Jos statul paralel!

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 26 iunie 2018

Fotografie de MAKE

Fotografie de MAKE

MAKE

Cetăţeanul Dragnea are impresia că ne-a făcut o favoare, atunci când a respectat procedurile normale de promovare a legilor în Parlament:

"Maniera pe care noi am avut-o, pe care eu am avut-o de a avea o abordare procedural corectă în Parlament s-a dovedit că a fost una greşită, pentru că în Parlament nu se poate vorbi de adoptarea în procedură normală, dezbateri, adoptare şi promulgare. Orice lege, toate sunt atacate, toate sunt retrimise, doar-doar până atunci reuşesc să dea Guvernul jos", a spus Dragnea vineri, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, ţinută succesiv condamnării sale la 3 ani şi şase luni de închisoare, cu executare.

În alianţa cu ALDE, PSD întruneşte majoritatea parlamentară şi îşi trece legile ca expresul prin gară.

Dar Dragnea nu este mulţumit, modificările legislative au întârziat să-l facă scăpat de condamnare, în ciuda faptului că se află la conducerea partidului care dă majoritatea parlamentară şi guvernul.

Furios că se află la a doua sa condamnare, cetăţeanul Dragnea a ameninţat:

"[...] eu, şi colegii mei am decis astăzi să fim mult mai fermi şi mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie să facem."

Ce trebuie să facă el şi colegii lui?

Dragnea a spus:

"Obiectivele mele rămân aceleaşi: programul de guvernare să fie pus în practică - şi va fi pus, iar statul paralel, aşa cum îl numim noi, să fie zdrobit - şi va fi zdrobit."

Fiindcă obiectivele par interşanjabile, ne iese "programul de guvernare să fie zdrobit - şi va fi zdrobit, iar statul paralel să fie pus în practică - şi va fi pus".

Ştiu că o parte dintre cititori nu-mi gustă glumele gratuite.

Dar programul de guvernare a fost deja zdrobit, aşa că n-aveţi decât să consideraţi că n-am glumit sub acest aspect.

Chestia cu "statul paralel" este mai greu de digerat, pentru că, de la lansarea ideii de "stat paralel", în Rezoluţia PSD de la Băile Herculane din 17 noiembrie 2017, definiţia noţiunii a rămas oarecum incertă: "[...] PSD a analizat situaţia tensionată prezentă în spaţiul public din cauza numeroaselor informaţii despre abuzurile grave ale unor persoane care activează, au condus sau încă mai conduc instituţii publice de forţă şi care indică în mod clar existenţa unui aşa-numit "Stat Paralel şi Ilegitim", care încearcă să preia controlul asupra puterii politice, legitim constituită prin alegeri libere şi corecte, reprezentând un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică".

Într-adevar, la exact două luni după această Rezoluţie, la 16 ianuarie 2018, premierul PSD Mihai Tudose şi-a dat demisia - un indiciu clar al existenţei "unui aşa-numit "Stat Paralel şi Ilegitim", care încearcă să preia controlul asupra puterii politice, legitim constituită prin alegeri libere şi corecte".

Dar Mihai Tudose îl succedase la conducerea Guvernului pe Sorin Grindeanu, un premier care, la rândul său, s-a agăţat de funcţia sa zadarnic, căci Parlamentul l-a trântit printr-o moţiune de cenzură care a avut succes.

Prin urmare, avem deja doi premieri trimişi la plimbare de statul paralel, vorba reclamei la "Slaboficat": "Statul paralel are un efect dublu, silimarina lui Grindeanu şi curcuma lui Tudose".

Mai rămâne piperul negru.

La 29 ianuarie 2018, a venit la conducerea Guvernului... cum să-i zic?, enciclopedista Vasilica Viorica Dăncilă, care pare pe placul statului paralel, pentru că a trimis-o în Israel şi la Vatican.

Se pare că Dăncilă este cea mai puţin riscantă alegere făcută de statul paralel, întrucât nu este în stare de nicio frază proprie coerentă - este un om de paie cum nu doar România nu a mai avut niciodată, ci este chiar campioana mondială a oamenilor de paie.

Să nu uităm că mai există şi Carmen Dan, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Rovana Plumb şi remarcabilul Tudorel Toader (cred că există mai mult de patru ministere, dar pe ceilalţi nu mi-i amintesc); Dăncilă îi bate la paie pe toţi, de departe.

Când neagă existenţa statului paralel, Klaus Iohannis dă încă o dovadă că nu gândeşte:

"În România nu există niciun stat paralel. Este o invenţie a pesediştilor prin care vor să-şi motiveze demersurile anti-justiţie şi anti-servicii. Atât de simplu este! În România există un singur stat şi pe acest stat îl reprezint eu."

Este evident că Statul Român a fost duplicitar încă din timpurile comunismului, când convingerile cetăţenilor erau paralele distincte faţă de ideologia vehiculată oficial şi când funcţiona un sistem paralel celui oficial de redistribuire a avuţiei, prin şpăgi.

Revoluţia nu a diminuat întinderea corupţiei, ci dimpotrivă, a rostogolit-o şi a îngroşat-o, în jurul instituţiilor care au jefuit averea naţională, prin privatizare, împroprietărire, recuperare, contracte cu statul.

Desigur, furturile naţionale, regionale şi microeconomice au fost supravegheate de serviciile speciale, care, conform legii, au avut dreptul să devină proprietare asupra unor societăţi comerciale şi au jucat, probabil, rol de arbitru şi şi-au făcut parte din jaf.

Desigur, devenind interesate material, serviciile speciale au arbitrat şi distribuirea puterii politice, cum şi afaceriştii au făcut-o.

Actualul preşedinte PSD Liviu Dragnea a participat activ la acest dans macabru în ţărâna Patriei, din care şi-a ridicat averea deloc social-democrată şi patriotică.

Eu aşa am înţeles noţiunea de "stat paralel", că, adică, puterea nu este manifestată de cel care se află în funcţia de putere, ci de altcineva, din spatele lui.

Şi cred că nu doar eu sesizez că puterea de premier nu este manifestată de Dăncilă, ci de Dragnea.

Cum credeţi că stă Dragnea la capitolul Interne?

Opinia Cititorului ( 27 )

  1. Geniala comparatia cu Slaboficat! Silimarina Grindeanu si curcuma Tudose. Am ras cu lacrimi.

    Cineva care e în slujba cetățeanului de 20 de ani face bine ceea ce face?

    1. La cine te referi? Nume si prenume, nu asa vag cum faceti voi!

      Domnul Liviu Dragnea s-a exprimat așa!

    Constat ca nu ai citit capat modificarile la Coduri; vorbesti si te iei dupa Radio Sant !! Faceti la fel ca si cu Ord. 13; ca toti urlatorii din Piata, nici nu stiati cate articole are !!! Cum zice un proverb latin: calomneaza, calomneaza ca tot ramane ceva, chiar daca nu e adevarat !!! Daca UE amendeaza Romania pentru nealinierea la Directive, platiti voi amenzile, nu ne puneti pe noi, prostii si necititii !!

    1. eu prefer sa platesc amenzi la UE decat sa contribui la imbogatirea unor sarlatani care si-au asigurat voturile impartind ulei si zahar. pe care tot noi l-am platit, bineinteles

      Nu pari prost, ci doar suparat. Cine te-a suparat, cine sunt/este acel "voi" ?

    Articol viclean cu care Make îi lovește pe manipulatorii PSD drept în moalele capului ”Voi sunteți statul paralel!"

    Altfel înțelegem acum declarația lui Dragnea ca a greșit mimând comportamentul parlamentar corect și ca de acum se radicalizeaza. Este amenințarea proferată de șeful statului paralel, condamnat la 3,5 ani cu executare. 

    1. Sunt pro acest articol, dar nu inteleg ce-ai vrut sa spui: In acest context, "viclean" pare de bine, inteleg corect ? Ce nu inteleg este , de ce i-ar lovi in moale pe manipulatorii PSD ? Nu cred ca manipulatorii PSD sunt o miza, pentru ca aia nu.mai pot fi intorsi din drum; dar cred ca mai exista sustinatori PSD de buna credinta care mai au nevoie si de alt unghi ca sa se desprinda de cel care i-a pacalit, onor Dragnea. Poate ma insel.

      Interesanta interventia de la 4..

      Nu cred ca Dragnea este capabil de mai mult decit sa minta; cred ca manipularea prin introducerea notiunii de "stat paralel" nu ii apartine, cred ca provine de la consultantii israelieni ai PSD, carora articolul meu le strica jocul logic. Ceea ce ar putea sa nu aiba consecinte factuale, daca marja de creativitate a consultantilor ar fi ingusta si s-ar multumi sa spuna "Ei, lasa ca la tara merge si asa!"  

      Dar ar putea si sa aiba, cu atit mai mult cu cit si-ar putea ascunde reactia sub acoperirea "radicalizarii" lui Dragnea.

      Daca miza jocului nu am fi noi, ca natiune, atunci jocul ar fi mai palpitant si mai spectaculos decit meciul Brazilia - Germania (din zilele bune ale celor doua echipe). 

      .....mi-am pus si eu intrebarea de ce acei PSD-isti de buna credinta nu "actioneaza" asupra lui8 Dragnea ??? si am ajuns la concluzia..ca situatia cu Programul de Guvernare fiind o catastrofa...in continuare il folosesc pe Dragnea de ...COBAI...

      Daca asta este tot ce pot consultantii lui Dragnea, atunci sunt platiti fie prea prost, fie prea mult, fie degeaba. In loc sa-i faca platitorului o harta detaliata cu padurile si cascadele din Brazilia, ei se tziiiiiin de prostii. Cum ar fi un pent-tree-house overlooking the waterfall, vecin cu tribul Bantu la sud si cu maimutzele urlatoare la nord ?

      Asta poate fi o varianta. O alta varianta ar fi orgoliul care nu-i lasa sa-si marturiseasca in forul lor interior, ca au gresit. Si atunci cel mai simplu este sa dai cu batzul in cei care NU l-au votat pe Dragnea, ca un soi de catarsis.

    amice Make,

    situatia Romanesque nu e unica. Functioneaza inca dupa schema kaghebista, promovata cu jale in Rusia de betivul democrat ridivat in slavi Ieltsin. A fost cam la fel in toate fostele tzari socialiste. Insa inn unele din ele tradatorii kaghebisti au fost eliminate. La noi nici vorba. E olupta intre gasti, nu o lupta intre drepti si strambi, intre principia. Te uiti la gaina oparita numita Orban, la jenantul Barna, la penibilul Ciolos, la castravetele prezidential. Cu ce sunt mai buni decat Dragnea. Asa ca problema este cea a lipsei unei alternative reale. Codurile Macovei-Perdoiu-Bica-Boc-Cilos au fos toate modificate prin asumarea raspunderii si OG. Si sunt pline de porcarii care au si costat mult. Din cate stiu peste 45 milioane euro. 

    1. Stii prost , , suma este aiurea , dar sa lasam asta -spune-mi de ce societatea civila nu a reactionat la modificarile codurilor atunci si acum reactioneaza atit de vehement ? Sa nu spui ca Soros e de vina !Codurile de atunci , modificarile lor loveau aiurea , modificarile de acum vizeaza infractori cu staif.De fapt sunt revoltat ca Dragnea este condamnat pentru niste gainarii , el trebuie judecat pentru hotiile din judetul Teleorman , despre care oamenii locului stiu fiindca au fost fara perdea .Cum poate justifica averea strinsa ,ca social democrat , ca om care are ca scop dreptatea sociala , grija pentru un electorat saracit in primul rand de viteza cu care s-a furat in aceasta tara?

      Sindromul Al Capone. Il iei cu ce-l poti dovedi. Crezi ca Baselu va fi : 1) luat vreodata, si 2) pentru vanzarea flotei ? Sansele sunt mai mari sa alunece pe vreo coaja de banane in baie sau sa schimbe becul cu mana uda......

    Multumesc ziarului BURSA ca, in sfirsit, mi-a atribuit fotografia care ilustreaza articolul. Sint mindru de ea.

    De acord.

    Problema statului paralel nu e ca exista dar nu e al nostru sau cu noi :) Cam astia sunt termenii PSD .Adica purcelus , tenis , una,alta , degeaba asa ? :) Sefu va da soric si seturi. si nu il salvati si voi de coana Justitia ? Railor :)

    1. E ca exista in loc de ,, nu e ca exista,,,

    Problema nu e politica ci e fizica de liceu.Dragnea simte ca o ia la vale si aplica o forta de tractiune la deal sa nu cada .Statul paralel a dat cu ulei pe panta si Dragnea patineaza :)

    Statul paralel deranjeaza statul paralelor.Pai e normal sa nu mai poti lua o mituta , sa nu mai poti face un abuzel ? Ce drak domne chiar vreti sa-i lasati in sapa de lemn ? Au si ei rate , casute de sute de mp de incalzit , copilasi de crescut prin Elvetia , cum naiba sa traiasca cu doua mii de euro salariu .Noroc cu bonusurile :) Si acum zic astia ca e mita,abuz .Nu e domne .E bonus de performanta ca salariul era mic :)

    ...

    Dragnea a mai scandat odata/de doua ori "Jos guvernul"; adica guvernul lui. 

    Articol excelent, dar adresat unora care oricum nu dau doi bani pe infractorii de la putere, in afara de cativa tulburati platiti sau cumva cointeresati.

    Poate va folisiti talentul mai costructiv, sa faceti cateva lozinci sau texte simple, sa priceapa prostii. 

    ...

    ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb