CNA a dat în judecată Parlamentul

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 4 iulie 2006

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a afirmat, ieri, că Biroul Permanent a luat notă de scrisoarea prin care preşedintele CNA, Ralu Filip anunţa că instituţia pe care o conduce a acţionat în instanţă forul legislativ. "Am primit cererea de chemare în judecată din partea CNA. Este competenţa instanţei să se pronunţe. Câtă vreme ne aflăm în instanţă, va trebui să aşteptăm o hotărâre şi după aceea să luăm o decizie", a spus Olteanu. CNA a înaintat plângere în contencios administrativ împotriva forului legislativ, solicitând revocarea Hotărârii nr.22/28 iunie 2006, privind prelungirea mandatelor unor membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului, informează Rompres.

CNA consideră Hotărârea în speţă ca fiind nelegală deoarece a fost emisă "cu nerespectarea condiţiilor de fond şi de formă, prevăzute de normele juridice rezervate acestui domeniu". Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a prelungit, săptămâna trecută, până la 1 octombrie, mandatele a şase membri CNA: Attila Gasparik, Dan Grigore, Şerban Pretor, Mircea Sorin Moldovan, Gabriela Stoica şi Răsvan Popescu. Mandatele expirau în luna iunie, dar grupurile parlamentare nu şi-au desemnat propunerile pentru membrii CNA, conform algoritmului politic. Preşedintele CNA, Ralu Filip, a solicitat, la sfârşitul săptămânii trecute, anularea Hotărârii 22 din 28 iunie, prin care plenurile reunite ale Parlamentului au prelungit mandatul a şase membri CNA cu trei luni.

Într-o scrisoare deschisă adresată preşedinţilor celor două Camere, Nicolae Văcăroiu şi Bogdan Olteanu, Ralu Filip a cerut includerea validării propunerilor pentru noii membri ai Consiliului, în ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului de la începutul lunii iulie. Preşedintele CNA a semnalat faptul că Hotărârea Parlamentului privind prelungirea mandatelor unor membri ai CNA este nelegală. "În calitate de ordonator principal de credite, nu pot să-mi asum riscul de a aproba efectuarea unor cheltuieli bugetare în baza unei Hotărâri a Parlamentului lipsită de suport legal", afirmă Ralu Filip.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb