Tăriceanu nu vrea OUG pentru Codul Penal

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 26 iunie 2018

În urma sentinţei de joi, 21 iunie, prin care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni cu executare în dosarul privind angajările fictive de la Direcţia generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a judeţului Teleorman, lucrurile s-au precipitat în cadrul coaliţiei de guvernare.

Liderii PSD au vorbit deschis despre urgentarea procedurii privind adoptarea modificărilor propuse la Codul Penal şi despre necesitatea promulgării cât mai repede a legii prin care parlamentarii coaliţiei au modificat Codul de Procedură Penală.

Ieri, liderii coaliţiei PSD-ALDE au avut o şedinţă la Parlament. La eveniment au participat Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, Liviu Dragnea, liderul PSD şi premierul Viorica Dăncilă.

La finalul şedinţei, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că nu a discutat cu partenerii de coaliţie despre modificarea codurilor penale prin ordonanţă de urgenţă.

"Nu am discutat de niciun fel de ordonanţă de urgenţă pe modificarea codurilor. (...) Vom merge exclusiv pe calea dezbaterii parlamentare", a spus Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE.

Domnia sa a precizat că modificările respective nu vor fi făcute nici prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament şi că soluţia dezbaterii parlamentare este agreată şi de PSD.

Tot ieri, Liviu Dragnea, liderul PSD, a spus că deocamdată exclude şi el ca modificările la Codul Penal să fie adoptate prin OUG sau prin asumare a răspunderii guvernamentale.

"Trebuie să grăbească procedurile. O să cer astăzi celor din Comisie să închidă odată Codul Penal, să meargă la votul final", a afirmat Liviu Dragnea, care a anunţat că, dacă este nevoie, va fi convocată o sesiune extraordinară a Parlamentului dedicată acestui subiect.

Reamintim că vineri, 22 iunie, Liviu Dragnea s-a declarat nemulţumit de faptul că parlamentarii coaliţiei majoritare nu au adoptat încă modificările la Codul Penal.

Cu acel prilej, liderul PSD a spus: "Îmi cer iertare pentru că s-a lungit atât de mult elaborarea Codului Penal. Probabil că n-o să mă ierte. Maniera pe care noi am avut-o, pe care eu am avut-o de a avea o abordare procedural corectă în Parlament s-a dovedit că a fost una greşită, pentru că în Parlament nu se poate vorbi de adoptarea în procedură normală, dezbateri, adoptare şi promulgare. Orice lege, toate sunt atacate, toate sunt retrimise, doar-doar până atunci reuşesc să dea Guvernul jos. (...) Nu va trece moţiunea de cenzură, în schimb şi eu şi colegii mei am decis astăzi să fim mult mai fermi şi mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie să facem".

Tot ieri reprezentanţii UDMR au anunţat că se opun unei ordonanţe de urgenţă pentru adoptarea Codului Penal şi că doresc ca acesta să fie votat în parlament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb