Cireşii din Japonia, în plină floare

Adelina Toader
Ziarul BURSA #Lifestyle / 12 aprilie 2019

Cireşii din Japonia, în plină floare

Nicăieri nu există o sărbătoa­re mai mare a florilor de cireş ca în Japonia. Sezonul cireşilor înfloriţi este sărbătorit pe scară largă în Ţara Soarelui Răsare. Nu numai că florile simbolizează întoarcerea primăverii, dar este o încântare să le admiri. De fapt, a admira florile de cireş este o petrecere a timpului liber atât de frecventă încât japonezii au un termen pentru această activitate - "Hanami". Această noţiune se traduce "a privi înflorirea" şi se referă la tradiţia japonezilor de a face picnic sub cireşii înfloriţi şi a petrece timpul cu prietenii şi familia.

În plus, în Japonia există bloguri, rapoarte de ştiri, meniuri speciale, talk- show-uri şi festivaluri care urmăresc copacii, pe măsură ce înfloresc în întreaga ţară.

Anul acesta, sakura - aşa cum este cunoscută în Japonia înflorirea pomilor de cireş - durează în jur de două săptămâni, timp în care toată lumea se adună să admire şi să fotografieze cireşii înfloriţi.

Înflorirea cireşilor este prevăzut să ajungă în nordul ţării, în Sapporo, la începutul lunii mai.

Potrivit site-ului travelandleisure.com, fotografa Petrina Tinslay care a vizitat de multe ori Japonia în timpul sezonului sakura în ultimul deceniu, spune că nu a văzut-o niciodată atât de aglomerată ca în acest an. Aceasta a mărturisit că mulţimea turiştilor a crescut senzaţia de sărbătoare.

Florile de cireş sunt pline de simbolism pentru mulţi. Având în vedere că inflorescenţa durează cel mult două săptămâni, ele semnifică adesea bucuria momentului prezent - o scuză perfectă pentru a justifica o excursie.

Există câteva locuri principale în Japonia de unde turiştii se pot bucura de minunatele flori de cireşe.

Cntraveler.com recomandă turiştilor să ajungă pe Muntele Yoshino, care este de mult timp unul dintre cele mai faimoase locuri din Japonia pentru a admira florile de cireş.

Grădina botanică din Kyoto este unul dintre cele mai populare locuri din oraş pentru hanami. În mijlocul grădinii se află un copac de cireş plângător.

De asemenea, tot în Kyoto, există un alt punct important pentru această activitate, cunoscut sub numele de Tetsugaku no Michi - Calea filosofului de Piatră.

Kakunodate, Akita - un cartier de samurai, în care odinioară erau 80 de familii de samurai, este caracterizat prin străzi largi şi o mulţime de curţi deschise, ambele pline de cireşi importaţi din Kyoto în perioada Edo (1603-1868). Aceşti copaci "plângători" se spune că au fost plantaţi de samurai, care şi-au dorit să se depăşească unii pe alţii.

O altă recomandare este Lacul Kawaguchiko, o destinaţie minunată pe tot parcursul anului, dar, ca multe zone din Japonia, străluceşte în special în timpul sezonului de înflorire a florilor de cireş. O adevărată vedere a munţilor Fuji şi copacilor de cireşi înfloriţi.

Parcul castelului Hirosaki este un alt loc în care turiştii se pot bucura de cireşii înfloriţi. Aici veţi găsi mai mult de 2600 de copaci, bărci de închiriat şi o grămadă de zone de picnic.

La patru ore de Tokyo, Castelul Himeji, care a fost redeschis publicului în 2015 după ani de renovări, a devenit rapid o destinaţie pentru admirarea florilor de cireşi.

Indiferent de sezon, Parcul Yoyogi din Tokyo de 134 de acri este unul dintre primele locuri de vizitat. Primăvară, aici înfloresc mai mult de 600 de cireşi.

Nakameguro pare să fie cel mai bun cartier din Tokyo pentru a vedea florile de cireşe, în mare parte datorită canalului său, unde, în fiecare primăvară, mai mult de 800 de copaci aflaţi de-a lungul său trezesc totul la viaţă într-un roz strălucitor. Aici, în timpul festivalului Sakura, copacii sunt iluminaţi seara, iar magazinele şi restaurantele vând mărfuri de cireş înflorite, cum ar fi şampanie roz, de-a lungul canalului.

Spre deosebire de celelalte parcuri de pe această listă, Shinjuku Gyoen din Tokyo, de 144 de acri nu are acces liber - costă aproximativ 5 dolari. Cu toate acestea, această taxă merită plătită, deoarece parcul are mai mult de 1.000 de arbori cu mai mult de o duzină de soiuri, ceea ce înseamnă o mulţime de varietăţi în culmile înflorite.

Pe această listă se regăseşte şi Kawazu, Shizuoka, unde cei 8 000 de copaci înfloresc cel mai devreme în Japonia, cu petale roz şi alb care se deschid la începutul lunii februarie şi durează aproximativ o lună.

Cel mai vechi parc din Kyoto, Maruyama, este şi el unul dintre cele mai populare locuri din capitala antică pentru vizionarea florilor de cireşi. Aici te poţi bucura de o plimbare pe sub cireşii înfloriţi în timpul zilei, dar mulţi turişti vizitează noaptea parcul pentru a vedea copacul Shidarezakura, care este aprins în timpul sezonului de înflorire.

Desigur, dacă nu poţi sări imediat într-un avion spre Japonia, există numeroase parcuri în care te poţi bucura de rozul florilor de cireş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb