CLAUDIU NĂSUI: ''Fondul primului-ministru creşte cu 1,9 miliarde de lei, exact cât ar fi fost impactul scăderii taxelor''

G.U.
Politică / 7 septembrie 2021

''Fondul primului-ministru creşte cu 1,9 miliarde de lei, exact cât ar fi fost impactul scăderii taxelor''

Fondul de rezervă la dispoziţia primului-ministru va creşte la următoarea rectificare bugetară cu 1,9 miliarde de lei, sumă care este echivalentă cu impactul pe care l-ar fi avut în buget reducerea taxelor pentru salariul minim, a afirmat, astăzi, Claudiu Năsui, ministrul demisionar al Economiei, într-o conferinţă de presă de bilanţ, potrivit Agerpres.

"Suntem o ţară care impozitează foarte mult munca, punitiv chiar. Gonim oamenii din România din cauza acestei taxări a muncii pe salarii mici. Am inclus măsura în programul de guvernare şi ni s-a tot spus că nu sunt bani. Cred că evenimentele recente arată că sunt bani, pentru baroni locali şi firme de partid. Inclusiv la rectificarea bugetară care va avea loc în absenţa USR, faţă de proiectul pe care l-am văzut noi, creşte fondul primului-ministru cu 1,9 miliarde de lei. Ştiţi care e ironia acestei sume de 1,9 miliarde de lei? Este fix impactul pe care l-ar fi avut zero taxe pe salariul minim dacă s-ar fi aplicat conform programului de guvernare şi pentru care ni se spunea că nu sunt bani. Pentru românii care plătesc taxe şi impozite nu sunt niciodată bani", a susţinut Năsui.

Acesta a arătat că principala problemă a economiei acestei ţări este sărăcia.

"România nu este o ţară săracă. România este o ţară sărăcită. Statul acesta goneşte românii din România. Este cel care trebuie să se oprească. Zero taxe pe salariul minim este exact modul acela în care să se vadă şi creşterea economică pentru toată lumea. De ce credeţi că nu simte lumea creşterea economică, că avem aşa mare sărăcie? Dacă e aşa de bine în România, de ce pleacă lumea să-şi caute locuri de muncă în alte părţi? Poate facem noi ceva greşit. Da, facem, această impozitare draconică a muncii pe salariile mici, care este în topul european", a continuat ministrul USR.

Potrivit acestuia, propunerea de zero taxe pe salariul minim a fost acceptată în programul de guvernare al coaliţiei.

Jurnaliştii l-au întrebat dacă el consideră că premierul a minţit în ultimele săptămâni în postările sale legate de creştere economică bună a României.

"Nu aş spune lucrul acesta. Sunt convins că cifrele sunt corecte, sunt cifrele INS şi ale altor instituţii care le măsoară. Aş spune că este o diferenţă între cifre şi percepţia oamenilor şi faptul că preţurile cresc, oamenii nu se simt mai prosperi", a susţinut Năsui.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Analfabeții economici de la USR vorbesc atât de general încât o pot întoarce oricând sunt prinși cu minciuna-n sac. Despre ce taxe pe salariul minim vorbește păcăliciul userist?

    Dacă vb despre impozitul pe venit aferent salariului minim, impactul bugetar e de aprox 5.6 miliarde lei pe an (109 * 5M * 12 luni). 

    Dacă păcăliciul vb despre eliminarea tuturor taxelor pe salariul minim, impactul bugetar e de 58 miliarde lei (966 * 5M * 12 luni). 58 miliarde/an e aprox 5.8% PIB. Adițional!!! Adunat la deficitul bugetar prognozat, România ar ajunge la un deficit de 12%+ PIB. Oare prostanii useriști sunt întregi la cap? Eu cred că da însă mizează pe faptul că majoritatea votanților lor o reprezintă indivizii #rezistenți creierless. Oameni care nu știu altceva decât să consume slogane. 

    Cum poate minți păcăliciul Năsui 1.9 miliarde e exact cât ar fi impactul scăderii taxelor pe salariul minim? 

    6_540_000_000 

    5 7960000000 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb