Ciolacu: "Recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunţat, respectiv la 1 septembrie"

T.B.
Politică / 31 ianuarie

Ciolacu: "Recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunţat, respectiv la 1 septembrie"

Recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunţat, respectiv la 1 septembrie, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, conform agerpres.

Potrivit sursei, "Aş vrea să fac o precizare, după ce am văzut în ultimele zile tot felul de presupuneri şi ştiri privind vizita FMI şi situaţia pensiilor. Recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunţat, respectiv la 1 septembrie. Nu există nici mai multe tranşe şi nu există nici alte variante. Ne-am asumat acest lucru şi acest lucru va fi făcut la 1 septembrie", a declarat premierul, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

El a cerut Ministerului de Finanţe ca, în zilele următoare, să-i prezinte impactul de mărire a pensiilor între 2.000 şi 3.000 lei, precizează sursa citată.

Conform agerpres, "După cum bine ştim, până în 2.000 lei nu se impozitează nicio pensie, să vedem impactul între 2.000 şi 3.000 lei, ca să mărim această marjă până la 3.000 lei fără impozitare, astfel încât să vedem dacă ne permitem şi aştept recomandarea ministrului Finanţelor dacă ne permitem, după majorarea de 13,8 şi recalcularea de la 1 septembrie, dacă ne permitem să avem şi această scutire de impozite până în 3.000 lei", a declarat Ciolacu.

Pe un alt palier, premierul a anunţat că în afară de discuţiile cu sindicatele, în perioada următoare toată echipa guvernamentală va avea întâlniri cu mediul de afaceri, relatează sursa precizată.

Potrivit sursei indicate, "Vom vorbi despre dezvoltarea României, despre schemele de ajutor de stat pe care trebuie să le convenim şi cu Comisia Europeană şi, nu în ultimul rând, pentru atragerea fondurilor europene", a precizat Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. FELICITARI domnule CIOLACU,pentru raspunsul dat CLEVETITORILOR care anuntau ca odata cu venirea FMI in Romania,pensiile sunt in pericol,urmand ca la propunerea PAPAGALILOR de la FMI,recalcularea pensiilor sa fie modificata. Domnule CIOLACU,dupa APELATIVUL folosit impotriva celor care ereau impotriva cresterii pensiilor,cred ca este cazul sa folositi inca un apelativ pentru cei care imprastie stiri false cum ca romania,nu ar mai fi un stat independent.,odata cu sosirea in romania a FMI. Cred ca apelativul,ar trbui sa sune cam asa. BAI BOILOR,ROMANIA este un STAT SUVERAN si INDEPENDENT. Ce ziceti,il veti folosi.?

    Ma da ce i-a apucat grija de pensionari taman in an electoral!

    Doar contributivitate și nu mai vine nimeni pe aici.Sunt penalizați (in pericol de a nu se actualiza) cei pe contributivitate, iar specialele nu au nicio treabă.Acelea pot creste la infinit.

    Gargara electorala.

    De pe vreamea lui Dragnea si Olguta se tot recalculeaza si nimic.

    In rest, la speciali, totul e perfect! 

    Ciolacu: "Recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunţat, respectiv la 1 septembrie".

    Nu, inteligentule, recalcularea se face încă de pe acum, deciziile cu pensiile recalculate vor fi trimise pensionarilor începând cu luna mai, tot din declarațiile voastre. De la 1 septembrie vor fi plătite, nu recalculate. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb