CJUE sprijină Google în cazul amenzii de 3,1 milioane de euro primite în Ungaria

M.A.
Companii / 3 martie 2020

CJUE sprijină Google în cazul amenzii de 3,1 milioane de euro primite în Ungaria

Regimul de sancţiuni aferent taxei maghiare pe publicitate impus Google nu este compatibil cu dreptul UE, a stabilit, marţi, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), transmite Reuters.

Autorităţile de la Budapesta susţin că Google Irlanda nu şi-a îndeplinit obligaţia de a depune o declaraţie fiscală în Ungaria pentru stabilirea obligaţiilor companiei aferente taxei maghiare pe publicitate. Amenzile acordate Google au crescut până la un miliard de forinţi (3,1 milioane de euro), informează Agerpres.

CJUE a stabilit că acest sistem de amenzi este în realitate aplicat doar plătitorilor de taxe care nu sunt rezidenţi în Ungaria. Entităţile ungare ar putea fi amendate, dar cu sume mai mici.

CJUE a concluzionat că diferenţa de tratament este disproporţionată şi nejustificată, constituind o restricţie la adresa liberei prestări a serviciilor în UE.

Conform deciziei CJUE, "regimul de sancţiuni aferent taxei maghiare pe publicitate nu este compatibil cu dreptul UE. În schimb, acest drept nu se opune obligaţiei de înregistrare căreia îi sunt supuşi prestatorii străini de servicii de publicitate în raport cu această taxă".

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a apreciat că "principiul liberei prestări a serviciilor se opune reglementării maghiare prin care acestor prestatori, care nu s-au conformat obligaţiei de înregistrare, li se aplică, în câteva zile, o serie de amenzi care pot ajunge la mai multe milioane de euro, fără ca autoritatea competentă, înainte de emiterea deciziei sale prin care stabileşte în mod definitiv cuantumul cumulat al acestor amenzi, să acorde prestatorilor menţionaţi timpul necesar pentru a-şi îndeplini obligaţiile, fără să le dea posibilitatea de a-şi prezenta observaţiile şi fără să examineze ea însăşi gravitatea încălcării".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb