Ciucă: "Ne propunem liste comune PNL-PSD în municipiile Timişoara, Braşov şi Bacău"

F.D.
Politică / 21 martie

Ciucă: "Ne propunem liste comune PNL-PSD în municipiile Timişoara, Braşov şi Bacău"

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că varianta listelor comune PNL-PSD pentru alegerile locale din municipiile Timişoara, Braşov şi Bacău este în analiză şi o decizie va fi luată doar pe baza argumentelor electorale şi nu "pe intuiţia cuiva anume", relatează Agerpres.

"În acest moment, şi nu am făcut niciun secret, aşa cum la municipiul Bucureşti şi la sectoare am găsit formula de a candida pe liste comune, ne propunem aceeaşi abordare în municipiile reşedinţă de judeţ acolo unde nu sunt primari PNL sau PSD. Aici discutăm de municipiile Timişoara, Braşov şi Bacău, motiv pentru care am discutat cu preşedintele filialei Timiş", a spus Ciucă, joi, după după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

El a explicat că "datoria" PNL este găsirea formulei care să asigure câştigarea alegerilor.

"Dincolo de ceea ce reprezintă analiza şi perspectiva pe care dumnealor o au la nivel local, datoria noastră este să găsim formula prin care cu adevărat să putem să ne asigurăm câştigarea Primăriei Timişoara, pentru că este simbolul a tot ceea ce a reprezentat dreapta în politica din România. Nu s-a luat încă o decizie, încă avem negocieri în coaliţie şi atunci când vom avea perspectiva că ne apropiem de final, cum am procedat şi la Bucureşti, (...) am discutat cu toţii în interiorul conducerii executive a Partidului şi conducerea filialei Bucureşti, la fel vom proceda şi la celelalte judeţe şi vom găsi o formulă potrivită", a adăugat Ciucă.

Întrebat dacă există posibilitatea ca PNL să meargă pe listă separată în aceste trei reşedinţe de judeţ, Ciucă a răspuns: "Este pe voturi, ca atare vom număra fiecare vot să ne asigurăm că vom câştiga alegerile atât la nivel de unităţi administrativ teritoriale, cât şi la nivel de judeţ. Decizia, încă o dată, se ia pe bază de argumente, nu pe bază de vrerea sau intuiţia cuiva anume. Aici discutăm de responsabilitate şi nu este vorba de persoane, ci de PNL. Fiecare membru al PNL trebuie să se angajeze la ceea ce înseamnă îndeplinirea obiectivului partidului".

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a declarat, joi, că nu poate să facă alianţă cu PSD la Timiş şi proiectul de dreapta în acest judeţ trebuie să continue şi va continua.

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a afirmat că va candida la funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean Braşov şi va câştiga alegerile "doar pe sigla PNL", menţionând că va fi o colaborare cu PSD la alegerile locale din judeţ, dar nu crede că va exista un tandem în acest sens la primărie.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Alianta va deposeda partidele din Opozitie de zesterea lor atasata unor Primari ai unor mari orase ce vor pierde alegerile .Dealtfel Opozitia nu prea mai apare pe sticla televizoarelor .Nu au nici ce propune nou si nici oameni capabili care ar putea modifica soarta alegerilor .Spatiul media a fost ocupat in totalitate de catre PSD si PNL.Intrega vlaga a Opozitiei s-a epuizat de mult .

    1. de frica nationalistilor toata europa, prin cele doua mari partide, incearca sa tina piet nationalistilor, daro rsa piarda sio rsa plateasca, sper ca foarte, foarte scump,gen ceausescu.

      Portugalia a ales aur-ul lor, Olanda si Tarle de Jos, la fel, in Franta, Macron a avut noroc prin votul africanilor, dar ne se va mai intampla, in Germania, forta ADR, sau cum se numeste, este restrictionata la mitinguri. 

      nu vad cum poate scapa Romania de viitorul nationalismului european.

      m-am saturat de astia de acum ca de mere padurete.Sunt niste ...  

      Auzi si la asta " Olanda si Tarile de Jos":-)...Analfabetism la superlativ...

      PNL-ul nu a inteles 2 aspecte importante (dealtfel PNLul nu a inteles multe si de aceea este in picaj), si-anume:

      - electoratul PSDului este format in principal de cetateni care voteaza partidul din convingerea ca vor primi mai mult si o vor duce mai bine (sarmanii de ei, nu s-au lecuit inca de prostie si mai cred in minciunile partidului hot), asa incat nu sunt deranjati de alianta cu PNL (pe scurt, prostul stie una si buna: PSD-ul) 

      - electoratul PNL-ului este majoritar anti-PSD si voteaza PNLul nu pentru ca ar crede in acest partid sau ca l-ar aprecia ci pentru ca PSDul sa nu iasa castigator deoarece, pentru acei alegatori, PNLul este raul mai mic. Acum, electoratul PNL-ului nu mai poate vota anti-PSD prin PNL asa incat PNL-ul va pierde masiv voturi. Nucleul PNL-ului (votantii din convingere) este mult mai mic decat al PSDului. 

      Sfatul meu pentru PNListi, pe care l-am mai dat, dar degeaba, este sa caute niste consilieri inteligenti care sa ii conduca pentru ca partidul, la nivel de inteligenta si strategie este varza, zero. S-au inhaitat cu PDL-ul si au pierdut (iar mai grav decat asta este faptul ca nu au invatat nimic din acea greseala), iar acum s-au inhaitat cu PSDul, marele dusman al votantilor partidului (greseala enorma). Singura lor salvare este data de noroc si de conjunctura actuala, cu ascensiunea nocivilor AUR si Sosoaca care vor determina o parte a electoratului traditional PNL (mai evoluat decat al PSDului) sa revina la urne pentru a contracara acest pericol. Oricum ar fi insa, PNL-ul a pierdut. Partea interesanta este ca PSDul are, in mod traditional, o conducere mai inteligenta decat PNL-ul cu care isi atrage prostimea, iar PNL-ul are o conducere, tot in mod traditional, lipsita de inteligenta si viziune politica, cu care isi indeparteaza electoratul inteligent. Cine va mai voteaza, ca prostii sunt cu PSD-ul, iar inteligentii nu va pot credita la infinit? 

      Ciuca este mult prea nepregatit pentru scena noastra politica (este prea incet la minte si prea neimplicat si usor de prostit). Ar trebui sa faca un mare pas in spate si sa lase loc Alinei Gorghiu (care are muult mai multa inteligenta si discurs muult mai bun) si lui Rares Bogdan (care este muult mai implicat si mai potrivit pentru bataliile politice de oruce fel). Predoiu, nu straluceste nici el la capitolele inteligenta sau implicare si nici nu a realizat ceva la ministerele pe care le-a condus (ci dimpotriva, coruptia si multe alte neajunsuri sunt in continuare prezente sub conducerea lui). Partidul are nevoie de o restructurare serioasa, dar mai intai scapati de prostie, ca va ingroapa. 

      Altfel, PNL-ul va deveni tot mai mic si nu stiu cum va mai fi posibila contracararea ciumei rosii (care in continuare a ramas rosie cu toate pomenile bugetare si ciuma cu toti baronii, coruptii si nesimtitii din partid).

      Inca o data coruptia din Romania invinge prostia.  

    La Timisoara PSD și PNL nu au nici o șansa ..

    PNL nu mai exista, punct. Te duci sa votezi PNL si de fapt ai votat PSD.

    Mai bine fuzionat. Oricum nu e nici o diferență în cele doua partide.

    1. O precizare ,extem de corecta,

      Bravo !!! 

    Cu cat PNL va poza alaturi de PSD, cu atat PSDNL va obtine mai putine voturi! Electoratul liberal va vira in proportie de min 50% catre Orban, poate si USR. La locale nu conteaza partidul, ci candidatul. S a vazut in 2020, acum lumea este si mai radicalizata!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb