Fondul de rezervă la dispoziţia primului-ministru va creşte la următoarea rectificare bugetară cu 1,9 miliarde de lei, sumă care este echivalentă cu impactul pe care l-ar fi avut în buget reducerea taxelor pentru salariul minim, a afirmat, astăzi, Claudiu Năsui, ministrul demisionar al Economiei, într-o conferinţă de presă de bilanţ, potrivit Agerpres.
"Suntem o ţară care impozitează foarte mult munca, punitiv chiar. Gonim oamenii din România din cauza acestei taxări a muncii pe salarii mici. Am inclus măsura în programul de guvernare şi ni s-a tot spus că nu sunt bani. Cred că evenimentele recente arată că sunt bani, pentru baroni locali şi firme de partid. Inclusiv la rectificarea bugetară care va avea loc în absenţa USR, faţă de proiectul pe care l-am văzut noi, creşte fondul primului-ministru cu 1,9 miliarde de lei. Ştiţi care e ironia acestei sume de 1,9 miliarde de lei? Este fix impactul pe care l-ar fi avut zero taxe pe salariul minim dacă s-ar fi aplicat conform programului de guvernare şi pentru care ni se spunea că nu sunt bani. Pentru românii care plătesc taxe şi impozite nu sunt niciodată bani", a susţinut Năsui.
Acesta a arătat că principala problemă a economiei acestei ţări este sărăcia.
"România nu este o ţară săracă. România este o ţară sărăcită. Statul acesta goneşte românii din România. Este cel care trebuie să se oprească. Zero taxe pe salariul minim este exact modul acela în care să se vadă şi creşterea economică pentru toată lumea. De ce credeţi că nu simte lumea creşterea economică, că avem aşa mare sărăcie? Dacă e aşa de bine în România, de ce pleacă lumea să-şi caute locuri de muncă în alte părţi? Poate facem noi ceva greşit. Da, facem, această impozitare draconică a muncii pe salariile mici, care este în topul european", a continuat ministrul USR.
Potrivit acestuia, propunerea de zero taxe pe salariul minim a fost acceptată în programul de guvernare al coaliţiei.
Jurnaliştii l-au întrebat dacă el consideră că premierul a minţit în ultimele săptămâni în postările sale legate de creştere economică bună a României.
"Nu aş spune lucrul acesta. Sunt convins că cifrele sunt corecte, sunt cifrele INS şi ale altor instituţii care le măsoară. Aş spune că este o diferenţă între cifre şi percepţia oamenilor şi faptul că preţurile cresc, oamenii nu se simt mai prosperi", a susţinut Năsui.
1. analfabeții economici useriști și r
(mesaj trimis de anonim în data de 07.09.2021, 18:12)
Analfabeții economici de la USR vorbesc atât de general încât o pot întoarce oricând sunt prinși cu minciuna-n sac. Despre ce taxe pe salariul minim vorbește păcăliciul userist?
Dacă vb despre impozitul pe venit aferent salariului minim, impactul bugetar e de aprox 5.6 miliarde lei pe an (109 * 5M * 12 luni).
Dacă păcăliciul vb despre eliminarea tuturor taxelor pe salariul minim, impactul bugetar e de 58 miliarde lei (966 * 5M * 12 luni). 58 miliarde/an e aprox 5.8% PIB. Adițional!!! Adunat la deficitul bugetar prognozat, România ar ajunge la un deficit de 12%+ PIB. Oare prostanii useriști sunt întregi la cap? Eu cred că da însă mizează pe faptul că majoritatea votanților lor o reprezintă indivizii #rezistenți creierless. Oameni care nu știu altceva decât să consume slogane.
Cum poate minți păcăliciul Năsui 1.9 miliarde e exact cât ar fi impactul scăderii taxelor pe salariul minim?
6_540_000_000
5 7960000000