Cinci unităţi de terapie la domiciliu şi distribuite către copii cu afecţiuni oncologice, achiziţionate în cadrul proiectului #BINEintensiv

S.B.
Miscellanea / 23 decembrie 2021

Cinci unităţi de terapie la domiciliu şi distribuite către copii cu afecţiuni oncologice, achiziţionate în cadrul proiectului #BINEintensiv

Proiectul #BINEintensiv al Asociaţiei Marinuş Gălbenuş, susţinut de Asociaţia Zi de BINE, a demarat în forţă la începutul lunii decembrie. În mai puţin de o lună au fost achiziţionate cinci unităţi de terapie intensivă pentru acasă şi distribuite către cinci familii în care se află copii cu afecţiuni oncologice sau alte boli grave care au nevoie de sprijin în aceste momente dificile, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

În plus, datorită numărului mare de donatori şi a bugetului care a depăşit aşteptările, Asociaţia Zi de Bine a contribuit şi la achiziţionarea unei dube cu care au fost transportate unităţile.

Proiectul BINEintensiv a avut două componente majore, achiziţionarea echipamentelor şi aparatura medicală necesară pentru îngrijirea la domiciliu a unui copil grav bolnav, respectiv componenta umană, de la asistenţă medicală, sprijin educaţional pentru copiii care nu mai pot merge la şcoală până la sprijin psihologic pentru copii, dar şi pentru părinţi. Copiii au nevoie de îngrijire specială la domiciliu după şi între spitalizări deoarece au o capacitate limitată de deplasare şi prezintă un nivel ridicat de dependenţă.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului BINEintensiv, de aproximativ 40.000 de Euro, a fost oferit de partenerii strategici ai Asociaţiei Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România şi UniCredit Bank.

"Luna aceasta am avut parte de foarte multă activitate, ceea ce ne bucură nespus. Am reuşit într-un timp record să achiziţionăm toate cele cinci unităţi de terapie şi chiar să contribuim la achiziţia Gălbenuşei, dubiţa cu care Mirel şi Simona reuşesc să ajungă la beneficiarii proiectului #BineIntensiv înainte de Crăciun. În luna cadourilor ne-am dorit să mai facem ceva, să propunem oamenilor să ne scrie despre prieteni, cunoscuţi sau vecini care au nevoie de o mână de ajutor în pragul sărbătorilor şi aşa am adunat 31 de cazuri sociale care au nevoie să fie văzute şi auzite. De la construirea unei sobe, la căruţa cu lemne, de la ochelari de vedere sau ghete pentru antrenament, brad de Crăciun sau fotoliu rulant, am sprijinit 31 de familii pentru care sărbătorile vor fi mai frumoase", au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei Zi de BINE.

Un kit de terapie intensivă pentru acasă a costat aproximativ 6.500 de euro şi include un pat de terapie, scaun rulant pliabil, saltea antiescare, concentrator oxigen portabil, saltea antidecubit, monitor funcţii vitale, aparat aspirare căi respiratorii superioare, aparat aerosoli şi un kit de îmbăiere la pat. Fiecare unitate de terapie intensivă pentru acasă va rămâne la domiciliul familiei atât cât va fi nevoie de el, urmând ca apoi să ajungă la un alt copil.

Asociaţia Marinuş Gălbenuş a fost înfiinţată de un tată îndurerat după ce fiul său, Marinuş, a pierdut lupta grea cu cancerul. Încă de când a plecat, Mirel Dolofan încearcă, prin asociaţia pe care a înfiinţat-o, să dea Binele mai departe şi să lupte în continuare alături de copiii grav bolnavi şi de familiile lor.

Tot în luna decembrie, Asociaţia Zi de BINE a mai lansat un proiect inedit, Fiecare Zi e Zi de BINE, în cadrul căruia sunt susţinute 31 de cazuri sociale la care oamenii au fost invitaţi să devină voluntari. Deşi bugetul propus pentru fiecare proiect era de 1000 lei, spre surpriza organizatorilor, bugetul total a ajuns deja la peste 50.000 de lei. Sumele adunate suplimentar vor fi redistribuite către cazurile mai grave.

Cei care doresc să susţină proiectele realizate de Asociaţia Zi de Bine în luna decembrie , o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau prin intermeniul FB fundraiser.

În 2021 Asociaţia Zi de Bine a implementat proiecte în valoare de aproape 600.000 de Euro, 12 din cele 14 cauze fiind susţinute de partenerii strategici, Lidl România, Grupul E.ON România şi UniCredit Bank. Proiectele au fost realizate în domenii precum educaţie, sănătate, incluziune socială şi drepturile copilului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb