Cine a avut globul de cristal?

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 septembrie 2008

Cine a avut globul de cristal?

Sorin Turtoescu aştepta din aprilie falimentele din septembrie; Acum, vede o mică revenire a BVB la finalul anului

Dacă analiştii băncilor au, de obicei, estimări precise des­pre evoluţia viitoare a cursului de schimb, a inflaţiei, oamenii din piaţa de capital se feresc, de cele mai multe ori, să răspundă la întrebarea "când îşi revine Bursa de la noi?" Răs­punsul clasic: "Nu am un glob de cristal!"

Sorin Turtoescu, fost preşedinte al SIF2 "Moldova", actualmente membru în Consiliul de Administraţie, poate că a avut globul de cristal sau poate numai un dram de curaj când le-a împărtăşit cititorilor cotidianului "BURSA" previziunile sale, într-un interviu acordat în luna aprilie.

"Cred că va începe o mică revenire când ne vom decupla de America", ne-a spus, atunci, Sorin Turtoescu, adăugând: "Până nu vedem falimente sau preluări, piaţa nu se va redresa. Titlurile folosite de instituţiile financiare americane sunt aşa de sofisticate... Ai un produs, dar nici nu ştii că eşti legat de altul... lanţul este lung şi vor trebui câteva trimestre de raportări ca să se facă curat peste tot şi să ştim cu toţii pe ce stăm. Este greu de făcut o estimare. După septembrie, vom avea adevărul gol-goluţ".

Suntem în septembrie şi iată că, după salvarea băncilor ipotecare Fannie Mae si Freddie Mac de la faliment, Merrill Lynch a fost preluată de Bank of America, însă Lehman Brothers s-a văzut nevoită să solicite falimentul.

"Trimestrial, se fac raportări şi încep să iasă la suprafaţă problemele pe care le au (n.r. instituţiile financiare americane) chiar din situaţiile financiare", ne-a declarat, ieri, Sorin Turtoescu, adăugând că "lucrurile sunt foarte încâlcite. Domnia sa apreciază că Bursa noastră este mică şi că, fără interesul străinilor, care s-au retras, nu are motive de creştere în viitorul apropiat. "Poate că piaţa de capital îşi va reveni puţin la finalul anului", mai prevesteşte domnul Turtoescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb