CNA ATRAGE ATENŢIA  Moderatorii emisiunilor audiovizuale sunt obligaţi să ceară probe invitaţilor care lansează acuzaţii de natură penală

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 11 aprilie 2005

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) reaminteşte posturilor de radio şi de televiziune că potrivit Deciziei nr. 248/2004 privind asigurarea informării corecte şi a pluralismului, în cazul în care în emisiunile audiovizuale, se aduc acuzaţii privind fapte sau comportamente ilegale sau imorale concrete, acestea trebuie susţinute cu dovezi, informează CNA.

\"Dacă acuzaţiile sunt formulate de către radiodifuzor, aces-ta trebuie să respecte principiul < audiatur et altera pars > (audierea şi celeilalte părţi) şi altfel spus, postul trebuie să-i dea celui acuzat posibilitatea să-şi expună punctul de vedere. În situaţia în care acuzaţiile sunt exprimate de invitaţi, moderatorii au obligaţia să le ceară acestora fie să-şi probeze afirmaţiile acuzatoare, fie să indice probele care le susţin\", se spune în comunicat. CNA menţionea-ză, în context, că această obligaţie decurge din prezumţia de nevinovăţie şi din cerinţa de a informa corect publicul, astfel încît acesta să poată discerne în ce măsură acuzaţiile sunt reale sau inventate, întemeiate sau nu. De asemenea, CNA precizează că moderatorul este obligat să aibă o asemenea atitudine numai în situaţia în care invitaţii lor lansează acuzaţii de natură penală sau morală concrete.

Totodată, CNA reaminteşte că s-a întîlnit, în mai multe rînduri, cu directorii posturilor de radio şi de televiziune, inclusiv cu directorul postului OTV, Dan Diaconescu, cărora le-a atras atenţia că libertatea de exprimare implică şi responsabilităţi, şi nu anulează celelalte drepturi fundamentale ale omului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb