ZIARUL BURSA

12 aprilie 2019
Ediţia din 15.08.2024
"Lipsa listărilor statului - atac la capitalizarea şi creditarea companiilor"

"CONFERINŢA BURSA" PENTRU PIAŢA DE CAPITAL "Lipsa listărilor statului - atac la capitalizarea şi creditarea companiilor"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 12 aprilie 2019

(Interviu cu Mircea Ursache, fost vicepreşedinte ASF)

"Anularea într-o singură zi, printr-o singură măsură, a întregului avans înregistrat de indicii bursieri în întregul an 2018 a produs efecte de credibilitate greu de compensat în viitor"

"Prezenţa ASF la întâlnirile cu Ministerul Finanţelor trebuia să fie fermă, cu date şi cifre care să prezinte cum a fost afectată piaţa de OUG 114 şi nu în calitate de observator"

"Sunt grupuri care nu doresc o Contraparte Centrală în ţara noastră"

Reporter: Care credeţi că vor fi efectele pe termen lung ale Ordonanţei de Urgenţă 114 asupra pieţei noastre de capital?

Mircea Ursache: Adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 114/2018 în luna decembrie a anului trecut, fără nicio consultare publică, ţine de morala politicii româneşti.

ASF a încasat comisioane de 18 ori mai mari decât brokerii

ÎN URMA RĂSCUMPĂRĂRILOR EFECTUATE DE FP ASF a încasat comisioane de 18 ori mai mari decât brokerii

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 12 aprilie 2019

Comisioanele brokerilor reprezintă doar 2,2% din totalul cheltuielilor cu tranzacţionarea din cel de-al nouălea program de buy-back al FP  

Administratorul Franklin Templeton a încasat 13,755 milioane de lei sub formă de comisioane de distribuţie aferente răscumpărărilor, de peste 22 de ori mai mult decât intermediarii

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a realizat venituri din comisioane de la Fondul Proprietatea (FP) de peste 18 ori mai mari decât au obţinut intermediarii achiziţiilor de titluri proprii ale FP, în urma derulării celui de-al nouălea program de buyback întreprins de Fond în perioada 14 noiembrie 2017 - 31 decembrie 2018, reiese dintr-un document publicat recent de către emitent.

Theresa May

UE A DECIS: Brexitul, amânat până în 31 octombrie

V.R.Internaţional / 12 aprilie 2019

Liderii Uniunii Europene (UE) au decis, în cadrul summitului din 10 aprilie, că Marea Britanie va rămâne în blocul comunitar până la data de 31 octombrie, având însă opţiunea să-l părăsească mai devreme dacă premierul Theresa May poate obţine susţinerea Camerei Comunelor pentru acordul de Brexit.

Ce Europă ne dorim, pentru care Europă votăm

Cornel CodiţăEditorial / 12 aprilie 2019

Cornel Codiţă

Europa nu este totuna cu Uniunea Europeană, chiar dacă instituţia aceas-ta a devenit unul dintre actorii principali ai destinului său în istoria secolului XX şi XXI. Dacă alegerile europene ar avea vreun rost politic, atunci ele ar trebui să fie prilejul dezbaterilor aprofundate şi cît mai largi care să lămurească pentru alegători, pentru guvernanţi, cît şi pentru cei care primesc mandatele măcar aceste două lucruri: ce Europă ne dorim, pentru care Europă votăm.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Cireşii din Japonia, în plină floare

Cireşii din Japonia, în plină floare

Adelina ToaderLifestyle / 12 aprilie 2019

Nicăieri nu există o sărbătoa­re mai mare a florilor de cireş ca în Japonia. Sezonul cireşilor înfloriţi este sărbătorit pe scară largă în Ţara Soarelui Răsare. Nu numai că florile simbolizează întoarcerea primăverii, dar este o încântare să le...

"Minunile" ştiinţei: iaurt din lapte praf

"Minunile" ştiinţei: iaurt din lapte praf

O.D.Lifestyle / 12 aprilie 2019

Ştiinţa ne îmbunătăţeşte viaţa, deşi tot mai des apar exemple legate de modul cum o strică. La nivelul alimentaţiei lucrurile sunt îngrijorătoare din multe puncte de vedere. Iaurtul făcut din lapte praf este un astfel de exemplu nedorit.

Activitatea fizică şi sănătatea

Activitatea fizică şi sănătatea

Conf. Dr. Cornelia BalaLifestyle / 12 aprilie 2019

Activitatea fizică este una din componentele esenţiale ale unui stil de viaţă sănătos, ale cărei efecte benefice asupra stării de sănătate sunt confirmate de numeroase cercetări.

MACRO NEWSLETTER-12 Aprilie 2019

MACRO NEWSLETTER-12 Aprilie 2019

Macroeconomie / 12 aprilie 2019

Preţurile de consum din SUA şi-au accelerat peste aşteptări creşterea anuală în martie 2019, până la 1,9%, de la 1,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,6%, după o creştere de 0,4% în luna anterioară. Preţurile alimentelor...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo