Cioloş, indecis în privinţa carierei politice

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 7 aprilie 2017

Cioloş, indecis în privinţa carierei politice

Dacian Cioloş încă nu s-a decis asupra viitorului său politic, reuşind să surprindă prin desele schimbări de direcţie. Dacă în urmă cu o lună lăsa să se înţeleagă că este dispus să înfiinţeze un nou partid politic, acum nu mai consideră oportun acest lucru.

Într-o declaraţie publică făcută la sediul Grupului pentru Dialog Social, Dacian Cioloş consideră că un nou partid nu ar face decât să dezbine şi mai mult scena politică autohtonă: " Am constituit acea asociaţie - Platforma România 100 - şi căutăm împreună cu echipa modalitatea cea mai bună pentru ca activitatea din cadrul acestei asociaţii să poată să sprijine un proiect în perspectiva 2019-2020. Vom lucra pe proiecte care să dea consistenţă unui program. (...) Nu e intenţia mea, dacă asta e întrebarea, să facem un partid. Cred că o angajare acum, în acest moment, într-un partid politic nou nu ar face decât să dezbine, să fractureze şi mai mult forţele care caută să se regăsească, să se redefinească şi cred că este important să le fie lăsat timp să facă asta. Lupta şi bătălia politică nu vreau să o duc în direcţia asta a dezbinării, a provocării, doar de dragul de a avea puterea. Eu cred că pentru a construi ceva consistent e nevoie de răbdare şi e nevoie de timp şi e nevoie ca fiecare lucru să fie făcut la vremea lui şi cred că e important ca fiecare să simtă atunci când crede că este cel mai util să poată să intre în scenă. (...) Sigur că trebuie să te baţi pentru proiecte şi pentru idei, dar pentru idei, nu pentru a-ţi apăra fundul pe scaun, nu pentru a te proteja, ci pentru idei care să construiască. Cred că prea multă energie s-a consumat şi se consumă în bătălii de orgolii, mai mult de mândria de a ocupa o funcţie politică, decât aceea de a construi. (...) Eu n-am văzut niciodată funcţiile acestea ca pe împlinire a unei bătălii pentru carieră, pentru mine funcţiile pe care le-am ocupat au fost o responsabilitate. Atât! Cred că e multă lume care ar fi dispusă să-şi dedice timp şi energie pentru acţiune publică, pentru acţiune colectivă, dar nu se regăseşte în modul actual de a face politică, în modul actual de a promova proiecte la nivel public. Cred că este important să creăm aceste alternative şi să încercăm să creăm forme noi de a mobiliza energiile acestea. Asta căutăm de câteva luni de zile: căutăm idei, căutăm modalităţi ca oamenii care sunt dispuşi să se implice, să o facă", a mai spus Cioloş. (...) România viitorului nu are nevoie de "tătuci' şi nici de lideri mesianici, ci are nevoie în primul rând de coeziune, pornind din încrederea fiecăruia că individual poate să-şi asume un destin colectiv".

În luna martie, Dacian Cioloş declara: "Luăm în calcul foarte serios inclusiv un proiect politic nou, deci un proiect politic, o mişcare politică sau un partid politic. Indiferent de opţiunea pe care o vom avea, obiectivul nostru este să putem contribui la un proiect politic credibil sau o alternativă politică credibilă pentru viitoarele alegeri, dar care să nu aştepte viitoarele alegeri, pentru a veni cu anumite propuneri care să poată să fie implementate până atunci."

După această declaraţie au apărut mai multe discuţii, în special în sânul USR, unde liderul acestei formaţiuni s-a opus intrării lui Cioloş în partid. Ulterior purtătorul de cuvânt al Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat că subiectul Dacian Cioloş este închis, cel puţin până la Congresul USR.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Acest oprtunist incompetent ,platit din banii romanilor in folosul colonistilor ce cariera mai vrea aici?Bubele de pe fata sunt doar o umbra din rautatea de pe sufletul lui hain.Il imping stapanii lui in fata.Sa ne jupoaie de tot.

    Sa se duca........... 

    Jilava????

    Vai de el...

    Lipsa de leaderi e atât de crunta, încât un partid întreg a ajuns sa se milogeasca de acest birocrat sa le fie șef. Omul e un funcționar și atâta tot. Nu are nimic special, cu atât mai puțin stofa de lider. Lăsați-l în pace.

    ESTE FOARTE CORECT CE SPUNE DL CIOLOS NUMAI UN OM CU JUDECATA POATE SA FACA ASA CEVA SI UNUL CARE VREA INTRADEVAR SA SCHIMBE IN BINE TARA -AVEM NEVOIE DE DOUA PARTIDE MARI SI NU DE O MIE SANT SUFICIENTI DOI LIDERI CU DOUA VIZIUNI NU DE GRAMEZI DE LIDERI CARE DE CARE MAI SUCIT SI CU INTERESE PERSONALE -DOAMNE AJUTA-I SA POATA FACE CEEA CE SPUNE::NE RUGAM PENTRU SANATATEA DANSULUI SI IL SPRIJINIM

    MESAJUL ANTERIOR A FOST TRIMIS DE MINE -VISLOVSCHI ELENA DAR NU SE POATE SCRIE NUMELE IN RUBRICILE STABILITE SI NICI ALTE DATE :-MULTUMESC

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb