Ciolacu: "Suntem martorii unei accelerări a efectelor devastatoare ale modificărilor climei"

A.I.
Ziarul BURSA #Politică #Mediu / 16 octombrie 2024

Ciolacu: "Suntem martorii unei accelerări a efectelor devastatoare ale modificărilor climei"

"Guvernul României şi-a asumat un rol activ, atât în prevenirea şi combaterea efectelor schimbărilor climatice, cât şi în adaptarea economiei naţionale şi societăţii la acestea"

Schimbările climatice nu mai sunt o problemă a viitorului îndepărtat, ci o realitate pe care o trăim în fiecare zi, a transmis ieri prim-ministrul Marcel Ciolacu, cu ocazia evenimentului "Climate Change Summit''.

Premierul a afirmat: "În ultimele decenii, dar mai ales în ultimii ani, am fost martorii unei accelerări a efectelor devastatoare ale schimbărilor climatice. Incendiile de pădure, secetele prelungite, inundaţiile şi fenomenele meteo extreme sunt doar câteva dintre manifestările unui dezechilibru global care ne afectează pe toţi, indiferent de graniţe. România, alături de multe alte ţări, a resimţit deja aceste provocări chiar în acest an. Seceta prelungită din această vară care a creat multe dificultăţi agricultorilor, inundaţiile istorice din judeţele Galaţi şi Vaslui din luna septembrie, viiturile din Bazinul Dunării, au afectat nu numai România ci şi multe alte state europene. Vedem astfel că schimbările climatice nu mai sunt o problemă a viitorului îndepărtat, ci o realitate pe care o trăim în fiecare zi".

Conform premierului, Guvernul României şi-a asumat un rol activ, atât în prevenirea şi combaterea efectelor schimbărilor climatice, cât şi în adaptarea economiei naţionale şi societăţii româneşti la acestea. "Acest rol activ se manifestă prin două componente. Cea ce politici publice, cum ar fi adoptarea, în luna august a acestui an, a Strategiei Naţionale privind Adaptarea la Schimbările Climatice pentru perioada 2024-2030, iar a doua componentă este atragerea de finanţări internaţionale, atât pentru transformarea economiei, cât şi pentru protejarea populaţiei vulnerabile", a transmis Ciolacu.

Potrivit premierului, un exemplu legate de atragerea finanţărilor este adoptarea, în luna septembrie a acestui an, a Ordonanţei de Urgenţă pentru instituirea de măsuri pentru elaborarea Planului naţional social pentru climă, necesar României pentru accesarea de fonduri externe nerambursabile în cadrul Fondului social pentru climă, fonduri care sunt în valoare de aproximativ şase miliarde de euro.

Marcel Ciolacu a adăugat: "Ne angajăm să creăm un mediu propice pentru dezvoltarea tehnologiilor sustenabile, oferind susţinere şi stimulente pentru companiile care investesc în soluţii ecologice şi reducerea amprentei de carbon. În acest fel, ne asigurăm că România, pe lângă o dezvoltare economică sustenabilă, devine şi mai competitivă pe termen lung şi că putem face faţă provocărilor climatice globale. Avem nevoie de o cooperare internaţională solidă, dar şi de parteneriate între state, companii, comunităţi locale şi cetăţeni, demonstrând că astfel de colaborări pot accelera dezvoltarea unor soluţii reale, adaptate contextului local, dar cu un impact global. România este pregătită să fie parte din soluţie şi să îşi aducă contribuţia la eforturile internaţionale. Ne angajăm să colaborăm strâns cu partenerii noştri din Uniunea Europeană, cu Naţiunile Unite şi cu toate ţările prezente la acest summit pentru a ne atinge obiectivele comune", a transmis Marcel Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Fata de alta data, cand clima statea pe loc

    Idiocratie totala. 

    1. Clima a fost pusă la pământ de corporațiile lacome după profit și de primăriile care pun pavaje cat vezi cu ochii, fara sa fie neaparat necesar.

    Clima inseamna temperatura, precipitatii vant. Temperatura este in stransa legatura cu precipitatiile. Ce crezi, Soarele a luat-o razna si ne da mai multa caldura ori s-a umblat prea mult la precipitatii.

    Ca acum 30 - 40 clima era la locul ei si noi nu zburam toata ziua. Era rece iarna, era calda vara, soarele era bland, era ploaie la timpul ei si acum parca traiam pe alta planeta, "staina uscata si rea"

    Cu toate acestea avem nori destui, zburam, zburam si facem cerul negru. De fum si mizerie, dar de acolo nu cade apa, decat rahat si uneori kerosen.  

    1. Primavara anului 1970... ploaie la timpul ei... primavarateca. Galatenii isi aduc aminte.

      Apoi 1976... 

      Apoi am scapat de comunisti si ne-am pricopsit cu un Presedinte hidrotehnician.

      Asteptam alegerile din decembrie. 2024. 

    le da cineva textul gata facut , vad ca si ciolacu si iohanis , au lasat covidul si ne indoapa cu schimbari climatice .

    Pai și pune mana și fă ceva. In schimb noi retehnologizăm CE Oltenia și visam cai verzi pe pereți in Marea Neagră. Cheltuim 4-5 miliarde euro pe stranded assets, bani ce nu vor fi recuperați niciodată în contextul actual.

    Până ce pe planeta noastră sistemul social și economic dominant este capitalismul nimic nu se va schimba, omenirea se va autodistruge treptat, politicienii manipulează iar corporațiile poluează în continuare,bla bla bla pentru prostime

    razboaiele l ,cursa inarmarilore ,contaminarea apelor si unor vaste arii de pamant cu mine , reziduuri chimice si resturile de la munitii si echipamente militare ,acestea sunt la radacina accelerarii schimbarilor climatice . Asa ca reinstaurarea pacii ( ca incredere internationala in legi si tratate nu mai exista ) este primul pas pentru salvarea atmosferei si a vietii pamantului. Dar ce vedem este ca toti cei pe care psd i a trimis in parlamentul european s au afiliat si votat impotriva pacii si pentru continuarea razboiului pozitional (faza pe drone ,artilerie si rachete ) si liderii de peste tot nu vorbesc decat de continuarea razboiului ,de dreptul de a bombarda peste granitele tarii lor ,etc . Si d Odobescu parte din guvernul Ciolacu repeta papagaliceste frazele pe care le a auzit probabil in sedintele de varf unde tot ce se planifica este razboiul .

    1. Pentru a nu mai exista razboaie este absolut necesar ca toti sa fim o federatie condusa de un singur guvern, sa-i zicem guvern mondial umanitar. Si atunci nemaifiind razboaie ca toti suntem in acelasi stat toate cheltuielile pe arme pot merge la dezvoltare,se pot faca scoli spitale biserici si altele.

    Suntem martorii unei noi minciuni planetare.scopul este controlul populatiei.nu au reusit cu pandemia,incearca cu schimbarile climatice.urmeaza criza economica si razboiul.

    Nimic pe doua picioare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb