verde inseamna apa, vant, soare. Gazele vor avea destinul prezent al carbunilor, nimeni nu mai investeste in energie din carbuni, minele se inchid, directiva UE

      Nu trebuie comparata temperatura pe timpul iernii din Romania cu cea din Spania, Italia, Portugalia, ... unde necesarul de energie pentru incalzire pe timpul rece este nesemnificativ. Sa treaca vila d-lui Iohanis pe energie verde un an doi si apoi apoi sa vorbim.

    Lasa draguta nu iti mai face griji ca oricum OMV ul este pe picior de plecare. Gazele tot acolo raman si in timp le creste valoarea... Deci e buna legea asa cum este..

    1. Cumva, candva trebuie sa ne luam inapoi actiunea de aur de la OMV .

      Se vede interesul Rusiei ..rămâneți proști și săraci voi românilor,va vindem noi gaze la prețuri mari

      Mai dormim un pic ,sa plece și trenul asta din gara, ha,ha,ha. 

      Postacule ????

    Cine pierde ultimul tren, ia trotineta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb