SUA vor să limiteze investiţiile chineze în firmele americane de tehnologie

Ziarul BURSA #Internaţional / 26 iunie 2018

Departamentul Trezoreriei din SUA pregăteşte măsuri restrictive care ar bloca firmele cu cel puţin 25% acţionariat chinez de la cumpărarea de companii americane cu "tehnologie semnificativă industrial", a declarat, duminică, un oficial guvernamental, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Oficialul, ale cărui comentarii confirmă un articol din Wall Street Journal, a subliniat că pragul privind acţionariatul chinez s-ar putea schimba înainte de anunţarea restricţiilor, vineri.

Decizia marchează o nouă escaladare a conflictului comercial al preşedintelui Donald Trump cu China, care ameninţă să afecteze pieţele financiare şi creşterea la nivel global.

Restricţiile de investiţii impuse de Trezorerie ar urma să vizeze sectoare-cheie, inclusiv unele pe care China încearcă să le dezvolte ca parte a planului său industrial "Made in China 2025", a mai spus oficialul american.

Printre obiectivele sale, planul urmăreşte să modernizeze capacităţile Chinei în domenii precum tehnologiile avansate ale informaţiei, aerospaţial, inginerie marină, farmaceutic, vehicule electrice avansate, robotică şi alte industrii de înaltă tehnologie.

Wall Street Journal a mai scris că Departamentul american al Comerţului şi Consiliul Naţional de Securitate propun controale "întărite" asupra exporturilor pentru a preveni ca astfel de tehnologii să fie exportate în China.

Amintim că, la finele săptămânii trecute, preşedintele american Donald Trump a avertizat vineri, pe Twitter, că va impune o taxă vamală de 20% tuturor importurilor de automobile asamblate în Uniunea Europeană, la o lună după ce administraţia sa a lansat o investigaţie pentru a constata dacă importurile reprezintă un pericol pentru securitatea naţională.

Ulterior, vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, a declarat, conform Reuters, că Uniunea Europeană va răspunde dacă Statele Unite vor majora taxele vamale pentru automobilele fabricate în blocul comunitar.

Conform news.ro, acesta a spus: "Dacă vor decide să crească taxele pe importuri, din nou nu vom avea de ales decât să reacţionăm. Nu dorim să ne certăm în public din cauza comerţului, pe Twitter. Ar trebui să punem capăt escaladării".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb