LANSATĂ ANUL TRECUT, PENTRU IMM-URI, Valoarea Platformei Roca a ajuns la 21,9 milioane euro

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 12 aprilie 2019

Rudolf Vizental: "Sunt multe companii care nu pot să depăşească singure etapa în care se află, dar care alături de un partener solid au potenţialul să genereze valoare adăugată pe termen lung".

Rudolf Vizental: "Sunt multe companii care nu pot să depăşească singure etapa în care se află, dar care alături de un partener solid au potenţialul să genereze valoare adăugată pe termen lung".

Rudolf Vizental, CEO Roca: "Am făcut trei tranzacţii, în care am plasat 4,6 milioane de euro şi am obţinut, doar pe această sumă, un randament de 340%"

Platforma Roca, lansată anul trecut, de CITR (Casa de Insolvenţă Transilvania), a ajuns să valoreze, în prezent, 21,9 milioane de euro, portofoliul său crescând cu 65%, a anunţat, ieri, Rudolf Vizental, CEO Roca.

Conform domniei sale, capitalul iniţial al platformei a fost de 4,5 milioa-ne de euro, acesta fiind majorat în octombrie 2018 până la 13,5 milioane de euro.

CEO-ul platformei a declarat: "Rezultatele financiare sunt mai bune decât ne-am propus atunci când am pornit la drum, dar este un proiect pe termen lung, aşa că aceste rezultate sunt doar confirmarea unui start bun, mai avem mult până la a spune că ne-am atins obiectivul. Platforma Roca a pornit pentru că resursele inves-titorilor nu ajung să întâlnească nevoile antreprenorilor, iar mai mult de jumătate dintre companiile din România sunt în dificultate şi, în acelaşi timp, există foarte mulţi investitori dispuşi să investească în companii, dar nu exis-tă o convergenţă între aceste două direcţii. (...) Am făcut trei tranzacţii, în care am plasat 4,6 milioane de euro şi am obţinut, doar pe această sumă, un randament de 340%".

Randamentul asumat, iniţial, în faţa investitorilor era de 16%, au mai arătat reprezentanţii Platformei.

Conform domnului Vizental, primele trei priorităţi ale Platformei, în 2019, vizează: consolidarea portofoliului (numără trei companii, în prezent); continuarea dezvoltării portofoliului (îşi propun să aducă alte cinci noi companii până la sfârşitul anului curent, fiind în discuţii avansate cu aproximativ două-trei), reprezentantul Roca subliniind faptul că îşi propune şi atragerea unei instituţii financiare europene ca acţionar sau finanţator în Platformă.

În plus, reprezentanţii Roca sunt încurajaţi - de confirmarea nefinanciară, de interesul arătat de mediul de business faţă de acest proiect - să creadă că o eventuală listare ar fi o etapă de succes, a adăugat Rudolf Vizental.

La acest moment, Platforma ROCA are în portofoliu trei companii româneşti, S-KARP, Frigotehnica şi Tremot, în care deţine pachetul majoritar.

Rudi Vizental a mai spus: "Sunt multe companii care nu pot să depăşească singure etapa în care se află, dar care alături de un partener solid au potenţialul să genereze valoare adăugată pe termen lung. Roca este elementul suport pentru comunitatea de oameni de business pe care vrem să o construim şi suntem mândri să vedem că tot mai mulţi antreprenori româ-ni îşi doresc să contribuie la iniţiativă. Într-o eră a globalizării, am descoperit dorinţa şi determinarea de a dezvolta şi a da amploare brandurilor româneşti. Interacţiunile pe care le-am avut în acest an au fost o experienţă extraordinară. Nu doar că ne-am intersectat cu foarte multe oportunităţi de business, dar am cunoscut mulţi oameni cu nişte poveşti extraordinare, am învăţat multe lucruri foarte valoroase despre peisajul antreprenorial românesc, despre provocările si barierele de creştere ale antreprenorilor. Am resimţit dificultatea lor de a se asocia, deşi abilitatea de a lucra în echipă este componenta de bază a succesului într-o afacere".

Potrivit domnului Vizental, selecţia companiilor în portofoliul platformei are în plan secundar rentabilitatea şi urmăreşte cu prioritate să valideze misiunea, viziunea şi valorile companiei şi ale produsului. ROCA este o soluţie dedicată IMM-urilor din aproape orice domeniu de activitate, care au un business funcţional, operaţional profitabil şi un produs validat de piaţă, scalabil, cu posibilităţi de digitalizare şi export, ceea ce le aduce perspectiva de a dezvolta un brand românesc solid. Este întotdeauna analizată oportunitatea de a creşte organic şi prin consolidări cu alte companii cu care există complementarităţi şi/sau sinergii.

Roca, este prima platformă de investiţii şi management dedicată companiilor româneşti aflate în impas, iar de la înfiinţarea sa până la momentul actual au avut loc, în total, discuţii cu peste 150 de companii din toată ţara, din 50 de domenii de activitate, dintre care cel mai frecvent întâlnite au fost: industria alimentară, comerţ, industria prelucrării lemnului, instalaţii, IT & Online.

În prezent, acţionarii platformei ROCA sunt: Andrei Cionca, preşedinte CITR Group şi asociaţii săi prin divizia de investiţii CIT Resources; Astra Rail Management GMBH; fraţii Pavăl, prin PIF Industrial; Dan Şucu, fondatorul Mobexert BT investments; compania de investiţii a Băncii Transilvania; Theodora Popa, vice-preşedintele grupului Transavia şi a Theodora Golf Club; Adolf Bâclea, fondatorul companiei Cosena; Cristian Ludovic Pop, fondatorul lanţului de magazine pet shop Animax; Next Capital Solutions SRL, companie de servicii financiare destinate IMM-urilor şi membră a grupului EOS şi Vetimex Capital SRL, companie deţinută de familia Korponay, fondatorii distribuitorului de produse veterinare Maravet SA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Hartia suporta orice cifra, doar pix sa gasesti la indemana

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb