Deputatul USR Claudiu Năsui a avertizat că Guvernul Ciucă a dat ordonanţa prin care începe desfiinţarea pilonului 2 de pensii profitând de faptul că toată lumea e atentă la "(ne)intrarea României în Schengen", transmite News.ro.
"Am spus încă din vară că se pregăteşte mişcarea asta. Sunt prea mulţi bani care se duc în fiecare lună acolo, banii oameniilor de pensie. Iar ei nu vor să-şi reducă cheltuielile. Atunci au negat că pregătesc ceva, după care au pus în transparenţă ordonanţa prin care fac fix asta. Strategia de desfiinţare a pilonului 2 este cea de care ziceam şi atunci. Vor să alunge administratorii şi să preia statul fondurile. De aceea le taie veniturile şi să le cresc cheltuielile. Care cheltuieli? Se numesc provizioane, practic bani puşi deoparte", a explicat Claudiu Năsui.
Guvernul a modificat regulile în caz că administratorii de fonduri vor pleca din România. Până acum dacă un administrator pleca, românii erau preluaţi de alt administrator din piaţă. De acum vor fi preluaţi de stat.
"Domnul Dragnea a vrut să-i elimine dintr-un foc. Ar fi fost mai onest. Domnii Ciolacu şi Ciucă vor să-i forţeze să plece. Parcă îl văd pe domnul Ciolacu că va zice "Uite cum pleacă privaţii voştri, noroc cu statul că vine să vă salveze pensiile din pilonul 2". E păcat. Nu de alta, dar pilonul 2 era singura reformă care avea o şansă să facă sistemul de pensii funcţional şi independent de politic", a conchis Năsui.
Executivul a adoptat, ieri, ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul pensiilor private. Actul normativ aduce măsuri de protecţie suplimentară a activelor fondurilor de pensii de stat administrate privat, în beneficiul participanţilor.
Prin urmare, prin această ordonanţă de urgenţă, Guvernul modifică legislaţia primară în domeniul pensiilor private, în concordanţă cu angajamentele asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), astfel încât să se asigure o protecţie suplimentară a activelor fondurilor de pensii private şi să fie contracarate posibilele efecte negative ale crizelor suprapuse din contextul global actual asupra sistemului de pensii private din România şi asupra participanţilor la acest sistem.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.12.2022, 15:14)
Pai au nevoie de bani ! Cum sa tina alfel aristocratia bugetara ?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.12.2022, 17:01)
cand psd ajunge la haturi sa te pregatesti,ca vei ramane fara caruta
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.12.2022, 21:14)
Ia sa va verificați conturile din pilonul 2. Ai pus 30 de lei în fiecare luna? Ia ghici câți bani ai după 10 ani? Exact 30 lei x 12 luni x 10 ani. 3600 de lei. Si asta după investitiile pe care le-au făcut în numele tău administratorii. 10 ani au luat salarii și au investit inteligent pentru tine, ca să ai acum fix câți bani ai depus. Extraordinar.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.12.2022, 07:53)
Si la mine cu se face ca am valoarea activului personal cu 18.5% mai mare decat depunerile totale? Sunt convins ca exista si cazuri ca cel din exemplul dvs. Dar nu toti au aceeasi problema. Consider ca procentul de crestere e derizoriu dupa 10 ani de contribuit. II investeam mai eficient la BVB; doar pe etf-ul ce replica indicele BET si tot era mai bine pentru mine. Insa, oare ce facea statul cu ei?