Ciolacu: "Reforma bugetară şi regionalizarea teritorială trebuie făcute în România"

F.D.
Politică / 25 aprilie

Ciolacu: "Reforma bugetară şi regionalizarea teritorială trebuie făcute în România"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ, relatează Agerpres.

"Reforma bugetară şi regionalizarea teritorială vor trebui făcute în România. Cu adevărat, nu vor trebui făcute strict ce-i sub 1.000 de locuitori. Trebuie o analiză foarte clară şi trebuie venit cu un plan. Noi avem sistemul de administraţie publică, sistemul INA, sistemul francez, de asta e şi atât de stufos. Ei au guvernatori pe regiuni, care intervin ca să nu mai existe aceste decalaje între regiunile de dezvoltare, ce s-a întâmplat între Timişoara şi Bacău, de exemplu. În niciun stat nu se întâmplă acest lucru sau între Cluj şi sudul ţării. Şi atunci se venea cu acest instrument. Nu ştiu dacă mai este foarte de actualitate. Când l-au făcut polonezii, în loc să ai 10.000 de proiecte pe fonduri europene, aveai două proiecte integrate şi normal că au avut o absorbţie de fonduri europene de 110%. România avea 54%", a spus Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că trebuie făcută şi o reformă în administraţia publică centrală şi locală.

"S-au pierdut anumiţi paşi, dar pe fond, ca în administraţia publică, unde trebuie făcută o reformă, şi centrală, şi locală, şi regionalizarea va trebui. Asta nu înseamnă că se vor desfiinţa, vor fi regiuni, se vor depune proiectele împreună şi se vor face anumite comasări, dar după un studiu foarte exact pe fiecare judeţ în parte. E zonă depopulată, de munte, trebuie să vii cu instrumente de echilibru, trebuie să acoperi decalajul", a explicat Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. bLA bla bla si iar bla bla pana dupa alegeri, si apoi iar mai angajeaza o sarja de bugetari, si iar mai baga o sarja de pensionari speciali. lasa ca platesc romanii prin inflatie si taxe.

    Daca se face regionalizarea, teritoriala, comasarea satelor, comunelor, atunci ce vor face primarii, consilierii locali, juristul, secretara etc care sunt stapani pe cateva zeci sau sute de familii, gospodarii? De 30 de ani tot scade populatia tarii, dar numarul specialilor se tot mareste.

    1. nu se face nimic, citeste interviul, numai balbe. ca 1000 de locuitori ca lala la dar concret, nimic. la fel cu scaderea taxelor pe veniturile mici. tot o lalala pana trec alegerile. si normal, ca dc si-ar scadea din bugetari, ar putea scadea taxele la veniturile mici. dar nu vor face, faceau pana acum in 34 de ani, dar fac mereu invers, mai multe cheltuieli cu bugetarii, pensionarii speciali la fel din gura ne asigura ca vor sa le impoziteze, dar din ianuarie vor sa bage si toti fostii primari de cucuietii din deal la pensie speciala.

    sa vezi atunci regiuni prabusite in investitii si demografic…

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb