Ciolacu: "Suntem martorii unei accelerări a efectelor devastatoare ale modificărilor climei"

A.I.
Ziarul BURSA #Politică #Mediu / 16 octombrie

Ciolacu: "Suntem martorii unei accelerări a efectelor devastatoare ale modificărilor climei"

"Guvernul României şi-a asumat un rol activ, atât în prevenirea şi combaterea efectelor schimbărilor climatice, cât şi în adaptarea economiei naţionale şi societăţii la acestea"

Schimbările climatice nu mai sunt o problemă a viitorului îndepărtat, ci o realitate pe care o trăim în fiecare zi, a transmis ieri prim-ministrul Marcel Ciolacu, cu ocazia evenimentului "Climate Change Summit''.

Premierul a afirmat: "În ultimele decenii, dar mai ales în ultimii ani, am fost martorii unei accelerări a efectelor devastatoare ale schimbărilor climatice. Incendiile de pădure, secetele prelungite, inundaţiile şi fenomenele meteo extreme sunt doar câteva dintre manifestările unui dezechilibru global care ne afectează pe toţi, indiferent de graniţe. România, alături de multe alte ţări, a resimţit deja aceste provocări chiar în acest an. Seceta prelungită din această vară care a creat multe dificultăţi agricultorilor, inundaţiile istorice din judeţele Galaţi şi Vaslui din luna septembrie, viiturile din Bazinul Dunării, au afectat nu numai România ci şi multe alte state europene. Vedem astfel că schimbările climatice nu mai sunt o problemă a viitorului îndepărtat, ci o realitate pe care o trăim în fiecare zi".

Conform premierului, Guvernul României şi-a asumat un rol activ, atât în prevenirea şi combaterea efectelor schimbărilor climatice, cât şi în adaptarea economiei naţionale şi societăţii româneşti la acestea. "Acest rol activ se manifestă prin două componente. Cea ce politici publice, cum ar fi adoptarea, în luna august a acestui an, a Strategiei Naţionale privind Adaptarea la Schimbările Climatice pentru perioada 2024-2030, iar a doua componentă este atragerea de finanţări internaţionale, atât pentru transformarea economiei, cât şi pentru protejarea populaţiei vulnerabile", a transmis Ciolacu.

Potrivit premierului, un exemplu legate de atragerea finanţărilor este adoptarea, în luna septembrie a acestui an, a Ordonanţei de Urgenţă pentru instituirea de măsuri pentru elaborarea Planului naţional social pentru climă, necesar României pentru accesarea de fonduri externe nerambursabile în cadrul Fondului social pentru climă, fonduri care sunt în valoare de aproximativ şase miliarde de euro.

Marcel Ciolacu a adăugat: "Ne angajăm să creăm un mediu propice pentru dezvoltarea tehnologiilor sustenabile, oferind susţinere şi stimulente pentru companiile care investesc în soluţii ecologice şi reducerea amprentei de carbon. În acest fel, ne asigurăm că România, pe lângă o dezvoltare economică sustenabilă, devine şi mai competitivă pe termen lung şi că putem face faţă provocărilor climatice globale. Avem nevoie de o cooperare internaţională solidă, dar şi de parteneriate între state, companii, comunităţi locale şi cetăţeni, demonstrând că astfel de colaborări pot accelera dezvoltarea unor soluţii reale, adaptate contextului local, dar cu un impact global. România este pregătită să fie parte din soluţie şi să îşi aducă contribuţia la eforturile internaţionale. Ne angajăm să colaborăm strâns cu partenerii noştri din Uniunea Europeană, cu Naţiunile Unite şi cu toate ţările prezente la acest summit pentru a ne atinge obiectivele comune", a transmis Marcel Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Fata de alta data, cand clima statea pe loc

    Idiocratie totala. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5603
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9644
Gram de aur (XAU)Gram de aur389.2309

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb