Cioloş a discutat cu liderii companiei Premium Aerotec despre investiţii la Ghimbav

Andrei Stan
Companii #Aeronautică / 15 mai 2016

Dacian Cioloş (Sursa foto: Facebook)

Dacian Cioloş (Sursa foto: Facebook)

Dacian Cioloş, aflat ieri în vizită oficială în Germania, a discutat cu reprezentanţii conducerii companiei aeronautice Premium Aerotec despre planurile pentru fabrica de producţie şi asamblare de componente Airbus de la Ghimbav, premierul primind asigurări că investiţiile vor fi dezvoltate, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Guvernului.

"Fiecare avion comercial nou are incorporate componente produse de Premium Aerotec la Braşov. Este o investiţie pe care conducerea companiei m-a asigurat, astăzi, ca o va dezvolta în interesul mutual comun", a spus premierul Dacian Cioloş.

Compania aeronautică germană Premium Aerotec este unul dintre principalii investitori străini din industria aeronautică, prezenţi în România încă din anul 2010, potrivit sursei citate. Compania şi-a extins activitatea şi capacitatea de producţie în ultimii ani, doar în 2015, Premium Aerotec a investit 15 milioane de euro pentru extinderea suprafeţei de producţie şi modernizarea echipamentelor, creând astfel 200 de noi locuri de muncă şi prognozând, pentru anul în curs, o creştere a cifrei de afaceri de 10%.

Din delegaţia guvernamentală condusă de Dacian Cioloş au făcut parte şi Paul Gheorghiu, directorul de cabinet al prim-ministrului, Manuel Costescu, secretar de stat, Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului şi Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania.

Segmentul aeronautic a devenit în ultimii ani un pilon de creştere solidă a industriei grele, având cinci poli de dezvoltare în Bucureşti, Cluj, Bacău, Craiova şi Braşov, precizează Executivul.

În 2014, cifra de afaceri totală a acestui sector a fost de aproximativ 186 milioane euro, cu 65,6% mai mare decât în 2009, iar de-a lungul timpului a înregistrat o creştere de aproape 5% anual. De asemenea, conform cifrelor anului 2014, numărul angajaţilor din sector a fost de 3200, reprezentând personal foarte bine calificat conform cerinţelor industriei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb