Ciolacu: "Eu nu cred că Rusia îşi permite să intre într-un conflict cu România"

T.B.
Politică / 30 septembrie 2023

Ciolacu: "Eu nu cred că Rusia îşi permite să intre într-un conflict cu România"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă la Timişoara că "Rusia nu are un atac împotriva României sub nicio formă, în acest moment" şi nu crede că Federaţia Rusă îşi permite să intre într-un conflict cu ţara noastră care este membră a NATO şi a Uniunii Europene, conform news.ro.

"Am avut o discuţie şi la 2 dimineaţa si la 6 dimineaţa şi la ora 8.00 cu ministrul Apărării. E adevărat că la ora 8.00, ţinând cont că domnia sa nu a dormit deloc, nu se confirmă încă lucrurile. E un sistem normal care a funcţionat peste tot. Au fost inundaţille în New York. A existat un sistem de informare a populaţiei", a explicat Marcel Ciolacu, întrebat despre subiect, sâmbătă la Timişoara.

El a mai spus că nu crede că Rusia îşi permite să intre într-un conflict cu România, care este membră a NATO şi UE.

"Sunt ferm convins că în continuare, ca şi astăzi de dimineaţă, Ministerul Apărării va informa transparent presa. Nu avem probleme. Rusia nu are un atac împotriva României sub nicio formă, în acest moment. Eu nu cred că Rusia îşi permite să intre într-un conflict cu România. Acest lucru se datorează, în primul şi în primul rând, faptului că suntem membri NATO şi ai UE", a mai spus Ciolacu.

Un nou mesaj Ro-Alert a fost emis, vineri seară, pentru localităţile din toată zona de nord a judeţului Tulcea şi zona de graniţă a judeţului Galaţi, prin care oamenii sunt avertizaţi că ar putea cădea obiecte din spaţiul aerian şi sunt sfătuiţi să se adăpostească. La Galaţi au fost declanşate căutări după ce un apel la 112 a semnalat că ar fi căzut un obiect într-o zonă din apropierea oraşului.

Conform prefectului judeţului Galaţi, zona a fost izolată. Ministerul Apărării Naţionale a transmis, sâmbătă dimineaţă, că sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galaţi.

"În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forţele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina. În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniţei cu România, Ministerul Apărării Naţionale a alertat forţele aflate în Serviciul Poliţie Aeriană şi a notificat, începând cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din Judeţele Tulcea şi Galaţi. Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galaţi", a transmis, sâmbătă dimineaţă, MApN.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Prin Romania se transporta armament in Odessa. Tot in Romania, americanii au centre de decizie de unde se coordoneaza, si se transmit informatii ucrainienilor.

    Pensiile speciale au ramas, banii din pnrr vin, dronele rusesti cad... cam asta-i ecuatia. 

    Pe Dancu Vasilache n-o sa uit niciodata, cu mobilizarea lui, de luptator al lumii libere. Fiul lui Burebista, a fost decorat ulterior de ucrainieni. 

    1. Nu domnule, ecuatia este "în 26 iunie 1940, prin comisarul sovietic pentru Afacerile Externe, Viaceslav Molotov, a adresat un ultimatum reprezentantului diplomatic român din capitala Rusiei, Gheorghe Davidescu ca Romania sa cedeze Basarabia si Nordul Bucovinei si sa paraseasca teritoriile in decurs de 3 zile"...cam asta-i ecuatia

      Datorita decentei D-voastra, m-am uitat pe harta: Basarabia este actualul stat Moldova, iar Nordul Bucovinei face parte din Ucraina. Ucraina, unde nu poti sa inveti in limba materna in scolile publice etc.

      Romania risca enorm, cu activitatea de sprijinire militara a Ucrainei, si gazduirea a celputin 20000 de soldati USA, si tehnica militara USA. Cata aroganta au ucrainieni, ma indoiesc ca vor ceda N. Bucovinei. Atunci, de ce riscam, si cine dintre noi isi asuma acest risc ?

      Imi este frica de razboi, mai rau ca de moarte. Sa-mi fie luata libertatea, sa-mi comande Dancu Vasilache, dintr-o camera cu aer conditionat. Nu am acumlat destula avere lichida, sa pot fugi din tara. Oricum, in cata mizerie am trecut datorita castei bugetara romana, nu am de gand sa apar aceasta tara. 

      Vezi mai ferencz, daca erai Roman, nu trebuia sa te uiti pe harta sa gasesti unde este Basarabia si Bucovina:-)...Tot asa cum Romanii nu trebuie sa se uite pe harta sa vada unde sunt Traznea, Ip, Moisesti...Chiar ma gandeam cand o sa aduci in discutie "drepturile minoritatilor" si "invatatul in limba materna"...poate ne spui unde poti sa inveti in limba materna Romana in scolile publice din Ungaria...asa cum se spunea in antichitate "lead by example"...Cad despre apararea tarii nu-ti cere nimeni acest lucru...dar macar ai decenta de a inceta cu propaganda mujica pe aici

      „Nicolae Bălcescu” Román Gimnázium,

      Általános Iskola és Kollégium 

      Cím: 5700 Gyula, Líceum tér 2.

      Telefon: 06 66-463-161 06 66 467-583 

      Recensamant 2022 -28000 sau declarat romani

      Dacă sau de-clarat, de ce mojicești propagandă sovietică în pseudoromână? L-ași semne, te ve-de lu-mea.

      Mai pseudo-romanule de la 1.3. Ungaria acorda exemplar drepturi romanilor de a invata in limba materna. Ar fi facut si facultati in limba romana, dar nu sunt atat de multi doritori. Sunt doar sectii de limba romana la care se pregatesc doar cei care doresc sa fie profesori pentru invatamantul pre-universitar in limba romana din Ungaria.

    eu nu inteleg de ce aduce Ciolacu in spatiul public aceasta discutie fara nici o referinta in realitatea materiala... altfel spus: de ce "este preparat" mentalul colectiv romanesc pentru intrarea in razboi? ...

    ia urmariti: drone cazand peste tot (stiri tv), mesaje de ro-alert cat sa innebuneasca oamenii, etc...  

    Ban.Cher.Vali 

    1. Nici eu nu inteleg nimic din ce spune Ciolacul. Mai ales inundatiile din New York. Probabil era beat cand a facut aceste declaratii.

    Emit păreri, deci gândesc.

    Întrebarea trebuie pusă invers, oare romanica își permite să intre întrun conflict armat cu rușii?

    1. Norvegia, Suedia, Finlanda, Polonia, Letonia, Lituania, Estonia și SUA te-ar lămuri imediat, cam în 8 ore până la Tiraspol.

      M-au si lamurit. Au terminat armamentul si munitiile dupa 18 luni de razboi cu Rusia.

      fii fericit in.lumea ta

    rusia nu.si permite sa intre in razboi cu romania...deci da, puterea tampeste. inca o dovada. pai rusia e un pic in razboi deja cu nato, dar de frica noastra nu intra in razboi pe fata ca ne suparam si ii ocupam :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb