Cisco lansează raportul Hybrid Work Index, dedicat modului de lucru hibrid

Comunicate de presă / 17 noiembrie 2021

Cisco lansează raportul Hybrid Work Index, dedicat modului de lucru hibrid

Cisco (NASDAQ: CSCO) a publicat primul său raport dedicat modului de lucru hibrid, Hybrid Work Index (HWI), care se bazează pe milioane de date agregate şi anonime de la clienţi. Raportul, care va fi actualizat trimestrial, analizează modul în care obiceiurile oamenilor şi interacţiunile cu tehnologia au schimbat modul în care lucrăm, la un an şi jumătate de la debutul pandemiei COVID-19. Rezultatele arată că angajaţii care lucrează în sistem hibrid se aşteaptă la o mai mare flexibilitate, accesibilitate şi securitate, în timp ce companiile fac eforturi să răspundă acestor cerinţe sporite în materie de tehnologie, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Ne aflăm, într-adevăr, într-un moment unic, având posibilitatea de a redefini modul în care lucrăm", a declarat Chuck Robbins, preşedinte şi CEO Cisco. "Angajaţii din întreaga lume îşi doresc un loc de muncă care să le ofere condiţiile de a performa şi este responsabilitatea noastră, ca lideri de business, să învăţăm cum îi putem sprijini cel mai bine, indiferent de locul în care lucrează."

Cisco a colectat informaţii de la o gamă largă de instrumente care permit un mod de lucru hibrid - reţele, terminale şi aplicaţii - de la milioane de clienţi la nivel global. Aceste date anonime şi agregate, combinate cu sondajele facute intern de clienţi, oferă informaţii unice, care au fost cuprinse în raportul HWI. În urma raportului HWI, s-au conturat mai multe teme care îi pot ajuta pe liderii de business să descopere cea mai potrivită abordare pentru ca sistemul de lucru hibrid să aibă succes pe termen lung:

Constatări cheie pentru departamentele HR:

Oamenii au nevoie de opţiuni, iar un sistem de lucru hibrid poate ajuta la îmbunătăţirea loialităţiii angajaţilor: 64% dintre angajaţi declară că opţiunea de a lucra de la distanţă influenţează în mod direct decizia de a rămâne la un anumit loc de muncă sau de a-l părăsi, astfel că organizaţiile vor trebui să ofere din ce în ce mai multe aranjamente flexibile de lucru. Cu toate acestea, există şi incertitudini, punându-se întrebarea dacă angajatorii îşi vor da seama de potenţialul sistemului de lucru hibrid: doar 47% dintre angajaţi cred că organizaţia le va permite lucrul de oriunde, mai puţin de la birou, în următoarele 6-12 luni.

Flexibilitatea şi confortul personal sunt factori cheie în sistemul de lucru hibrid.

Modul de lucru hibrid determină o creştere a numărului de întâlniri mobile: înainte de pandemie, oamenii foloseau dispozitivele mobile în 9% din timp pentru a se conecta la întâlniri. În prezent, acest procent s-a triplat, ajungând la 27%.

Numărul de întâlniri a crescut, dar nu toată lumea "participă" la fel: peste 61 de milioane de întâlniri au loc la nivel global, în fiecare lună, prin intermediul Cisco Webex. Doar 48% dintre participanţi vorbesc, în medie, în timpul întâlnirilor. În 98% dintre întâlniri, cel puţin o persoană participă de la distanţă. Angajaţii care lucrează de la distanţă trebuie să se simtă incluşi şi să beneficieze de aceleaşi condiţii ca ceilalţi angajaţi care lucrează de la birou. 

Un sistem de lucru hibrid înseamnă şi un acces mai mare la talente: 82% dintre respondenţi spun că accesul în mod egal la locuri de muncă, educaţie şi servicii medicale este esenţial pentru redresarea în urma pandemiei de COVID-19. O conectivitate mai mare va permite oamenilor să lucreze pentru orice companie din lume, iar companiilor să recruteze cele mai bune talente, indiferent de locaţie.

Modul de lucru al viitorului se va baza pe inteligenţa artificială: conform studiului, s-a observat o creştere de peste 200% a utilizării AI din iulie până în septembrie 2021, deoarece oamenii doresc să îmbunătăţească interacţiunea din cadrul întâlnirilor. Vorbim de funcţionalităţi precum reducerea zgomotului de fundal, traducerea şi transcrierea automată, sondaje şi recunoaşterea gesturilor. 

Constatări cheie pentru departamentele IT:

În prezent, reţelele de acasă sunt una dintre cele mai critice părţi ale reţelei de companie: de la începutul pandemiei, a fost înregistrată o creştere de 2 ori mai rapidă a dispozitivelor pentru telemuncă, în comparaţie cu routerele pentru IMM-uri.

Numărul din ce în ce mai mare de ameninţări accentuează importanţa securităţii orientate către utilizatori: în timpul pandemiei, tentativele de acces neautorizat de la distanţă au crescut de 2,4 ori. În septembrie 2021, angajaţii care lucrează în sistem hibrid au fost vizaţi de peste 100 de milioane de ameninţări prin e-mail, zilnic. Acest lucru evidenţiază importanţa infrastructurilor de securitate care facilitează munca angajaţilor şi ţine la distanţă criminalii cibernetici.

Organizaţiile consideră că aplicaţiile de colaborare sunt critice pentru succesul sistemului de lucru hibrid: în prezent, aplicaţiile de colaborare sunt cel mai monitorizat tip de aplicaţie la nivel global. Aplicaţiile de colaborare le-au depăşit pe cele de monitorizare a accesului şi aplicaţiile de productivitate, care au fost monitorizate mai intens la începutul pandemiei, odată cu tranziţia la lucrul de acasă.

Reţelele furnizorilor cloud sunt mai stabile decât cele ale furnizorilor de servicii de internet (ISP): Din ianuarie 2020 până în august 2021, reţelele furnizorilor cloud au reprezentat doar 5% din volumul incidentelor cauzate de întreruperi neprevăzute. Restul de 95% a fost reprezentat de reţelele ISP.

Munca de la birou revine: numărul dispozitivelor care se conectează la reţelele Wi-Fi de la birou a crescut cu 61% comparativ cu acum şase luni. Creşterea este impulsionată de învăţământul superior, serviciile profesionale şi industria ospitalităţii.

Studiul Hybrid Work Index de la Cisco este singurul raport de acest gen care identifică şi analizează tendinţele globale legate de modul în care lucrăm. Concluziile raportului sunt alcătuite pe baza a milioane de date agregate şi anonime de la clienţi, din platformele de colaborare Cisco (Webex), din zona de reţelistică (Meraki), securitate (Talos, Duo, Umbrella) şi vizibilitate la nivelul internetului (ThousandEyes). Au fost intervievaţi peste 39.000 de respondenţi din 34 de ţări, inclusiv CIO, factori de decizie IT şi angajaţi. De asemenea, au fost incluse şi date obţinute de la angajaţii Cisco.

Raportul complet Cisco Hybrid Work Index poate fi consultat aici, iar la acest link organizaţiile îşi pot evalua gradul de pregătire pentru sistemul de lucru hibrid.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb