CM RUSIA Polonia ne-a fixat locul

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 26 iunie 2018

Polonia ne-a fixat locul

Partidele de la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia au stârnit vii discuţii despre ceea ce ar fi putut face echipa noastră naţională dacă ar fi ajuns la turneul final. S-a speculat mult despre nivelul scăzut al unor formaţii, au fost umflate calităţile echipei noastre. Rezultatele Poloniei, adversarul nostru din grupa preliminară, în fond prima reprezentativă europeană care este eliminată din competiţie după faza a doua a meciurilor din Rusia, ne-au lămurit în bună măsură, la ce nivel ne aflăm. Polonia este echipa care ne-a aplicat două dintre cele mai drastice înfrângeri din ultimii 20 de ani în meciurile de calificare (3-0 şi 3-1) nu atât ca scoruri ci în primul rând ca manieră de joc.

După meciurile cu Polonia, selecţionerul de atunci, Cristoph Daum ne-a vorbit despre forţa extraordinară a Poloniei, la fel a făcut şi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, de atunci şi de acum, Răzvan Burleanu: " Trebuie să ne gândim că Polonia are o generaţie extrem de bună, aceasta este realitate. Noi avem foarte mult de muncă, trebuie să înţelegem că trebuie să construim şi că trebuie să recuperăm din acest handicap care este între Est şi Vest. Îmi doream să obţinem măcar un rezultat de egalitate, pentru că ştiam cât de puternică este Polonia."

Polonia a pierdut ambele partide disputate la turneul final, 1-2 cu Senegal şi 0-3 cu Columbia, dar a dezamăgit în primul rând ca manieră de joc, fără nicio perspectivă, încercând doar să-şi impună forţa fizică, aşa cum a făcut şi în partidele cu noi. Adam Nawalka, selecţionerul Poloniei, a recunoscut că echipa sa a fost dominată categoric de reprezentativa Columbiei: "Jucătorii mei au dat totul până la final, însă trebuie să recunosc că am pierdut în faţa unei echipe foarte puternice şi trebuie să acceptăm că, în opinia mea, jocul a fost echilibrat până la primul gol. Am făcut tot ceea ce am putut în atac, am controlat bine meciul până la acest prim gol. Am încercat să continuăm să atacăm, am avut ocazii, însă ne-au învins cu două goluri pe contraatac, în timp ce noi căutam să egalăm. Ştiam că echipa Columbiei este un adversar teribil, cu jucători excelenţi, care evoluează în mari campionate europene. Evident că planul nostru nu a funcţionat, ne-au dominat categoric".

Cum tehnicienii adversarilor au înţeles cum stau lucrurile, au reuşit foarte uşor să contracareze forţa brută a polonezilor, ceea ce nu a fost cazul cu antrenorul nostru de la acea vreme, cel mai bine plătit selecţioner pe care l-am avut.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Campionatul mondial de fotbal a dat tuturor celor care urmaresc fotbalul ocazional imaginea incompetentei fotbalului romanesc. Dupa ani de becalizare si protevizare a fotbalului, totul este pervertit, redus la niste concepte marunte de hoti de buzunare chiar daca rapaci. Banii pentru copii si juniori, in mare parte se regasesc in limuzinele Bentley, Rolls Royce si Merceds cu care "Oamenii de fotbal" vin la emisiuniunile in care anterior mentionatii semidocti explica cum ar trebui comunitatea sa le finanteze echipele. Cancerul Becali a ajuns metastaza iar fotbalistii nostri sunt dupa chipul si asemanarea conducatorilor lor. Fotbalistul roman in afara de prostia si incultura proverbiale este rudimentar tehnic, cu o conditie fizica precara si fara viziune de joc. PRO-TV ani de zile a picurat picatura chinezeasca a transferurilor si mondenitatilor singurele criterii pe care niste jurnalisti semidocti le inteleg. Greu vom avea un viitor cand "specialistii" nostri au ajuns Prunea, Mutu, MM Stoica si altii asemenea. Daca te uiti la emisiunile romanesti, ajungi la concluzia ca nu avem baza de selectie , ca oamenii isi duc de ticalosi copii afara si ca fotbalul este condus de niste filantropi care fac mecenat pentru un popor nerecunoscator. Campionatul din Rusia arata exact o alta realitate.

    1. fotbalul romanesc. Oameni marunti, spaland bani ...

      Incompetenta fotbalului romanesc, determinata de cei care l-au angajat si platit pe ratacitul Daum. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb