Ciolacu: "Este evident că avem nevoie de o lege specială a Capitalei"

T.B.
Politică / 24 aprilie

Ciolacu: "Este evident că avem nevoie de o lege specială a Capitalei"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de primarul general", de jocurile politice, conform agerpres.

Potrivit sursei, "Administraţia nu are culoare politică, de aceea primarii performanţi sunt cei care fac diferenţa. Aţi avut o echipă întregită şi cu primarul general al Capitalei, doamna Gabriela Firea, care şi ea, la fel ca şi tine, Daniel (Băluţă - n.r.), la fel ca şi tine, Robert (Negoiţă - n.r.), în primul mandat s-a ocupat să stingă incendiile. A început să creeze echipa performantă şi mai ales a început să fie liantul dintre sectoare. E evident că trebuie să mergem înainte. Este evident că avem nevoie de o lege specială a Capitalei. Este evident că trebuie o dată închise discuţiile cu privire la proprietate. Este evident că dependenţa primarilor de sector nu trebuie să fie atât de mare de primarul general, de jocurile politice. Este evident că trebuie o nouă abordare. Fiecare dintre noi, sunt ferm convins, ca şi mine la primul mandat de parlamentar, învăţăm, învăţăm din greşelile noastre. Important este să fim nişte oameni de bună credinţă, să fim nişte oameni care ne dorim să construim", a spus Ciolacu la lansarea candidaturii lui Daniel Băluţă pentru primăria Sectorului 4.

Ciolacu a menţionat că alianţa electorală PSD-PNL şi coaliţia de guvernare nu s-au creat împotriva cuiva şi nu s-au strâns împotriva unui primar, conform sursei.

"Ne-am strâns să încercăm să construim ceva pentru bucureşteni. Ne-am strâns în jurul unui proiect administrativ", a afirmat Ciolacu, transmite agerpres.

Premierul a precizat că Daniel Băluţă este "cel mai cool primar din România" şi merge cu paşi repezi către al treilea mandat, relatează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. O lege pt un feudalism perfect in sec XXI. De exemplu politia Bucuresti = Politia Nationala + Politia Municipala + 6 Politii de Sector. In marile orase europene exista o singura politie cu o dotare comuna si sectii in teritoriu.

    Si tot asa in toate institutiiile asazis descentralizate.

    La noi este imposibil sa se treaca la asemenea organizare intrucat clientela ar ramane fara ciolan 

    De ce nu v-ați făcut timp sa modificați codul administrativ, care datează din 1970, dacă nu mă înșel? București este singurul oraș din lume cu 6 primari sector + 1 primar general, cu atributiuni și responsabilități neclare, deci e nevoie de desființarea primăriilor de sector, a consiliilor de sector și transformarea sectoarelor în zone de dezvoltare cu manageri numiți de consiliul general.

    1. Daca tot vrem sa facem restructuararea administrativa teritoriala in tara va trebui sa incepem cu Bucurestiul...mai putini primari, viceprimari si consilieri locali, adica mai putine sinecuri.

      Dar vor proceda exact pe dos...ce si-au zis Ciolacii: daca tot nu putem sa-l batem pe Nicusor macar sa-i mai luam din puteri si sa-i subtiem bugetul si banii de care poata sa dispuna. 

    Motto:

    „Pot să spun că sunt fericit într-o ţară condusă de Marcel Ciolacu? Asta e nenorocirea noastră” 

    (Victor Rebengiuc - Intre teatru și Marcel Ciolacu)

    In primul rând, coalitia PSD-PNL este „o cumplită improvizație” născută din gândirea idioată a presedintelui Iohannis, care pentru a-și asigura linistea în al doilea mandat la Cotroceni a adus PSD-ul la guvernare, desi Partidul Național Liberal avea o decizie statutară a Biroului politic Național prin care se interzicea orice colaborare cu PSD. Rotativa la guvernare a fost o mascaradă iar Ciucă și Ciolacu două marionete fără nici un fel de cultură politică. Nu doar că reformele din programul de guvernare au bătut pasul pe loc, dar n-au fost in stare nici măcar să schimbe legea electorală in parlament, cu revenirea la alegerea primarilor din două tururi de scrutin, ceea ce i-ar fi avantajat să meargă cu candidati proprii în alegerile locale. Au preferat solutia să meargă orbeste cu un candidat comun în persoana lui Cătălin Cîrstoiu pe care nu l-au testat în sondaje, pe motiv că timpul era scurt, de parcă nu ei au devansat alegerile locale din septembrie în iunie comasându-le cu alegerile europarlamentare. Acum după esecul candidatului unic s-au întors la candidati separati de la PSD si PNL desi alegerea dintr-un singur tur nu avantajează coalitia. Cu toate astea Ciolacu pe care nu prea îl duce mintea consideră că este nevoie de o lege specială a Capitalei prin care să se reducă dependenţa primarilor de sector de primarul general. Cu alte cuvinte Ciolacu vrea ca sectoarele capitalei să devină mici feude, în care fiecare primar să devină un fel de vătaf pe propria mosie fără să dea la nimeni socoteală. Poate că mai oportună ar fi o lege despre desființarea sectoarelor din București, având în vedere că în orașele si capitalele occidentale nu există bugete separate ale primarilor de sector. 

    1. Nu e din gandirea idioata, prietene, le-au zis americanii: "ciocu mic si joc de glezne si cat mai mult armament pe comanda"... Cand deschizi televizorul de ce crezi ca e atata militareala si razboi la TV, din pura intamplare?

      Asta s-a dorit - un partid unic care sa functioneze pe baza de binecuvantare.

      Chiar nu are importanta cine iese... toti sunt dependenti unii de altii intr-o forma sau alta.  

    e evident ca se asteapta sa piarda primarul general, si de-aia vor "sa dam o lege sa aiba primarul general mai putine puteri" :). Mai bine sa o dea pana sunt in functie. Ca dupa cum a-nceput campania, nu se stie.

    1. Banii, bre, banii! Prea multi bani la danut, 1 miliard de euro de furat la liber nu-s de colea.

      De-asta isi baga unghia in gat si psd si pnl salivand dupa banii aia.  

      Ca pierde firuta si burduf se stie din ianuarie.  

      Dar totusi postul se joaca. 

      SI-au luat amandoi plase de siguranta, numai ca politica e o curva mare si vor avea parte de portia lor de acuzatii in partid dupa alegeri. Adica nema cariera mai departe pt astia doi. Viitorul lor va fi idem plumb si catu. Dar campania va fi misto!  

      Mai aflam si noi ce nu am afla in zilele obisnuite.  

      Adica ce s-a furat timp de 4 ani de catre unu sau altul.

      Nimeni nu stia de bascanul cristoiu de la universitar, nu-i asa? De aia imi plac campaniile serioase si nu blaturile dinainte. 

    Fiecare vede altceva .Gabriela Firea va cistiga alegerile bucurestilor fie ca Piedone se retrage fie ca nu se retrage .Daca se retrage PNL-Burduja isi va continua singur parcursul ceea ce va aduce PNL multe procente in alegerile viitoare din 2024 . Daca Piedone nu se retrage Burduja va cere simpatizantilor PNL sprijinul acordat doamnei Firea ca si contrapartida la sprijinul PSD acordat lui Ciuca in alegerile Prezidentiale . Gabrila Firea va fi primar al Capitalei inca 8 ani impreuna cu Ciolacu Premier inca opt ani si Ciuca Presedinte al Romaniei inca zece ani .Il vede cineva cistigator pe Piedone in fata Gabrielei ? Nici vorba .Burduja il scoate din joc pe Nicusor Dan ce nu a trecut de blocajul propriei intelegeri si ajunge usor la 20 de procente atasate PNL -Bucuresti iar probabilitatea ca Piedone sa renute in favoarea doamnei Firea este , procentual vorbind , undeva la 80 la suta . Cîrstoiu a pregatit doar terenul .Aparitia unei noi legi a Bucurestilor este favorizanta electoral .Cetateanul va intelege ca G.Firea nu va mai avea puterea lui N.Dan ceea ce va taia avintul votantilor USR si celor cel il sustin pe Piedone .N.Dan sau Piedone, fara de putere ,nu mai reprezinta miza nimanui .G.,Firea atasata aliantei PSD PNL , singura dintre candidati care poate obtine bani de la Guvern ,si de la UE(asa cum a demonstrat deja) nu are cum sa fie refuzata de intreg electoratul PSD -PNL si partial de cel al Fortei Dreptei ce o data cu aducerea ca si conducator al lui Orban (nu cel de Budapesta )va intelege catre cine se indreapta voturile USR si va refuza sa le ofere sovietelor sau budapestanilor sansa de a cistiga alegerile in Romania .USR se va pabusi in sondaje asa cum vedem ca se intimpla si cu AUR . Cetateanul roman nu va accepta interventionismul Moscovei dublat de cel al Budapestei in alegerile din Romania oricit de mult s-ar zbate unii sa ne minta .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb