Christine Lagarde îndeamnă guvernele să acţioneze pentru a reduce deficitele bugetare

S.B.
Internaţional / 12 septembrie

Christine Lagarde îndeamnă guvernele să acţioneze pentru a reduce deficitele bugetare

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a făcut joi un apel către guvernele din zona euro, să demareze "acum" reformele care vizează reducerea deficitelor bugetare, informează Agerpres.

Punerea în practică a regulilor Uniunii Europene "în mod complet, transparent şi fără întârziere va ajuta guvernele să îşi reducă deficitele bugetare şi nivelul de îndatorare", a declarat Christine Lagarde în conferinţa de presă de după reuniunea consiliului guvernatorilor BCE.

"Guvernele ar trebui acum să se angajeze, în mod hotărât, cu privire la planurile lor pe termen mediu în materie de politici bugetare şi structurale", a adăugat Christine Lagarde, fără a menţiona o anumită ţară în mod concret.

Franţa este vizată, începând de la finele lunii iulie, de o procedură de deficit excesiv, la fel ca şi alte şase state membre UE.

Reducerea deficitului ar urma să fie una dintre priorităţile noului premier francez, Michel Barnier, desemnat la începutul lunii septembrie şi care în zilele următoare ar urma să îşi prezinte echipa guvernamentală. Autorităţile de la Paris au promis că vor reveni la un deficit mai mic de 3% din PIB în 2027, un obiectiv care în opinia mai multor experţi nu este credibil, în condiţiile în care Franţa a înregistrat anul trecut un deficit bugetar de 5,5% din PIB.

De asemenea, Christine Lagarde a salutat joi raportul cu privire la competitivitatea economiei europene, prezentat la începutul săptămânii de Mario Draghi, fost premier italian şi predecesorul lui Lagarde în fruntea BCE. "Este vorba de un raport formidabil, în sensul că pune un diagnostic sever dar corect după părerea noastră, şi de asemenea indică reformele structurale care ar putea fi extrem de utile pentru ca Europa să fie mai puternică", a subliniat preşedintele BCE.

Ideile din raportul lui Mario Draghi ar putea, de asemenea, ajuta BCE în derularea politicii sale monetare, a adăugat Lagarde.

"Dacă productivitatea poate creşte ca urmare a reformelor structurale, asta ar fi o veste foarte bună pentru noi; dacă uniunea pieţelor de capital poate fi pusă în practică şi vor fi disponibile mai multe finanţări pentru inovaţie, asta ar fi de asemenea o veste bună pentru noi în ceea ce priveşte inflaţia, stabilitatea preţurilor şi elementele care susţin munca noastră", a apreciat preşedinta BCE.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb