Claudiu Mureşan, senator: "Informaţiile privind Euroins, ignorate de conducerea Senatului"

George Marinescu
Politică / 17 martie 2023

Claudiu Mureşan, senator: "Informaţiile privind Euroins, ignorate de conducerea Senatului"

Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital are de un an şi jumătate un dosar de câteva sute de pagini care conţine şi informaţii cu privire la situaţia Euroins, dar nimeni nu a fost interesat să rezolve problema, a afirmat pentru ziarul BURSA senatorul Claudiu Mureşan, fost preşedinte al comisiei respective.

"În urmă cu un an şi jumătate, când a fost problema cu City Insurance, am strâns informaţii de la ASF într-un dosar care conţine sute de pagini, pe care l-am trimis Biroului Permanent al Senatului, pentru ca membrii acestuia să trimită plenului o solicitare de constituire a unei comisii de anchetă. Eu nu puteam să declar singur că transform comisia de buget finante în comisia de anchetă privind situaţiile de la City Insurance şi Euroins, pentru că e atribuţia plenului Senatului. Biroul Permanent al Senatului nu a luat nicio decizie şi mi-a trimis înapoi dosarul respectiv care este şi acum la Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, fără ca nimeni să fie interesat ce scrie acolo. La vremea aceea am avut discuţii şi cu un avertizor de integritate din interiorul ASF, după care am trimis autorităţii un set de 40 de întrebări pentru a afla situaţia reală din piaţa asigurărilor. Ni s-a spus că City Insurance şi Euroins sunt societăţi cu probleme şi că se fac eforturi pentru a le resuscita. Nu ştiu exact dacă actuala conducere este vinovată de falimentul Euroins si City. Cred că răul vine mai de mult timp. Este vorba despre oameni pe vremea cărora s-au întâmplat la ASF tot felul de nenorociri şi în care sunt în eşalonul doi al instituţiei fără ca nimeni să îi schimbe din funcţie. După decizia privind Euroins, este clar că e nevoie de reformare ASF. Părerea mea este că ASF a avut lanţul prea larg, prea liber lăsat de Parlament până acum, care nu s-a implicat deloc în ce se întâmplă acolo. De aceea, am pregătit un proiect de reformare al ASF pe care îl vom depune zilele următoare în Parlament şi vom cere să fie discutat în procedură de urgenţă. Dorim ca în consiliul ASF numărul de membri să fie redus de la 9 la 5 pentru a îl face mai dinamic şi mai vrem ca în cadrul Autorităţii să fie angajate doar persoane cu studii economice, financiare sau juridice şi nu studii agricole, aşa cum din păcate încă mai există. Este nevoie de profesionalizarea acestei instituţii, de oameni care să ştie cum funcţionează piaţa de capital şi piaţa asigurărilor", ne-a declarat Claudiu Mureşan.

Referitor la afirmaţiile sale, am încercat să aflăm şi părerea actualului preşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, senatorul liberal Nicolae Neagu, dar acesta nu a răspuns apelurilor noastre telefonice până în acest moment.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Domnule senator, erati la putere in perioada aceea nu in opozitie. Aveati parghii de actiune. Sa speram ca faceti ceva acum. Marcu s-a blindat cu neveste, amante, beizadele de politicieni PSD si PNL. Catalin Tuta, fratele deputatului Tuta GeorgeCristian e mana lui dreapta. Nepotul dlui Ciolacu e angajat la ASF, Cristi Ciolacu. Ginerele lui Paul Stanescu e angajat la ASF. Treaba grea. Succes!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb