ZIARUL BURSA

26 iunie 2018
Ediţia din 18.09.2024
Fotografie de MAKE

Jos statul paralel!

MAKEPolitică / 26 iunie 2018

MAKE

Cetăţeanul Dragnea are impresia că ne-a făcut o favoare, atunci când a respectat procedurile normale de promovare a legilor în Parlament:

"Maniera pe care noi am avut-o, pe care eu am avut-o de a avea o abordare procedural corectă în Parlament s-a dovedit că a fost una greşită, pentru că în Parlament nu se poate vorbi de adoptarea în procedură normală, dezbateri, adoptare şi promulgare. Orice lege, toate sunt atacate, toate sunt retrimise, doar-doar până atunci reuşesc să dea Guvernul jos", a spus Dragnea vineri, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, ţinută succesiv condamnării sale la 3 ani şi şase luni de închisoare, cu executare.

Lira turcească urcă puternic după victoria lui Erdogan în alegeri

Lira turcească urcă puternic după victoria lui Erdogan în alegeri

Alina VasilescuInternaţional / 26 iunie 2018

Analiştii avertizează că avansul nu va fi de durată  

Lira turcească s-a apreciat semnificativ ieri, faţă de euro şi dolar, după anunţul oficial potrivit căruia Recep Tayyip a câştigat alegerile prezidenţiale din 24 iunie, acesta obţinând al doilea mandat în fruntea ţării, cu 52,5% din voturi.

Ciurezu: "Banii din acţiunile BCR vor fi investiţi în societăţi listate"

SIF OLTENIA ÎŞI VINDE PARTICIPAŢIA DEŢINUTĂ LA BCR CĂTRE ERSTE Ciurezu: "Banii din acţiunile BCR vor fi investiţi în societăţi listate"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 26 iunie 2018

În urma finalizării tranzacţiei, participaţia Erste Group la BCR va creşte la 99,88%  

Acţiunile SIF Oltenia au urcat cu 7,67%, în şedinţa de ieri

SIF Oltenia s-a hotărât să-şi vândă participaţia pe care o deţine la Banca Comercială Română (BCR), acesta fiind ultimul dintre SIF-uri care mai avea acţiuni la BCR.

"Sectorul de fuziuni şi achiziţii este foarte mic"

DELOITTE DESPRE PIAŢA DIN ROMÂNIA: "Sectorul de fuziuni şi achiziţii este foarte mic"

Ramona RaduCompanii / 26 iunie 2018

Ioana Filipescu, Deloitte România: "Piaţa de la noi nu este destinaţia finală, ideală, pentru fiecare investitor din lume. Cu excepţia activelor foarte mari, pentru oricare alt activ există unul dublu, în regiune"  

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România este una a cumpărătorului, nu a vânzătorului, întrucât este foarte mică, a afirmat, ieri, Ioana Filipescu, partener M&A (fuziuni & achiziţii) în cadrul Deloitte România.

Populiştii din Italia vor să subvenţioneze masiv achiziţiile de vehicule electrice

POTRIVIT UNEI ANALIZE BLOOMBERG Populiştii din Italia vor să subvenţioneze masiv achiziţiile de vehicule electrice

Internaţional / 26 iunie 2018

Guvernul Populist din Italia - cea mai inertă piaţă din Europa pentru maşinile electrice - are un plan extrem de ambiţios - un milion de vehicule electrice şi hibride pe şosele, subvenţiile pentru îndeplinirea acestui proiect fiind estimate la zece miliarde de dolari, se arată într-o analiză realizată de Bloomberg, preluată de Agerpres.

Polonia ne-a fixat locul

CM RUSIA Polonia ne-a fixat locul

D.N.Sport / 26 iunie 2018

Partidele de la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia au stârnit vii discuţii despre ceea ce ar fi putut face echipa noastră naţională dacă ar fi ajuns la turneul final. S-a speculat mult despre nivelul scăzut al unor formaţii, au fost umflate calităţile echipei noastre.

Studenţii se plâng că nu îşi pot lua bilete de tren online

GRATUITĂŢI ŞI NERVI Studenţii se plâng că nu îşi pot lua bilete de tren online

O.D.Cultură / 26 iunie 2018

Studenţii se plâng că au primit un cadou incomplet din partea autorităţilor. Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) spune că la mai bine de un an şi jumătate de la dobândirea gratuităţii transportului cu trenul, studenţii şi elevii nu îşi pot achiziţiona biletele online, stând la cozile interminabile de la ghişee.

Vorbind neîntrebat

Cătălin AvramescuEditorial / 26 iunie 2018

Cătălin Avramescu

L-a întrebat cineva? Zilele trecute, Klaus Iohannis a apărut la televizor şi ne-a anunţat că va candida pentru un nou mandat. Asta în timp ce socialiştii şi-au anunţat, clar, intenţia de a demola statul de drept pentru a proteja un infractor (Liviu Nicolae Dragnea). Cu greu îmi pot imagina pe cineva mai decuplat de la realităţile statului căreia se presupune că îi este Preşedinte.

Unitatea de la noi - una dintre cele cinci mari fabrici BAT din lume

SUPLIMENT TABAC / O NOUĂ INVESTIŢIE BRITISH AMERICAN TOBACCO ÎN FABRICA DE LA PLOIEŞTI Unitatea de la noi - una dintre cele cinci mari fabrici BAT din lume

Emilia OlescuCompanii / 26 iunie 2018

Reporter: Anul trecut, industria autohtonă a tutunului s-a aliniat reglementărilor europene în domeniu. Care sunt efectele implementării noii legislaţii asupra sectorului şi bugetului de stat, la mai bine de un an de la transpunerea Directivei de către ţara noastră?

BAT: Transpunerea Directivei pentru Produse din Tutun este unul dintre cele mai recente exemple ale modului în care imprevizibilitatea legislativă poate afecta o afacere legitimă.

"Viziunea PMI - să nu mai producă ţigări, ci produse din tutun fără fum"

SUPLIMENT TABAC/REPREZENTANŢII PHILIP MORRIS INTERNATIONAL: "Viziunea PMI - să nu mai producă ţigări, ci produse din tutun fără fum"

Emilia OlescuCompanii / 26 iunie 2018

Reporter: Recent, PMI a lansat la noi IQOS, un produs inovator pentru fumat, care nu arde tutunul, ci îl încălzeşte. Cum a fost primit acesta pe piaţă?

PMI: Acum peste zece ani, Philip Morris Internaţional a început cercetarea de alternative care ar putea să le ofere fumătorilor aceeaşi satisfacţie a tutunului, dar care să reducă riscurile asociate fumatului.

"Toate produsele care intră în ţară vor fi scanate la vamă"

SUPLIMENT TABAC/MINISTRUL FINANŢELOR EUGEN TEODOROVICI: "Toate produsele care intră în ţară vor fi scanate la vamă"

Emilia OlescuCompanii / 26 iunie 2018

Teodorovici: "Numai din stoparea contrabandei cu ţigări se poate aduce la bugetul de stat cam un miliard de euro" 

Toate punctele vamale vor fi reabilitate şi modernizate până la sfârşitul aces­tui an, astfel încât să nu mai intre în ţară niciun produs fără a fi scanat, a declarat, recent, ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici.

Alternativele la ţigările tradiţionale - un nou măr al discordiei pe piaţa tutunului

SUPLIMENT TABAC Alternativele la ţigările tradiţionale - un nou măr al discordiei pe piaţa tutunului

Emilia OlescuCompanii / 26 iunie 2018

Un proiect legislativ aflat în dezbatere urmăreşte interzicerea în spaţiile publice a ţigaretelor electronice şi a dispozitivelor pentru fumat care nu ard tutunul  

La scurt timp după ce două din cele trei mari companii producătoare de ţigarete de la noi au lansat, pe piaţa noastră, dispozitive pentru fumat care încălzesc tutunul fără a-l arde, în Parlament a apărut o nouă iniţiativă legislativă, care interzice atât utilizarea în public a acestor noi alternatrive la fumatul tradiţional, cât şi folosirea ţigaretelor electronice în spaţiile publice.

SUPLIMENT TABAC/ANUL TRECUT Statul a restituit 21,28 milioane lei - contravaloarea accizelor pentru ţigaretele distruse conform noii legislaţii

Emilia OlescuCompanii / 26 iunie 2018

ANAF a confiscat de patru ori mai multe ţigarete, în 2017 faţă de 2016, respectiv 8.129 baxuri, de la 2.216  

Valoarea ţigaretelor confiscate în 2017 - 53,11 milioane lei

Fiscul a colectat peste 11 miliarde lei din taxele plătite de industria tutunului anul trecut

În primul trimestru al acestui an, echipele de supraveghere şi control vamal de la nivel central, regional şi local au confiscat 3.123.592 ţigarete şi 361,85 kg tutun

Echipele de supraveghere şi control vamal din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi inspectorii DGAF au confiscat, anul trecut, 8.129 de baxuri de ţigarete, în valoare de 53,11 milioane lei, şi peste 7.000 de kg de tutun, de patru ori mai mult decât în 2016, când au fost confiscate 2.216 baxuri de ţigarete, ne-au precizat reprezentanţii Fiscului.

SUPLIMENT TABAC Accizarea noilor produse din piaţa tutunului - un alt subiect de controversă

Emilia OlescuCompanii / 26 iunie 2018

Ţigările electronice şi produsele de fumat fără combustie nu intră sub incidenţa accizelor armonizate, ele fiind accizate separat, arată expunerea de motivea proiectului legislativ din Parlament, adăugând: "Atragem atenţia din nou că nu există niciun fel de cercetare fundamentată ştiinţific care să ateste că aceste dispozitive prezintă un pericol mai mic pentru sănătate decât produsele clasice din şi cu tutun. De aceea, nu există motive întemeiate ca în acest moment statul român să colecteze diferenţiat accize pentru ţigaretele clasice si dispozitivele de fumat nou lansate pe piaţă".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

OPINII Opt semne că te afli într-o negociere ostilă

Aurelia Dinu, CoachBURSA Train / 26 iunie 2018

Am văzut cu toţii filme americane în care indivizi înzestraţi cu capacităţi excepţionale iau parte în negocieri extrem de complexe şi mai ales cu puţine şanse de câştig. Avocaţi, oameni de afaceri, politicieni, agenţi FBI. Ce au aceştia în comun?...

MACRO NEWSLETTER 26 Iunie 2018

MACRO NEWSLETTER 26 Iunie 2018

Macroeconomie / 26 iunie 2018

Încrederea mediului de afaceri din Germania a scăzut uşor în iunie 2018, până la cel mai redus nivel din ultimele 13 luni, conform datelor de la Institutul Ifo. Indicele încrederii a scăzut până la 101,8 puncte, de la 102,3 puncte în luna...

Ţara noastră, privită de chinezi ca Silicon Valley a UE

Companii / 26 iunie 2018

Ţara noastră este văzută ca Silicon Valley a Uniunii Europene, iar companiile româneşti pot găsi colaboratori de încredere pe piaţa chineză, a declarat, ieri, Chu Lianyn, consilier în cadrul Consiliului de Promovare a Comerţului Internaţional din...

Bursele resimt tensiunile comerciale

A.V.Internaţional / 26 iunie 2018

Bursele din Europa au urmat un curs negativ ieri, din cauza tensiunilor comerciale dintre SUA şi UE, în contextul în care, la finele săptămânii trecute, preşedintele american Donald Trump şi-a ameninţat partenerii comerciali.

BET-FI singurul indice pe plus

BVB BET-FI singurul indice pe plus

V.D.Piaţa de Capital / 26 iunie 2018

Corecţie de -11,89% a titlurilor Transgaz, ca urmare a datei ex-dividend 

Volumul înregistrat în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii a fost de 26,63 milioane de lei (5,7 milioane de euro), sub valorea medie zilnică a acestui an, de...

Tăriceanu nu vrea OUG pentru Codul Penal

G.M.Politică / 26 iunie 2018

În urma sentinţei de joi, 21 iunie, prin care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni cu executare în dosarul privind angajările fictive de la Direcţia generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a judeţului...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo