Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicole a scăzut, în luna ianuarie, cu 3,6%

M.D
Macroeconomie / 15 martie 2018

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicole a scăzut, în luna ianuarie, cu 3,6%

În luna ianuarie 2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete faţă de luna precedentă a scăzut atât ca serie brută cu 21,5% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,6%, conform datelor publicate de către Institutul Naţional de Statistică (INS).

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei faţă de luna precedentă a scăzut atât ca serie brută cu 14,0% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,6%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,1% fiecare, mai se arată în raport.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 9,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,8%.

În luna ianuarie 2018, comparativ cu decembrie 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2018, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 21,5% datorată scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-26,3 %), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-24,8%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-9,6%).

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna ianuarie 2018, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 14,0% datorată scăderilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-27,8%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-25,1%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-22,3%), activităţile de spălare, curăţarea (uscată) articolelor textile şi a produselor din blană (-11,5%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-6,2%).

În luna inauarie 2018, comparativ cu ianuarie 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2018, comparativ cu luna ianuarie 2017 a înregistrat o creştere cu 13,1% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+20,0%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+14,9%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,4%). Activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 2,3%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb