Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează cele două aeroporturi ale capitalei, anunţă că acestea sunt pregătite pentru iarnă cu 57 de utilaje performante "pregătite să intervină în orice moment, când situaţia meteorologică o va cere", informează news.ro.
"Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a organizat, joi, 31 octombrie, revista de front a utilajelor speciale de intervenţie pe timp de iarnă la Aeroportul Henri Coandă şi Aeroportul Băneasa Aurel Vlaicu, în cadrul căreia reprezentanţii departamentelor pentru operaţiuni speciale au prezentat modul în care se va acţiona pentru deszăpezirea şi degivrarea pistelor, platformelor şi căilor de rulare ale aeroporturilor. Au fost trecute în revistă toate tipurile de utilaje multifuncţionale care acţionează concertat pe aeroport, fiecare având rolul său bine definit în operaţiunile de degivrare şi deszăpezire: agregate compacte care pot acţiona la viteze de 50 km/h; utilaje speciale folosite sub planurile aeronavelor; freze multifuncţionale care îndepărtează "dealurile" de zăpadă generate de viscol şi ninsori abundente; motofreze care acţionează rapid pe suprafaţa pistelor, etc.", anunţă compania.
Toate cele 57 de utilaje performante aflate la dispoziţia celor două aeroporturi ale Bucureştiului sunt pregătite să intervină în orice moment, când situaţia meteorologică o va cere, subliniază compania.
"Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti asigură pasagerii şi companiile aeriene că dispune de tehnica şi personalul specializat în operaţiunile speciale pe timp de iarnă şi că a luat măsurile necesare pentru operarea în deplină siguranţă a aeronavelor, în perioada sezonului rece, pe ambele aeroporturi ale Capitalei", spun reprezentanţii companiei.
Revista de front a tehnicii de deszăpezire/degivrare are loc anual şi face parte din sistemul de operaţiuni de pregătire pentru activităţile specifice pe timp de iarnă de pe platformele aeroportuare. Pregătirile pentru iarnă la aeroport implică consultări ale tuturor entităţilor implicate (aeroport, companii de handling, companii aeriene, ROMATSA, colaboratori contractuali), operaţiuni de întreţinere a utilajelor, revista de front a tehnicii specifice, instruiri periodice ale personalului aeroportuar, suplimentarea personalului implicat în activităţile de deszăpezire şi degivrare, etc.