Cinci rezidenţi americani, acuzaţi de spionaj pentru China

V.R
Internaţional / 17 martie 2022

Cinci rezidenţi americani, acuzaţi de spionaj pentru China

Aceştia au lucrat pentru poliţia secretă a Chinei, potrivit Departamentului de Justiţie

Procurorii federali din SUA au acuzat cinci persoane pentru că ar fi urmărit, hărţuit şi spionat rezidenţi din SUA în numele poliţiei secrete a Chinei, anunţă oficiali ai Departamentului de Justiţie, conform AAP.

Acuzaţiile provin din trei plângeri diferite, care au fost deschise miercuri de un tribunal federal din Brooklyn, New York.

Procurorul general adjunct pentru Securitate Naţională, Matthew Olsen, a spus că aceste cazuri sunt exemple ale "unei creşteri alarmante a represiunii transnaţionale" din partea guvernelor autoritare.

Luna trecută, Olsen a anunţat că eforturile de combatere a represiunii transnaţionale vor fi un obiectiv principal al noii strategii a Diviziei de Securitate Naţională de combatere a ameninţărilor statelor naţionale.

"Represiunea transnaţională dăunează oamenilor din Statele Unite şi din întreaga lume, ameninţând statul de drept în sine", a subliniat Olsen.

Într-una dintre presupusele scheme, inculpatul ar fi lucrat pentru Ministerul Securităţii Statului, agenţia civilă de informaţii şi poliţie secretă a Chinei, şi ar fi conspirat pentru sabotarea campaniei Congresului unui veteran militar american care, ca student la Beijing în 1989, era lider al protestelor pro-democraţie din Piaţa Tiananmen.

Un alt caz îi acuză pe trei inculpaţi că au acţionat ca agenţi ai guvernului chinez prin spionaj şi conspiraţie ca să difuzeze informaţii negative despre un număr de dizidenţi chinezi pro-democraţie care locuiesc în New York City, California, Indiana şi alte părţi ale SUA.

Al treilea caz îl implică pe fondatorul unui grup pro-democraţie din Queens, NY, care, potrivit procurorilor, lucra în secret pentru Ministerul Securităţii Statului şi se presupune că şi-a folosit poziţia în rândul comunităţii chineze din New York City ca să colecteze informaţii despre dizidenţi importanţi şi activişti pentru drepturile omului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb