Clifford Chance Badea a asistat băncile în oferta de obligaţiuni a FRIGOGLASS FINANCE B.V.

C.B.
Bănci-Asigurări / 17 februarie 2020

Mădălina Rachieru-Postolache

Mădălina Rachieru-Postolache

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a acordat asistenţă juridică unui sindicat de bănci internaţionale de investiţii în legătură cu emisiunea de obligaţiuni de tip "high yield' în valoare de EUR 260 milioane emise de FRIGOGLASS FINANCE B.V. , conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, obligaţiunile vor fi listate la Luxembourg Stock Exchange, cu admitere la tranzacţionare pe piaţa Euro MTF.

Echipa de proiect a fost coordonată de Mădălina Rachieru-Postolache, Partener, şi formată din senior associate Georgiana Evi, avocat Mădălina Mailat şi avocat junior Nicolae Grasu. Ei au asistat băncile în legătură cu aspectele de drept românesc pe tot parcursul tranzacţiei, inclusiv adaptarea prospectului la aspectele de drept românesc şi redactarea documentaţiei guvernate de legea română. Firma de avocatură Milbank LLP a acordat asistenţă pe aspectele de drept american şi englez.

Mădălina Rachieru-Postolache, Partener şi coordonator al practicii Pieţe de Capital a Clifford Chance Badea, a declarat: " Fiecare proiect de finanţare este unic, dar obiectivul este acelaşi - să închidem tranzacţia în cele mai bune condiţii pentru toate părţile implicate, respectând bunele practici şi standardele internaţionale în domeniu. Succesul şi rapiditatea unei astfel de tranzacţii depind de eficienţa cu care punem cap la cap informaţiile şi gestionăm toate aspectele sensibile şi etapele esenţiale pentru o emisiune de obligaţiuni. În acest context, este cu atât mai importantă experienţa multi-jurisdicţională a echipelor de avocaţi şi colaborarea eficientă între echipe."

Portofoliul recent mai include tranzacţii de referinţă precum:

Prima emisiune de tip 'high yield' lansată de un emitent român

Asistenţă acordată Citibank, ING Bank N.V. şi Unicredit Bank S.A în legătură cu lansarea şi listarea pe Irish Stock Exchange a emisiunii de obligaţiuni cu o valoare totală de 850 milioane Euro a RCS&RDS, garantată de Digi Communications şi de filialele RCS&RDS din Spania şi Ungaria.

Primul program de emisiune de obligaţiuni ipotecare realizat de un emitent român: Asistenţă acordată Alpha Bank România în legătură cu lansarea primului program de obligaţiuni ipotecare realizat de un emitent român, în valoare de până la 1 miliard Euro.

Programul de obligaţiuni NE Property B.V.:

Asistenţă acordată NE Property B.V. în legătură cu implementarea programului de obligaţiuni (Guaranteed Euro Medium Term Programme) în valoare de 1,5 miliarde Euro garantate de NEPI Rockcastle plc, precum şi în legătură cu emisiunile de obligaţiuni în baza programului.

Emisiunile de obligaţiuni DIGI:

Asistenţă acordată consorţiului format din J.P. Morgan şi Deutsche Bank în legătură cu emisiunea de obligaţiuni în valoare de 350 milioane Euro lansată în 2016 de Digi Communications (DIGI), societatea care deţine operatorul telecom RCS&RDS, precum şi asistenţă acordată Citigroup în legătură cu o nouă emisiune de obligaţiuni în valoare de 200 milioane Euro lansată în februarie 2019 şi care urma să fie consolidată cu obligaţiunile emise de DIGI în 2016.

Emisiunile de obligaţiuni UniCredit Leasing Corporation IFN

Asistenţă acordată băncilor de investiţii în legătură cu emisiunea de obligaţiuni în valoare de 300 milioane euro a UniCredit Leasing Corporation IFN S.A., listată pe Bursa de Valori din Luxemburg.

Listările de obligaţiuni Globalworth pe bursele din Bucureşti şi Irlanda:

Asistenţă acordată Globalworth Real Estate Investment Limited în legătură cu listarea obligaţiunilor în valoare de 550 milioane Euro pe bursele din Bucureşti şi Irlanda din iulie 2017 şi asistenţă acordată aceluiaşi emitent într-o tranzacţie similară derulată în mai 2018, a doua emisiune de obligaţiuni corporative în valoare de 550 milioane Euro - cele mai mari listări de acest fel din istoria BVB.

Programul Global Medium Term Notes al României

Clifford Chance Badea a fost implicată în toate emisiunile de obligaţiuni suverane pe pieţe externe, de la lansarea programului în 2011, inclusiv tranzacţia recentă - asistenţă acordată consorţiului bancar format din BNP Paribas, Citigroup Global Markets Limited, Raiffeisen Bank International AG, Societe Generale şi Unicredit Bank AG în legătură cu emisiunea de obligaţiuni suverane lansată de Ministerul Finanţelor pe pieţele externe, cu o valoare totală de trei miliarde Euro, în ianuarie 2020. Aspectele de drept englez şi american au fost acoperite de biroul Clifford Chance din Londra.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb