CLAUDIU NĂSUI: "Guvernul Ciucă a dat ordonanţa prin care începe desfiinţarea pilonului 2 de pensii"

V.G.
Politică / 9 decembrie 2022

"Guvernul Ciucă a dat ordonanţa prin care începe desfiinţarea pilonului 2 de pensii"

Deputatul USR Claudiu Năsui a avertizat că Guvernul Ciucă a dat ordonanţa prin care începe desfiinţarea pilonului 2 de pensii profitând de faptul că toată lumea e atentă la "(ne)intrarea României în Schengen", transmite News.ro.

"Am spus încă din vară că se pregăteşte mişcarea asta. Sunt prea mulţi bani care se duc în fiecare lună acolo, banii oameniilor de pensie. Iar ei nu vor să-şi reducă cheltuielile. Atunci au negat că pregătesc ceva, după care au pus în transparenţă ordonanţa prin care fac fix asta. Strategia de desfiinţare a pilonului 2 este cea de care ziceam şi atunci. Vor să alunge administratorii şi să preia statul fondurile. De aceea le taie veniturile şi să le cresc cheltuielile. Care cheltuieli? Se numesc provizioane, practic bani puşi deoparte", a explicat Claudiu Năsui.

Guvernul a modificat regulile în caz că administratorii de fonduri vor pleca din România. Până acum dacă un administrator pleca, românii erau preluaţi de alt administrator din piaţă. De acum vor fi preluaţi de stat.

"Domnul Dragnea a vrut să-i elimine dintr-un foc. Ar fi fost mai onest. Domnii Ciolacu şi Ciucă vor să-i forţeze să plece. Parcă îl văd pe domnul Ciolacu că va zice "Uite cum pleacă privaţii voştri, noroc cu statul că vine să vă salveze pensiile din pilonul 2". E păcat. Nu de alta, dar pilonul 2 era singura reformă care avea o şansă să facă sistemul de pensii funcţional şi independent de politic", a conchis Năsui.

Executivul a adoptat, ieri, ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul pensiilor private. Actul normativ aduce măsuri de protecţie suplimentară a activelor fondurilor de pensii de stat administrate privat, în beneficiul participanţilor.

Prin urmare, prin această ordonanţă de urgenţă, Guvernul modifică legislaţia primară în domeniul pensiilor private, în concordanţă cu angajamentele asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), astfel încât să se asigure o protecţie suplimentară a activelor fondurilor de pensii private şi să fie contracarate posibilele efecte negative ale crizelor suprapuse din contextul global actual asupra sistemului de pensii private din România şi asupra participanţilor la acest sistem.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Pai au nevoie de bani ! Cum sa tina alfel aristocratia bugetara ?

    cand psd ajunge la haturi sa te pregatesti,ca vei ramane fara caruta

    Ia sa va verificați conturile din pilonul 2. Ai pus 30 de lei în fiecare luna? Ia ghici câți bani ai după 10 ani? Exact 30 lei x 12 luni x 10 ani. 3600 de lei. Si asta după investitiile pe care le-au făcut în numele tău administratorii. 10 ani au luat salarii și au investit inteligent pentru tine, ca să ai acum fix câți bani ai depus. Extraordinar.

    1. Si la mine cu se face ca am valoarea activului personal cu 18.5% mai mare decat depunerile totale? Sunt convins ca exista si cazuri ca cel din exemplul dvs. Dar nu toti au aceeasi problema. Consider ca procentul de crestere e derizoriu dupa 10 ani de contribuit. II investeam mai eficient la BVB; doar pe etf-ul ce replica indicele BET si tot era mai bine pentru mine. Insa, oare ce facea statul cu ei?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb