Cinci acţiuni preferate de analişti de top de pe Wall Street

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 septembrie 2022

Cinci acţiuni preferate de analişti de top de pe Wall Street

Perspectivele pieţei acţiunilor din Statele Unite devin tot mai incerte, având în vedere inflaţia ridicată şi încetinirea economiei. De la începutul anului şi până la finele săptămânii trecute, indicele S&P 500 avea un declin de 18,7%, în timp ce Nasdaq Composite, dedicat companiilor de creştere, era în scădere cu 26,8%, declin apărut după ridicări succesive de dobândă ale Rezervei Federale.

Este un context tulbure, ce reclamă o selecţie mai riguroasă a acţiunilor din partea investitorilor. CNBC prezintă cinci titluri preferate de profesionişti de pe Wall Street, selectaţi din platforma TipRanks, ce clasifică analiştii pe baza performanţelor istorice.

Apple

Apple (AAPL) nu are nevoie de vreo prezentare. Producătorul de iPhone a depăşit toate aşteptările şi continuă să lanseze produse convingătoare. În data de 7 septembrie, în cadrul evenimentului pe care-l organizează în fiecare toamnă, Apple a lansat mult aşteptata serie iPhone 14, alături de Apple Watches şi AirPods.

După eveniment, Brian White, analist la Monness Crespi Hardt, a afirmat că produsele îmbunătăţesc "un portofoliu care nu a fost niciodată mai puternic şi o platformă din ce în ce mai omniprezentă". White s-a arătat precaut, în condiţiile în care mediul macroeconomic tulbure îi poate face pe consumatori să ezite să cumpere un nou smartphone. Totuşi, el a fost încurajat de faptul că Apple nu a majorat preţurile smartphone-urilor iPhone 14.

Conform analistului, raportul Price to Earnings actual al Apple este peste media ultimilor ani. Dar, ţinând cont de modelul de afaceri al companiei pe termen lung, White este optimist că partea consistentă de servicii a Apple a creat o bază solidă pentru încrederea consumatorilor. Analistul a recomandat "Cumpărare" pentru acţiunile AAPL, cu o ţintă de preţ de 174 de dolari, conform CNBC. Vineri, titlurile companiei au încheiat ziua la 150,7 dolari.

EQT Corporation

Cererea în creştere pentru gaze naturale ca sursă de energie şi preţurile foarte ridicate ale petrolului şi gazelor din acest an au susţinut creşterea acţiunilor EQT Corporation (EQT).

Recent, compania a încheiat o înţelegere pentru achiziţionarea producătorului de gaze de şist Tug Hill. După anunţ, Scott Hanold, analist la RBC Capital Markets, şi-a reiterat recomandarea de "Cumpărare" pentru acţiunile EQT, cu un preţ ţintă de 57 de dolari. Vineri, ultima tranzacţie cu titlurile companiei s-a realizat la 46,06 dolari.

"În cadrul conferinţei de prezentare a rezultatelor trimestrului al doilea, conducerea companiei a punctat că achiziţiile trebuie să fie mai importante decât răscumpărările de acţiuni proprii. De asemenea, trebuie să adauge valoare calităţii activelor, inclusiv reducerea pragului de rentabilitate corporativă. Credem că această achiziţie bifează critiriile", şi-a justificat Hanold optimismul.

Conform calculelor sale, achiziţia Tug Hill poate duce fluxul de numerar aflat la dispoziţia companiei (FCF) la şase miliarde de dolari în 2023. De asemenea, poate creşte câştigul pe acţiune cu 10-15%. Fluxul de numerar suplimentar poate fi utilizat pentru mai multe răscumpărări de acţiuni proprii, dar Hanold consideră că, probabil, compania îl va folosi pentru a-şi reduce datoria.

"Credem că performanţa acţiunilor EQT ar trebui să o depăşească pe cea a companiilor similare (engl. peers) în următoarele douăsprezece luni. EQT este bine poziţionată şi are o bază mare de active, concentrată în Bazinul Appalachian", a spus Hanold, care se află pe locul 14 din cei aproape 8.000 de analişti urmăriţi pe TipRanks, potrivit CNBC

Devon Energy

Devon Energy (DVN), un alt jucător din zona de explorare şi producţie de petrol şi gaze naturale, se numără printre alegerile analiştilor de top de pe Wall Street. Compania se află într-o locaţie geografică favorabilă, principalele sale zone de operare fiind bazinele bogate din din Delaware, Eagle Ford, Anadarko, Powder River şi Williston.

La începutul acestei luni, Devon Energy a încheiat un parteneriat cu Delfin Midstream. Acordul implică o înţelegere pentru asigurarea pe termen lung a unei capacităţi de lichefiere de gaze naturale de un milion de tone pe an, în primul vas GNL plutitor al Delfin, cu posibilităţi de creştere. În urma anunţului, Vincent Lovaglio, analist la Mizuho Securities, s-a arătat optimist cu privire la perspectivele tranzacţiei, reiterând o recomandare de "Cumpărare" pentru acţiunile DVN, cu un preţ ţintă de 91 de dolari. Vineri, titlurile companiei au încheiat ziua la 66,82 de dolari. Pe lângă beneficiile investiţiei în aval, Lovaglio crede că tranzacţia poate duce la creşterea dividendul anual al lui Devon cu aproximativ 30%.

Lovaglio se află pe primul loc între cei aproape 8.000 de analişti selectaţi de TipRanks. 91% dintre evaluările sale au avut succes, cu un randament mediu de 46,2%, scrie CNBC.

Broadcom

Producătorul de semiconductori Broadcom (AVGO) s-a concentrat, recent, pe încorporarea de software cu marje ridicate în portofoliul său de produse, atât prin eforturi de dezvoltare organică cât şi prin achiziţii strategice. Astfel, prin achiziţia companiei de virtualizare VMware, pentru 61 miliarde de dolari, Broadcom a atras atenţia mai multor analişti.

Vijay Rakesh, analist la Mizuho, a fost unul dintre cei optimisti cu privire la achiziţie. "Odată cu achiziţia VMware, credem că Broadcom poate urma o strategie similară cu cea a Symantec-CA, păstrându-şi activele de bază şi renunţând la unele pieţe cu volume reduse", a spus el, subliniind focusul producătorului pentru creşterea marjelor.

Rakesh crede că achiziţia va impulsiona semnificativ profitul pe acţiune al companiei. În opinia sa, acţiunile AVGO pot ajunge la un preţ de 793 de dolari şi a reiterat o recomandare de "Cumpărare" pentru titlurile Broadcom. Poziţia puternică a companiei în mai multe domenii, pârghiile sale operaţionale şi concentrarea pe achiziţii care îi sporesc marjele îl fac pe Rakesh să creadă în potenţialul Broadcom de a crea valoare, conform CNBC.

La finele săptămânii trecute, titlurile AVGO era 502,5 dolari.

Nvidia

Gigantul tehnologic Nvidia este o altă alegere de top a lui Vijay Rakesh pentru acest sezon. Recent, compania s-a aflat în lumina reflectoarelor deoarcere şi-a redus estimările veniturilor pentru al treilea trimestru cu 400 milioane de dolari, din cauza restricţiilor impuse de Statele Unite privind vânzările de cipuri AI de înaltă performanţă în China.

După o discuţie cu oficiali ai companiei, Rakesh a redevenit optimist cu privire la Nvidia, lansând o recomandare de "Cumpărare" pentru titlurile NVDA, cu o ţintă de preţ de 225 de dolari. La finele săptămânii trecute, acţiunile companiei s-au tranzacţionat la 131,99 de dolari.

Analistul s-a arătat încântat cu privire la arhitectura high-end Hopper a companiei care "este pe drumul cel bun, în ciuda interdicţiei". Acest lucru se datorează faptului că cea mai mare parte a echipei de dezvoltare se află în Statele Unite. În opinia lui Rakesh, Inteligenţa Artificială oferă companiei o oportunitate cheie de creştere pe termen lung, rezistentă la riscuri macroeconomice, conform CNBC.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. La pomul lăudat sa nu te duci cu sacul!

    sunt facute de mult exiturile acolo!!!

    deja cand e pentru amarati exiturile sunt de mult facute... oricum randamentle sunt diluate de acum in colo.... fondurile de pensii cumpara mereu dupa exiturile desteptilor. 

    s c cret 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb