CIUCĂ: "Noile generaţii de militari se înclină în faţa eroilor care şi-au dat viaţa pe câmpul de luptă"

J.P.
Miscellanea / 24 octombrie 2020

"Noile generaţii de militari se înclină în faţa eroilor care şi-au dat viaţa pe câmpul de luptă"

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a transmis, azi, un mesaj cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei Române, în care afirmă că noile generaţii de militari se înclină în faţa tuturor eroilor care şi-au dat viaţa pe câmpul de luptă, conform Agerpres.

"Ziua Armatei României este, pentru noi, un prilej de aducere aminte a sacrificiului românilor pentru păstrarea fiinţei naţionale, a independenţei şi integrităţii ţării noastre. Este, de asemenea, un prilej de bilanţ al activităţii militarilor noştri şi, totodată, un moment când privim către viitorul instituţiei militare", a precizat Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat transmis de MApN.

Ministrul Ciucă aminteşte, în acest context de sacrificiul militarilor români care au luptat în Al Doilea Război Mondial.

"În cel de-Al Doilea Război Mondial, militarii români au luptat cu vitejie pentru eliberarea teritoriului naţional, ziua de 25 octombrie 1944 devenind un simbol al eliberării de sub ocupaţia străină a oraşului Carei şi a întregii ţări. (...) Sunt deja 76 de ani de la acest eveniment istoric, iar numărul celor care au contribuit la înfăptuirea acestui deziderat naţional, eliberarea ultimei palme de pământ românesc de sub ocupaţia horthystă, scade văzând cu ochii. (...) Onoare şi respect veteranilor noştri! Noile generaţii de militari se înclină astăzi în faţa tuturor eroilor care şi-au dat viaţa pe câmpul de luptă!", a spus ministrul Apărării.

Nicolae Ciucă le urează "La mulţi ani" celor 1.150 de militari români aflaţi în afara graniţelor ţării şi le mulţumeşte pentru efortul lor şi felul în care îndeplinesc misiunile încredinţate.

"Militarii se instruiesc permanent, chiar şi în aceste momente dificile, pentru îndeplinirea misiunii fundamentale a Armatei României, aceea de a apăra suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a ţării. În paralel, programele de înzestrare cu armament şi echipamente performante continuă pentru a putea oferi României capacitatea de a se apăra în faţa tuturor posibilelor ameninţări externe. Ne bazăm, în construcţia apărării noastre, pe apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică şi la Uniunea Europeană, dar şi pe Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, care este astăzi mai solid ca niciodată. Însă, înainte de toate, avem datoria să ne bazăm pe noi înşine, pe instituţiile sistemului naţional de apărare şi securitate. Vom atinge acest deziderat numai dacă vom dezvolta acele tipuri de forţe şi capabilităţi care să ne permită să ripostăm oricărui posibil agresor" a mai spus Ciucă.

Demnitarul aminteşte că România, în acord cu angajamentele asumate în NATO, găzduieşte deja mai multe structuri de comandă şi control aliate: Unitatea de integrare a forţelor NATO, Brigada Multinaţională Sud-Est, Comandamentul Diviziei Multinaţionale de Sud-Est, iar în scurt timp se va constitui şi Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est la Sibiu, "o amprentă vizibilă a NATO în România, cu un rol-cheie în asigurarea comenzii şi controlului trupelor aliate în situaţiile în care s-ar impune dislocarea acestor forţe pe teritoriul României".

În fiecare an, la 25 octombrie, este sărbătorită Ziua Armatei României instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Bai umflatule. Cand ai de gand sa te bati in parlament ca toti pensionarii militari sa fie egali in drepturi.? De ce la vechime functie si grad egal unii militari au pensii mai mari decat altii.? Nu esti decat un VRAJITOR care nu iti pasa decat de tine si nu de cei pe care ii consideri camarazii tai./ Vorbe si iar vorbe,goale bineanteles.Asa cum ai tradat haina militara asa ii tradezi si pe cei pe care i-ai condus.!

    Domnule Ministru,

    Modernizarea, Armatei Romaniei, asigurarea "capabilitatilor" de interoperare cu aliatii sunt necesare. Si este bine si ca introduceti bani din bugetul armatei in industria nationala de aparare. 

    Insa, astazi Armata Romana are fata de multi militari in rezerva si retragere, pensionari, o datorie de onoare, generata de neactualizarea in ultimii 10 ani a drepturilor de pensie. Mai mult nici drepturile prevazute de lege nu au mai fost platite, cum este cazul majorarilor cu prevazuta pentru 2016, 2017 si altele  

    Problema este ca, in aceasta situatie se intelege ca acesti bani, pentru rachete, mentenanta.., veste antiglont.. casti.. si.. sunt luati si din banii care trebuiau sa constituie pensiile unor militari romani in rezerva si retragere si care, prin diferite manevre cum ar fi neactualizarea, neacordarea unor majorari si.. nu au mai fost platiti. Ca altfel nu se poate. Unde sunt aceste fonduri.  

    Domnule Ministru,  

    Situatia de mai sus este fara indoiala o anomalie, ca sa nu-i spunem altfel si nu face cinste Armatei Romaniei. Si cineva este vinovat de producerea ei. Ca nu Ciolos a conceput art. 40 din OUG 57/2015 prin care a fost schimbat textul unei legi publicat in M. Of., inainte ca legea sa intre in vigoare, fapt nemaintalnit in legislatia din Romania si probabil in lumea democratiilor. Si nu Vasileasca a conceput OUG 59/2017 si a dispus anihilarea principiului "egalitatii" prevazut de lege.  

    Domnule Ministru,  

    Fara indoiala ca cineva din zona conducerii Armatei Romaniei, a CSP, intentionat, la ordin, reavointa sau din lipsa de pregatire juridica a nascocit toate aceste matrapazlacuri. Iar urmarile faptelor dezonorante ale acestor personaje le-am suportat noi, cei care v-am pus celor de acum si lor arma in mana si devin din ce in ce mai greu de solutionat.  

    Starea existenta acum in randul pensionarilor militari nu este normala si d_voastra sustineti de mult ca o cunoasteti si ca intentionati sa o indreptati.  

    Insa nici existenta acelor personaje in conducerea Armatei Romanie nu este normala. Chiar daca, conform diplomelor ce le au sunt doctori sau profesori doctori, pregatirea, competenta si mai ales buna lor credinta ar trebuii sa fie stabilite.  

    Ce s-a intamplat cu pensiile militare in ultimii 10 ani este o grosolana incalcare a drepturilor castigate de militarii in rezerva si retragere pensionari si o grava discriminare. Si, in multe situatii incalcari grave ale legii. 

    Asa ca, ajutati-ne domnule ministru sa ... votam PNL

     

    1. Militarilor pensionari trebuie sa li se respecte drepturile si sa nu le fie incalcate,onoarea ,demnitatea si cinstea de care au dat dovada in indeplinirea misiunilor care le-au fost incredintate(altfel ereu demisi din armata ca si gibonul GURAN),,pentru ca asa este normal in toate armatele din lume si nu pentru a VOTA PNL.!

    Maiii generale, sa facem cumva sa-ti dau chilotii mei, prespalati,parasute, pantalonii , tricourile zdrentele pe care le port. Sa le porti tu in ... atii

    Ca, daca din pensia pe care mi-ai clocit-o tu si blestematii din jurul tau, imi cumpar ciorapi luna aceasta, nu pot sa-mi cumpar si chiloti. Iar pantalonii sunt o mare problema. Si sunt Ofiter Superior al Armatei Romane. Sa-ti fie rusine tie si lor, netrebnicilor de ziua Atrmatei Romane, cea care i-a promovat si care te-a promovat unde esti. Si rusine sa le fie si parintilor lor si alor tai, care te-au zamislit. Rebuturi umane. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb