Claudiu Târziu: "Îngropăm munca agricultorilor români dacă nu oprim importurile din Ucraina"

T.B.
Politică / 18 septembrie 2023

Claudiu Târziu: "Îngropăm munca agricultorilor români dacă nu oprim importurile din Ucraina"

Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al Aliantei pentru Unirea Românilor, consideră că guvernul României trebuie să-şi asume imediat interzicerea în continuare a importurilor de produse agricole din Ucraina, care nu corespund standardelor de calitate din Uniunea Europeană şi care afectează grav producţia internă, se arată într-un comunicat al preşedintelui Consiliului Naţional de Conducere al AUR, remis redacţiei.

"Guvernul Ciolacu nu trebuie să ezite, ci, dimpotrivă, trebuia să fi hotărât deja că România menţine interdicţia importului şi comercializării de produse agricole din Ucraina. Argumentele pe care s-a bazat această interdicţie la nivelul Comisiei Europene sunt valabile şi astăzi. Guvernul României trebuie să slujească interesul naţional, deci să adopte imediat măsurile similare în acest sens pe care le-au anunţat până acum Polonia, Slovacia sau Ungaria, membre UE, care nu s-au sfiit să declare că importul şi comercializarea produselor agricole ucrainene contravin intereselor statelor lor " - susţine Claudiu Târziu, se mai arată în comunicat.

"Solidaritatea firească a noastră, a românilor, cu poporul ucrainean, care suferă cumplit din cauza invaziei ruseşti, se manifestă fără echivoc încă de la începutul războiului prin toată gama de ajutoare şi de investiţii pe care le-am realizat pentru a sprijini tranzitul produselor lor cerealiere către alte pieţe. Însă nu putem accepta ca producţia agricultorilor români să sufere din nou prin invadarea pieţei interne cu cereale care nu corespund standardelor de calitate din Uniunea Europeană. N-ar trebui să facem abstracţie de faptul că multe dintre aceste produse au ajuns şi la noi de la furnizori anchetaţi acum în Ucraina pentru coruperea unor oficiali guvernamentali care au omologat teste de laborator şi certificate de conformitate dubioase pentru produsele agricole destinate exportului. Însă este normal ca, în condiţiile în care războiul continuă, să asigurăm pe mai departe tranzitul produselor ucrainene prin coridoarele de transport deja convenite, aşa-numitele Solidarity Lanes. Dar este obligatoriu să nu mai permitem importul şi prelucrarea acestora pe piaţa internă câtă vreme în acest fel îngropăm munca agricultorilor români " - subliniază liderul AUR, informează Claudiu, aşa cum se arată în comunicat.

Declaraţiile senatorului Claudiu Târziu sunt o reacţie la decizia de vinerea trecută a Comisiei Europene, care ridicat restricţiile impuse importurilor de cereale ucrainene, valabile în cinci ţări, între care şi România. Până la această oră Polonia, Slovacia şi Ungaria au anunţat că menţin interdicţia de import, iar fermierii din Bulgaria protestează în vămi după ce guvernul de la Sofia s-a conformat deciziei executivului european de a relua importurile, transmite Claudiu Târziu, conform comunicatului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bravo!!!

    Asta se dorește:îngropăciune.Multă Slava.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb